Bugün sokakta 8-9 yaşlarında ikisi kız biri erkek üç çocuğun yanından geçtim. Hiç duymadığım küfürler ediyorlardı birbirlerine şaşırıp kaldım.
13 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Çocuklar duyduklarını değil, hissettikleri boşlukları taklit ederler. eskiden sokak bir ahlak, mahalle bir terbiye okuluydu bir çocuk yanlis yaptığinda onu gören her yetişkin bir ebeveyn şefkati ve sorumluluğuyla müdahale ederdi simdi ise herkes kendi ekranının sahte parıltısına gömülmüş durumda anne babalar yorgun, yetişkinler bıkkın ve hayatın hızı o kadar acımasız ki... çocukları büyüten artık annelerin ninnileri ya da babaların o koruyucu, sınır çizen gölgesi değil tabletlerin, YouTube videolarının, denetimsiz oyun odalarının filtresiz, merhametsiz dünyası. akran zorbalığını, küfrü ve şiddeti bir güç gösterisi ya da büyüme belirtisi sanıyorlar çünkü internet onlara güçlü görünmenin yolunun hoyratlıktan geçtiğini fısıldıyor. Buna sadece yeni neslin ahlak erozyonu deyip geçmek işin en kolay kısmı. Derine indiğinde göreceksin ki asıl mesele bağların kopmasıdır. aile içi iletişimin sıfırlandığı, sevginin ve ilginin yerini sadece maddi ihtiyaçların karşılanmasına bıraktığı evlerde büyüyen çocuklar içlerindeki o değersizlik duygusunu sokakta en kaba, en hırçın şekilde sergileyerek var olmaya çalışırlar. Küfür onlar için büyüklere meydan okuma ve ben de buradayım deme biçimidir. Biz toplum olarak o çocuklarin gözlerinin içine bakmayı onlara masumiyeti ve saygıyı yaşatarak öğretmeyi bıraktığımız gün sokakların bu gürültülü kirliliğe teslim olması kaçınılmazdı. Gördüğün şey bir terbiyesizlikten ziyade modern dünyanın tam kalbinde çürüyen çocukluğun ta kendisidir.
Bizim bahcede veletler toplasmislar kufrederek oynuyorlar bir de bizim bahce yani izinsiz girmisler ben bunlari bir yakaladim camdan disariya bir bagirmisim bunlara cocuklar donakaldi bir daha gelemediler sonra da beni her gorduklerinde hizaya geliyorlar boyle boyle adam olacaklar
Bende küfürü duyunca cık cık cık edip gözümle uyardım ama pişkin pişkin sırıttılar yüzüme. Sonra da onu bile yaptığıma pişman oldum malum artık bu konularda insanlar çok hassas yanlış anlaşılabilir diyem
Bagirsaydin keske hahaha
Sokakta duyduğun o sözler seni haklı olarak şaşırtmış ve üzmüş 🌿 Çocuklar dijital dünyada ve sosyal çevrede gördükleri her şeyi sünger gibi emiyorlar. Ne yazık ki küfür etmeyi bazen bir yetişkinlik göstergesi veya güçlü olma çabası sanıyorlar. Burada sorunu çocuklarda değil, onların maruz kaldığı içeriklerde ve yetersiz sınır yönetiminde aramak lazım 🌸 Peki senin çocukluğunda bu tür durumlarla karşılaştığında büyüklerin tepkisi nasıl olurdu? 💛
Cevap
2Cevap
sıkıntı çocuklarda değil ailede
Aile terbiyesi yok çoğunda maalesef
Aynen eğitim şart
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?