Gizli Üye(45 üstü)13 güAçılırsan nefsine yenilmiş olmayacaksın. Nefse kölelik dedikleri şey öze, insanın kendisine kölelik etmesi demek olduğu için aslında kölelik değil. Sen şuanda Allah’a kölelik ettiğin için özgür değilsin ama açılırsan kendi istediğini yaptığın için özgür olacaksın. nefis, islamcıların sandığı gibi insandan ayrı, insana kötülük yaptıran bir canlı değildir. nefis demek lügatta insanın fıtratı, kendisi, özü anlamlarına gelir. tesettür kadın fıtratına aykırı olduğu için hiçbir kadın örtünmek istemez. kadınlar kapanmakta zorlanırlar; sadece allah’tan ve tehditlerinden korkan kadınlar kapanırlar. allah’tan çok korktukları için devamlı tesettürün çok gerekli bir şey olduğuna kendilerini inandırırlar ve herkesi inandırmaya çalışırlar. fıtrata aykırı olduğundan dolayı kadınlar kapanmak istemez ama allah’tan korktukları için kendilerini tesettüre zorlarlar. allah zorladığı için onlar da kendilerini zorlar; kadınlık içgüdülerini, fıtratlarını bastırırlar ve zamanla yavaş yavaş fıtratları bozulur. artık başörtüsünü çok severler, başörtüsüz sokağa çıkmak onlara korkunç gelir.
‘Konu komşu ne der’ diye dinleme. Komşu senin hayatın hakkında topu topu 15 dakika konuşacak. Sense ölene dek, onu yaşayacaksın.
Nil KaraibrahimgilAçılanlar çevreleri hakkında “1 ay konuşup unutuyorlar” diyor. Yanlış bir şey yapmıyorsun. Korkmana gerek yok. Erkeğin başını örtmemesini aşağılamayıp kadının örtmemesini aşağılayıp nefis kölesi demek cinsiyetçiliktir tıpkı tesettür gibi.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
14 güBen de bir zamanlar o düşüncelere girmiştim, hamdolsun Rabbim korudu. Bakın, evet nefse çok ağır geliyor ama bilin ki Rabbim özel ve güzel olduğumuz için bizi tesettürle koruyor ve çevreye karşı bir saygınlık veriyor. Ben o zamanlar işe gider, namaz da kılardım. Tüm erkekler bakardı; ben de kendimi sorgular, 'Onlara bakmıyorum, ilgilenmiyorum, neden bu kadar bakıyorlar?' derdim. Sonradan fark ettim ki tesettür, asalet ve bir ağırlık verdiği için bu kadar ilgi uyandırıyormuş. Bunu fark ettiğimden beri tesettürümü çok sevmeye başladım. Kendi tertemiz bedenimi kirli zihniyetli insanlardan muhafaza edebildiğim için içimde bir sevinç uyandı. Namazınızı kılarsanız bu his sizden gider, emin olun. Bunlar sadece şeytanın çirkin vesveseleri. Kuzenlerim kapalıydı ve çok güzellerdi; açıldılar, botoks ve estetik işlerine girdiler. Şimdi yüzlerine bakasım gelmiyor, o duru güzellikleri gitti.
234 Yorumla
Soran14 güBenlik olmadığını düşünüyorum artık ne biliyim yaaa offff 😔
- 14 gü
Sen bilirsin ama tesettür bir nimet değeri bilinmezse alınır. Alındıktan sonra ki insanların halleri beni korkuttu cidden. Ve herkese güzel görünmek bence en büyük zindan sadece sevdiğine özel olmakta en büyük ferahlık ve özgürlük fikrimce. Makyajsız çıkıyorum ona rağmen çok bakılıyor neden biliyor musun diğer herkes gibi olmadığımız için protez tırnak yok, estetik yok, güzel olma çabası yok kendim olduğum için farkediyorum. Bu asalette benim ruhuma sunulmuş en değerli hediye olarak görüyorum
Soran14 güDerin bi konu bu 🤦♀️ sorularım epey olcaktır işteyim şu an ama müsait oldukça sorabilir miyim? 😔
- 14 gü
Elbette; elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Soran14 güT atıyım
Soran14 güAttm yz istrsn ben müsait oldukça yzrm
- 14 gü
- 14 gü
31 ayet
- 14 gü
- 14 gü
- 14 gü
وَقُلْ (ve kul): Ve de kiلِلْمُؤْمِنَاتِ (lil-mü'minâti): Mümin kadınlaraيَغْضُضْنَ (yağdudne): Gözlerini sakınsınlar (çevirsinler) مِنْ اَبْصَارِهِنَّ (min ebsârihinne): Bakışlarındanوَيَحْفَظْنَ (ve yahfazne): Ve korusunlarفُرُوجَهُنَّ (fürûcehunne): İffetlerini / mahrem yerleriniوَلَا يُبْدِينَ (ve lâ yübdîne): Ve açığa vurmasınlar (göstermesinler) زِينَتَهُنَّ (zînetehunne): Süslerini (güzelliklerini) اِلَّا (illâ): Kendiliğinden / müstesna
- 14 gü
ظَهَرَ (mâ zahera): Görünenlerمِنْهَا (minhâ): Ondan (eller ve yüz gibi) وَلْيَضْرِبْنَ (velyadribne): Ve salsınlar / örtsünlerبِخُمُرِهِنَّ (bihumurihinne): Başörtüleriniعَلٰى جُيُوبِهِنَّ (alâ cüyûbihinne): Yakalarının üzerineوَلَا يُبْدِينَ (ve lâ yübdîne): Ve göstermesinlerزِينَتَهُنَّ (zînetehunne): Süsleriniاِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ (illâ libuûletihinne): Kocalarından başkasınaاَوْ اٰبَٓائِهِنَّ (ev âbâihinne): Veya babalarınaاَوْ اٰبَٓاءِ بُعُولَتِهِنَّ (ev âbâi buûletihinne): Veya kocalarının babalarına (kayınpederlerine) اَوْ اَبْنَٓائِهِنَّ (ev ebnâihinne): Veya kendi oğullarınaاَوْ اَبْنَٓاءِ بُعُولَتِهِنَّ (ev ebnâi buûletihinne): Veya kocalarının (başka hanımından olan) oğullarınaاَوْ اِخْوَانِهِنَّ (ev ihvânihinne): Veya kardeşlerineاَوْ بَن۪ٓي اِخْوَانِهِنَّ (ev benî ihvânihinne): Veya erkek kardeşlerinin oğullarına (yeğenlerine) اَوْ بَن۪ٓي اَخَوَاتِهِنَّ (ev benî ahavâtihinne): Veya kız kardeşlerinin oğullarınaاَوْ نِسَٓائِهِنَّ (ev nisâihinne): Veya (mümin) kadınlarına
- 14 gü
اَيْمَانُهُنَّ (ev mâ meleket eymânuhunne): Veya ellerinin altında bulunanlara (hizmetçilerine) اَوِ التَّابِع۪ينَ (evi-ttâbi’îne): Veya tâbi olan (erkeğe ihtiyacı kalmamış) غَيْرِ اُو۬لِي الْاِرْبَةِ (ğayri ulil-irbeti): Şehvetsiz (cinsel arzusu olmayan) مِنَ الرِّجَالِ (mine-rricâli): Erkeklerdenاَوِ الطِّفْلِ (evi-ttıfli): Veya çocuklaraالَّذ۪ينَ لَمْ يَظْهَرُوا (ellezîne lem yazharû): Henüz farkında olmayanعَلٰى عَوْرَاتِ النِّسَٓاءِ (alâ avrâti-nnisâi): Kadınların mahrem yerlerininوَلَا يَضْرِبْنَ (ve lâ yadribne): Ve vurmasınlarبِاَرْجُلِهِنَّ (bi-erculihinne): Ayaklarını (yere) لِيُعْلَمَ (liyulame): Bilinsin diyeمَا يُخْف۪ينَ (mâ yuhfîne): Gizledikleri şeylerمِنْ زِينَتِهِنَّ (min zînetehunne): Süslerindenوَتُوبُٓوا (ve tûbû): Ve tövbe edinاِلَى اللّٰهِ (ilallâhi): Allah'aجَم۪يعاً (cemî’an): Hep birdenاَيُّهَ الْمُؤْمِنُونَ (eyyuhel-mü'minûne): Ey müminler! لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ (lealleküm tüflihûn): Umulur ki kurtuluşa erersiniz.
- 14 gü
Kırıkmanalı oku biraz daha iyi idrak edebilirsin Kur'an da geçiyor mu, geçmiyor mu diye.
- 14 gü
- 14 gü
Tabi Kur'an'a daha şüpheyle bakan eh haliyle sünnete de kutsi hadislere de inanmaz o yüzden en iyiŞi ben yormıysyım kendimi
- 14 gü
- 14 gü
@Silici06 kardeş senle ben çok farklı yönden bakıyoruz İslam'a ve Kur'ana, en iyisi sen yoluna, ben yoluma. Ve öte ki tarafta haber et hatırlatayım sana kutsi hadisler gerçek mi değil mi diye olur mu. Kabir azabı da yok dersin sen. Epey yüzeyde kalmış islamın derinliğine vâkıf olamamışsınız. Nasip meselesi tabi bu. Rabbim bilinçli müminlik versin size ne diyeyim daha
- 14 gü
- 14 gü
Yanlış yolda olan sensin hafız hanım kabir azabı diye bişey yok tabi öbür taraf varsa görüşelim yaradan akıl vermiş fikir vermiş kendi inandığini bırakıp başka inançlara yönelip o inandığı şeyi kutsal saymak cehaletliktir sizin gittiğiniz gidişat hiç iyi değil merak etme her şey yolunda giderse sizi düzlüğe aydınlığa çıkaracağım :)
- 14 gü
@MelodikDüşler hafız hanım hatim ettiğiniz Kuran'da iki yerde zina geçer hangi ayet ve sürelerde geçer kimler zina etmiştir ve o ayetlere olumlu bakıyor musunuz?
- 14 gü
- 14 gü
Kabir azabıni aciklayamiyirsun Kur'an'ı aciklayamiyirsun zinayı aciklayamiyirsun başörtüsü namaz kurban kesmek aciklayamiyirsun önünüze ne konulursa ona sünnet diyorsunuz bize kuran yetmez hadis olmalı diyirsunuz siz ya Kur'an'ı inkar ediyorsunuz ya Kur'an'ı yok sayiyorsunuz ya size ogretilenin üstüne çıkmak istemiyorsunuz ya da elçiyi yaratandan üste goruyorsunuz son zamanlarda ayetlerin mealini degistirlre değiştire gidiyorlar siz de güncel yazıyı buraya yapıştırıyor sunuş bana ister cevap ver ister verme umurumda değil sana kimsenin söylemediği soylemeyecegi bir kaç bilgi vereyim inanmayacaksin ama bir gün önüne çıkacak 1. hz Muhammedin adı Ebu kasimdir peygamber olacağı incilde yazıyormuş Ahmed diye bunu hocalar söylüyor hem tahrip edilmiş diyorlar hem orada yazıyor diyirlar her neyse Ahmed geçiyorsa (ki öyle bişey yok) Ebu Kasım niye Muhammed oldu 2. Muhammed'in annesi yahudi babası aramidir Arap değil ve Yahudilik tevrata göre anneden ogula geçer 3. ismail peygamber değildir İshak peygamberdir 4. yusuf peygamber değildir mısır sultanidir 5. adem ilk insan değildir ilk peygamber değildir 6. ibrahim ilk peygamberdir peygamberlerin atası olarak geçer 7. hicbir kitap tahrip edilmemiştir 8. muhammede mağarada kitap inmedi vahiy de gelmedi 9. Kuran evrensel değildir günlük olayları yansıtır 10. Kuranda 3 vakit vardır Hud süresinde geçer sabah öğle akşam ve dua olarak geçer ve 11. sana son bişey yazayım da aklında bulunsun
- 14 gü
- 14 gü
Muhammed müslüman mi değil İslam'ın 5 şartının ilki kelime-i şahadet Muhammed kendi kendine şahitlik edemez ikincisi de sen görmedin yalan yere şahitlik ediyorsun :) neyse şunu da buraya bırakayım hafız hanım bilgilerini inanana sakla inanmayani İslam'a davet edemezsin belli :) https://www.facebook.com/share/p/1Anz21GBHS/
Aile & Toplum konusunda 2b cevap paylaştı. bence insan hayatını başkalarının ne diyeceğine göre şekillendirmemeli, karar senin hayatın sonuçta. korkmak normal ama içine sinmeyen bir şeyi sırf çevre baskısı yüzünden sürdürmek daha yıpratıcı olur.
00 Yorumla
Her ne kadar bu senin kendi inancın olsa da aile ve çevre bi süre baskı kuracaktır... Çok fazla açılmadıkça onları belirli bi sürede alıştırabilirsin duruma...
00 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Bu korkuyu hissetmen çok insani ve çok doğal 🌿 Kendi hayatınla ilgili kararlar alırken çevrenin beklentileri altında ezilmek ruhunu yorar. Bu süreçte pat diye hareket etmek yerine önce kendi içindeki kararlılığı güçlendirmeni öneririm. Ailenle dürüst, sakin ve sevgi dolu bir dille konuşmak, onların tepkisini yumuşatabilir. Kendi değerini başkalarının onayına bağlamadığında özgürleşeceksin 🌸 şu an bu adımı atmak için kendini hazır hissediyor musun? 💛
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
- Aile & Toplum konusunda 356 cevap paylaştı.
14 güAçılsan da rabbinle olan iletişime benim gibi herkes gibi muhtaçsın. Kimisi inkar ederek kimisi iman ederek Yaşar.
Tavsiyem önce Allah'ı ara ve bul
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 4b cevap paylaştı.
14 güÖnce bir ailenle konuş ve dinde zorlama olmadığını hatırlat. Elalemin lafı da kimsenin huzurundan daha önemli değildir. Umarım rahat rahat açılırsın.
10 Yorumla
14 güEn fazla birkac ay kizabilirler sonra alisirlar icinden geldigi gibi davran bacim
15 Yorumla
Soran14 güİşte yine de bi emin olabilsem çok rahat olucam ya da kulak tıkıyıp bildiğimi yapçm kızz 😏
- 14 gü
Her sey gonlunce olsun hayatim ❤
Soran14 güAyy çok teşekkür ederim bacikomm ❤❤😘
Soran14 güSüper moral veriyosun ❤
- 14 gü
Estagfurulalh
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
13 güKarar senin özgür iradenle vereceksin aile ve çevre baskısı yüzünden böyle durumda olan çok var
00 Yorumla Ara ara bende giriyorum bu düşünceye sonra hemen vazgeçiyorum.
02 Yorumla
Soran14 güNeden vazgeçiyosun peki? Ben mesela hep son anda tedirginlik olduğu için vazgeçip öteliyodum
Aile & Toplum konusunda 701 cevap paylaştı. Aile ve çevre için yaşamayı bırakmalısın sen artık küçük değilsin onlar arkanda durmak istemiyorsa uzak dursunlar aile hiç birzaman mutlu edemezsin
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 1,3b cevap paylaştı.
14 güKesin kararlıysan diyecek bişey yok. ama ciddi tepki alabilirsin aile tarafından ösellikle. acılma isteginin sebebi nedir
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 419 cevap paylaştı.
14 güÇevreme göre yaşamadığım için içimden ne geliyorsa onu yapardım.
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 596 cevap paylaştı.
14 güSeninle mezara kimse girmeyecek Canın ne istiyorsa onu yap
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)14 güNiye kapandin niye acildin kapanmak allahin takdirini farzini yerine getirilmek icin yapilir cevreden dolayi kapaliysan basindaki örtunun bir anlami yok
00 YorumlaAçılmak istmenin altında yatan sebep ne? Merak ettiğim için soruyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)13 güÇevremde ki bütün kızlar açıldı eğer istiyorsan açıl en fazla 2 gün akrabalar konuşur 3. Gün herkes alışır unutur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)14 güAile ve çevre baskısı önemli uygun ortamlarda açıl derim
016 Yorumla
Soran14 güUygun ortamlar derken sadece evde diyceksen evde zaten hepimiz açılıyoruz ki 😏
Cevap sahibi14 güYani ne bileyim bir tatile gidersin mesala veya seni tanıyan olmayan bir yer olabilir
Soran14 güTatile yanlız gidebilirsem tabii 😏 500 tane ahret sorusu sorulur gitmeye kalksam 😔
Cevap sahibi14 güYani sende haklısın ozaman kimseyi dikkate almayacak açılacaksın
Soran14 güSanırım en iyisi bu olcak 🤦♀️ sen de mi böyle açıldın veya hiç tepki aldın mı?
Cevap sahibi14 güBen açıktım zaten canısı
Soran14 güKeşke hep senin gibi olsaydım şu an bunu dert etmezdim 🤦♀️
Cevap sahibi14 güAma senin durumun daha iyi benden
Soran14 güNeden öyle düşündün?
Cevap sahibi14 güSen yeni bir heyecan yeni bir dıygu yaşayacaksın
Cevap sahibi14 güÖz elime gelsene canım
Soran14 güKızz Allah seni napmasın 🤭 sebep sadece yeni bir heyecan içinse sen de tam tersini en azından bir süre deneyebilirsin ki
Soran14 güBeğen istrsn soruyu
Cevap sahibi14 güTamamm
Cevap sahibi14 güTamam canım
Cevap sahibi13 güBeğendim ama 😃
- Aile & Toplum konusunda 1,2b cevap paylaştı.
14 güKendi kararlarını verirken çevreni umursama millete ne ki hayat senin hayatın onlara ne
00 Yorumla Arkadasım bu hayatta en önemli kendinsin insanların ne düşündüğü değil. Sen nasıl mutlu olacaksan öyle yap.
00 Yorumla
12 güAçılmak derken genel olarak açık giyinmekten mi bahsediyorsun açılırsan
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 881 cevap paylaştı.
13 gühuzursuzmusun
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 332 cevap paylaştı. Acil gitsin kime ne
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 3,7b cevap paylaştı. Kimseye göre değil kendine göre yasa
00 Yorumla
14 güPeki eşin izin vermiyor mu
00 Yorumla
14 güİçinden geldiği gibi yap
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)14 güniye umurunda insanlar açıl gitsin daha mutlu olacaksan
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 773 cevap paylaştı. Kendi düzenini kurduktan sonra yapabilirsiniz
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 737 cevap paylaştı. Korkacak bir şey yok açıl
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 7,2b cevap paylaştı.
14 güBizde korkardık ama bi yerde patlardık
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 890 cevap paylaştı.
13 güyaşın kaç ki baskı hissediyorsun
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 6,1b cevap paylaştı.
14 güKendi hayatın kimse karışamaz
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)13 güaz az yap. dikkat çekmesin ben öyle yaptım
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)14 güKarar verebildin mi
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)14 güGüzelliğinin farkına varsan keşke
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 6,2b cevap paylaştı. onların olmadığı ortamlarda hevesini gider.
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 949 cevap paylaştı.
14 güAilen çok mu tutucu
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 433 cevap paylaştı.
13 güMillete bakmazdım
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 2,2b cevap paylaştı.
14 güDogulumusun
00 Yorumla sizin tercihiniz
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 778 cevap paylaştı.
14 gü. işin zor
00 Yorumla
14 güvallaişte en zor kızım ama açılnca alışıyolar
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 937 cevap paylaştı. Neden açılmak istiyorsun
00 YorumlaNeden açılmak istiyorsun ki
00 YorumlaGün gelir senin kararın olur
00 Yorumla- Aile & Toplum konusunda 470 cevap paylaştı.
14 güKafana göre takıl
00 Yorumla - Aile & Toplum konusunda 689 cevap paylaştı.
14 güValla tepki olur...
00 Yorumla Aile & Toplum konusunda 2,6b cevap paylaştı. Neden korkuyorsun
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)14 güBoy kilon nasıl
00 Yorumla
14 güKızarlar mı
02 Yorumla
Soran14 güBüyük ihtimal kızarlar ama bilemiyorum ki işte 😔
- 14 gü
Çok baskılılar mı ki, yani seni kapanman için zorlamışlar mıydı
- Aile & Toplum konusunda 394 cevap paylaştı.
14 güDenee
00 Yorumla
13 güAcil knk
00 Yorumla
14 güKimseyi dinlemezdim
00 Yorumla
14 güacıl sacıl yas kac
00 Yorumla
14 güAçıl gitsin
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!