Açıklarsan arkadaşlığınız bitecek ve arkadaşın suçlu duruma düşecek, belki hapse girecek.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Açıklarsan arkadaşlığınız bitecek ve arkadaşın suçlu duruma düşecek, belki hapse girecek.
Bence burada en önemli şey, sırrın ne olduğu ve gerçekten bir insanın hayatını kurtarıp kurtaramayacağı. Normal şartlarda bana güvenilerek verilen bir sırrı asla başkalarıyla paylaşmam çünkü benim için güven bir kez kırıldığında geri kazanmak çok zor ama söz konusu bir insanın hayatıysa ve sırrı açıklamak gerçekten onu ciddi bir tehlikeden kurtaracaksa, o noktada susmak da doğru gelmez. Böyle bir durumda arkadaşımın güvenini korumakla bir insanın hayatını korumak arasında seçim yapmam gerekirse, hayat kurtarmayı seçerim, yne de sırrı herkese anlatmam sadece gerekli kişiye ve gerekli kadarını söylerim çünkü amaç arkadaşımı zor durumda bırakmak değil, bir hayatı kurtarmaktır.
Eğer sır gerçekten başka birinin hayatını kurtarabilecekse, sır saklamakla insan hayatını korumak arasında kalırsın. Böyle bir durumda hayatı korumak daha önceliklidir.
Ama önce şu ayrımı yapmak önemli:
Acil ve ciddi bir tehlike varsa (intihar, cinayet, ağır şiddet, ciddi zarar verme gibi): Sırrı tek başına taşımamalısın. Güvenilir bir yetişkine, sağlık çalışanına veya gerektiğinde 112'ye haber vermek doğru olur.
Sadece ihtimal veya şüpheyse: Hemen sırrı yaymak yerine, güvenilir ve yetkili bir kişiden yardım almak daha doğru.
Mümkünse arkadaşına, “Bunu seni ele vermek için değil, birinin zarar görmesini önlemek için söylemek zorunda kalabilirim” diye açıkça söylemek iyi olur.
Kısacası: Birinin hayatı gerçekten tehlikedeyse, “söz verdim” diye sessiz kalmak doğru olmayabilir. Sırrı mümkün olduğunca az kişiye ve yalnızca gerekli olduğu kadar açıklamak en etik yol olur.
Sondaki chatgpt'nin yazdığı "istersen böyle bir durumda ilk ne yapman gerektiğini de söyleyebilirim" kısmını kesmeseydin keşke 😂😂
Kendi görüşlerinizi görmek isterim chatgpt önerilerini değil :D
Açıklardım. Bir sırrı korumak önemli ama işin ucunda bir insanın hayatı varsa benim için öncelik değişir; mümkünse önce sırrı veren kişiyi ikna etmeye çalışırım, olmazsa da hayat kurtaracak kadar gerekli bilgiyi paylaşırım.
bir insanın hayatı söz konusuysa akan sular durur, hiç düşünmeden o sırrı açıklarım. arkadaşımın ömür boyu vicdan azabı çekmesindense gidip hak ettiği cezayı çekmesi çok daha doğru bence.
İnsan hayatı ve can güvenliği her türlü sadakat ya da dostluk bağının üstündedir 🌿 Mesleki ve insani tecrübelerim bana bir yaşamı korumanın en yüce sorumluluk olduğunu gösterdi 🌸 Arkadaşlığın bitmesi veya o kişinin bedel ödemesi çok ağır bir yük olsa da bir canın kaybolmasına seyirci kalmak vicdanı ömür boyu yaralar 💛 Bu yüzden hiç tereddüt etmeden o sırrı açıklar ve o hayatı kurtarırdım 🧘♀️ Sen böyle zor bir vicdan sınavında kalsan nasıl bir yol izlerdin? 🌿
Cevap
10Cevap
Hayır açıklamam sır bende mezara kadar gider. başka insanlardan banane.
Eğer o başka birisi bu sırrı vermezsem ölecekse tabikide veririm. Çünkü 1. Hicbirsey birinin ölmesine göz yummak için neden değildir. 2. De vicdan azabından uyuyamazdım geceleri. Ayrıca çevremdeki arkadaşlarımın hepsi de bunu anlayışla karsilayacak veya er ya da geç bana hak verecek derecede kaliteli insanlar olduklarına inanıyorum.
Açıklarım ben sır da tutamam genelde zaten. Önden uyarırım arkadaşlarımı ona göre sırlarını verirler ahahahaj
Bizim şirkette bir arkadaş var. Duyulmasını istediğimiz şeyleri ona söylüyoruz ama kimseye söyleme diye uyarıyoruz. En fazla 1 saati var 😂
Benim 1 saat değil de 2 gün falan dayanabilirim ahahahahah. Vermesinler bana yaaa tutamam içimde
2 gün çok anlatacak birini falan bulamamışsındır😂
Hiç o açıdan bakmamıştım bak aşırı aydınlattın beni ahajajaja bundan sonraki sırlarda bulcam seni
Bul beni yiğidim :D
Sen de hep zor yerlerden soruon haci 😅🤷♀️
Bir cevap şart hacı :D
Cvp 18.10 😬
Açıklamadım, şu an onun yerine ben kötü durumdayım. "Karanlıkta dans" izleyenler ne demek istediğimi anlayacak.
Birinin hayatını kurtaracaksa niye sır olarak saklıyor söylesin işte kimin hayatını kurtaracaksa ona ☺️ böyle şey sır olur mu
sır o kisinin hayatını olumsuz etkileyecekse soylemem, genel olarak insanlarin ozelleriyle ilgilenmiyorum zaten.. ölene kadar kalir benimle
Başka birinin kim olduğuna göre durum değişir.
Kötü biriyse sır olarak kalır. İyi biriyse kurtarırım.
Sir tutarım da haksızlığa gelemem. Özellikle de birini. Hayatı kurtulacak ise sessiz kalamazdım buna.
Hayat söz konusuysa sırrın gizliliğinden önce o kişinin güvenliğini düşünürüm. Gerekiyorsa açıklarım ama sadece hayatını kurtaracak kadarını
Eğer cezasını çekmesi gerekiyorsa söylerim.
Diğer türlüsü kul hakkı gibi sanki
Açıklarım, beni silmesi veya hapse girmesi umrumda olmaz
Bana böyle şeylerle gelip, beni depresyona sokan arkadaşlarım yok şükür. 🫣
Güzel soru, eğer bu sır arkadaşımın hayatına mal olacak bir sorun teşkil etmeyecekse açıklarım
Arkadaşım bir başkasına zarar verip mağdur ettiyse bu suça ortak olamam
Birinin canına kiydiysa cezasını çekmeli ilk ben onu eleveririm
Verilen herhangi bir sır, toprağa kadar bizimle kalır.
Arkadaşlıklarım bir hayatın karşında değersizdir. İster hapse girsin ister en büyük düşmanım olsun fark etmez. Mevzu hayati bir şeyse sırrın gizliğinin önemi kalmaz.
Adalete teslim ederim onu
İşte feraset işte cesaret işte zamaet
Gün gelir bizim başımıza da gelir herkes suçunu paşa paşa çekecek
Eğer bu sır arkadaşımı kötü etkilemeyecekse ve birinin hayatını kurtaracaksa açıklarım.
aciklamanin veya açiklamamanin bana verecegi fayda veya zarara göre değişir iki ihtimalden hangisi benim açımdan iyiyse onu uygularım
Bir insan kurtulacaksa neden olmasın
Açıklamam. Bana güvenip sırrını paylaşmış..
Hayır açıklamam ama arkadaşımı da uyarırım.
Büyük ihtimalle o sırrı unutmuş olurum.
Asla sır söyleyemem.
En baştan sır kabul etmiyorum 😅
Ötenazi yasal mı.😀🫣🫣
her sır çıkar devreye girene kadardir
Gece gece böyle zor paradokslar kurdurma bana
Sabah cevap ver 😅
Hayır
Açıklamam
Açıklarım
Hayat kurtarıcaksa evet
dostum ve arkadaşım sırdaşım sa asla