Gerçekten 15-25 arası gençlerin hepsi terbiyesiz sapık edepsiz bundan 10 yıl önce gerçekten saygı vardı insanlar bukadar küfür etmezdi insanlar toplum içinde rahat rahat opusmezdi. Hergün ayrı bir sevgiliyle gezmezdi. Aşk daha masumdu arkadaşlık daha gerçekti. Şimdi kimin eli kimin cebinde belli değil Avrupaya özenin ama eğitimine ekonomisine özenin açıklığına sapıklığına rahatlığına değil haksız mıyım?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSenin gibi yanlış düşünen ve gerçekleri göremeyenlerin okuması gereken bir gencin yazdığı bir yazı
Ben 21 yaşında bir üniversite öğrencisiyim. Yazılarınızı fırsat buldukça okuyorum.
Yazılarınızda sık sık “Gençlik nereye gidiyor?” türünden yakınmalarınız oluyor? Gençlik derken herhâlde lise ve üniversite öğrencilerini kastediyorsunuz. Bu durumda ben de nereye gittiğini çok merak ettiğiniz o grubun bir üyesiyim.
Madem bu ülkede yaşayan insanları gençler ve yetişkinler olarak ikiye ayırdınız, ben de siz yetişkinlere bazı sorular sormak istiyorum.
Bir köşe yazarı olarak gençlerin nereye gittiğinden çok, yetişkinlerin nerede durduğuyla ilgilenmeniz gerekmiyor mu?
Ülkenin başını belaya sokan olayların başaktörleri genelde gençler mi, yoksa yetişkinler mi?
Bu ülkede yüz binlerce öğrenci tek bir soru fazla yapabilmek için dirsek çürütürken, birileri sınav sorularını ve sorularla birlikte gençlerin hayallerini çaldı ve geleceğimizi çürüttü. Bu soruları çalanlar lise öğrencileri miydi?
15 Temmuz’u planlayanlar kaçıncı sınıfa gidiyordu?
Milletin yüzüne baka baka yalan söyleyen siyasetçiler hangi üniversitede okuyor?
Sanatçı kimliğiyle her türlü ahlaksızlığı yapanlar ergen mi?
Din adamı sıfatıyla ekranlara çıkıp inancıma ve değerlerime küfredenler kaç yaşında?
Sinemada 7 yaş üstüne uygun olarak işaretlenmiş filmde bel üstüne çıkamayan yapımcılar kaç doğumlu?
Lütfen artık gençliğe laf söylemeyi bırakın da yetişkinlere bakın ve “Sizler bu ülkenin geleceğisiniz!” gibi klişe sloganlardan vazgeçin.
Çünkü sizler bu ülkenin bugünüsünüz. Siz yaşadığınız günü bile kurtaramazken, yarınları kurtarma işini niçin bize ihale ediyorsunuz?
Kimin elinin kimin cebinde belli olmadığı, çarpık ilişkilerle dolu dizilere reyting rekoru kırdıran sizlersiniz. Kan damlayan, şiddet kusan senaryoları siz yazdırıyorsunuz.
Evlilik gibi kutsal bir müesseseyi, evlilik programlarında virane bir gecekonduya dönüştüren yine sizsiniz.
Youtube fenomenlerini seyrediyoruz diye ağlaşıyorsunuz. Ama o fenomenlere film çektirip parayı götüren sizlersiniz.
Siz gece kulüplerinde kavga eden futbolcuları el üstünde tutarken, okul koridorlarında kavga eden öğrencileri disipline gönderemezsiniz.
Bir yandan her türlü rezilliği özgürlük olarak sunan, cinsiyetsiz bir toplum özlemiyle yanıp tutuşan yazarların kitaplarını okurken, bir yandan ailenin öneminden bahsedemezsiniz.
Yetişkinler para hırsıyla sürekli inşaat yaparak şehri betona boğarken, gençlerden geleceği inşa etmelerini bekleyemezsiniz.
Alttan bir sürü dersiniz var, bize üst perdeden ahlak dersi veriyorsunuz!
Size bir şey söyleyeyim mi? Yeni nesil pırıl pırıl. Hiçbir sıkıntı yok. Asıl sıkıntı, yeni nesle eski nesilleri unutturan yetişkinlerde.
Son iki yılda kaç tane Türk filmi çekilmiş ve geçmişimizi anlatıyor. Kitapçıların çok satanlar rafındaki kitaplardan kaç tanesi gençlere ecdadını sevdirmek için yazılmış acaba?
Siz dedelerinizin emanetine sahip çıksaydınız, biz de yarınları emanet olarak kabul ederdik belki. Ama şu durumda hiç emanet alacak durumumuz yok! Kusura bakmayın!
Geçmişini unutturduğunuz bir nesle, gelecekten ödev veremezsiniz!
Bu yüzden aranızda, “Yeni nesil şöyle, yeni nesil böyle!” diye konuşup durmayı bırakın!
“Senin yaşında Fatih İstanbul’u fethetmişti!” diyerek demagoji de yapmayın! Evet, 21 yaşındayım. Ama Fatih’in İstanbul’u fethettiği yaşta değilim.
Çünkü benim babam II. Murad değil, hocam da Akşemseddin değil.
Zaten İstanbul da artık Fatih’in fethettiği İstanbul değil.
Kalın sağlıcakla...
Alıntı...50 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılKısa bir başımdan geçen olayı anlatayım size. Amcamlara misafirliğe gitti. Kuzenlerim arkadaşları ile gittiğimizde eğleniyorlardı. Bende gençlere katılayım istedim. Biraz onları güldürdüm. Eğlendirdim onlara eşlik ettim. Oradan bir tane kız 18 yaşında bana instgram dan arkadaşlık teklifi gönderdi. Sonra mesajlar attı. Senden çok etkilendim. Sohbetin çok güzel. Bu gece birlikte dışarı çıkalım mı vb gibi. Bu ne özgüven ve Cesaret anlamadım. Benden yaklaşık 20 yaş küçük. Benim yanım da eşim çocuğum var. Amcamın evindeyim. Bir anda hanıma dedim. Hadi biz kalkıyoruz. Yolumuz uzun sabah iş var diyerek kalktım. Hanım şaşırdı erken kalkmamıza sonra yolda sordu. Mesajları gösterdim. Şok oldu. Çocuk boş verdim. Sakinleştirdim.
02 Yorumla
Soran+1 yılGerçekten bana kızıyorlarda çok fenalar ya saygısız edepsizler
- +1 yıl
Kesinlikle katılıyorum. Birde şu yeni nesil anne babaların benim çocuğum özgür istediğini yer istediğini giyer demesi beni deli ediyor.
Gizli Üye(30-35)+1 yıleskidende öyledi ama bugün ki gibi interaktif bir dünya olmadığı için bilinmiyordu... yani bundan 30 yıl 40 yıl önce karınısını aldatan yokmuydu? 5 tane sevgilisi olan yokmuydu? kocasını aldatan yokmuydu? hepsi vardı.. şimdi twitterda karılarını değiştiriyorlar ya da canlı yayında seks.. yapıyorlar hepsi bu... zaten bu millet tanzimat döneminden sonra bozuldu bugünün sorunu değil..
00 Yorumla
+1 yılEvet, kabul edilmiyor asla kimse tarafında aslında ama, şüphe veren, birazcık korkutan bi kötüleşme var biraz. Yine herkes için söylemeyeyiz, ama eskiye göre daha daha fazlası.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
7
Cevap
23Cevap
- Aile & Toplum konusunda 1,6b cevap paylaştı.
+1 yılSoyleki bizim nesil ar edep namusun sadece bacak arasinda olmadigini cozdu anladi ve ona gore yasiyor ve bu genclerin eminim bircogunun da gelecek korkusu var ailesinden bir adim bile goremiyor ve icinde birikiyor ve terk tepkili saygisiz kendinden buyuk her insana dusman gozuyle bakar duruma geldi bunu bilincsiz okumasi yazmasi olmayan kusaklar yaptilar bu genclerden normal olunmasi beklenmesin
14 Yorumla
Soran+1 yılHicbisey demedigimiz halde kufur yiyoruz kendimizden 10 belki 15 yas kucuk cocuktan kavga cikartiyorlar disarda opusuyorlar daha neler neler bunun ustunu de boyle kapatiyorsunuz gelecek kaygisi var fakat biz ne yapalim
- +1 yıl
Bir psikolog yardimi olabilir bu genclere ve klasik ogut vermr şeyleri sıkıyor cidden hep okuyun duzgun is guc meslek diye öğüt cok gerilerde kalmis mesela ben bir suru belge sertifika okul mezunuyum iki yildir da issizim 500 e yakin is ilanlarina basvuru yaptım dönüş olmadi ve hani diyorlar ya is var is begenmiyorsunuz diye bu da belki ona bir cevap olabilir ve bunu yazmadan once bu konuyla alakali ailevi konusmalar oldu baya sinirliyim ondan yazarken de size karsi ters bir cevap verdiysem kusura bakmayin
Soran+1 yılYok bu yaşlarda bu muhabbeti konuştugum insanlar arasında en düzgün bakış açısı diyebilirim ben zaten herkesi katmiyorum ama bir çoğu gerçekten saygısız sapık gerçekten
- +1 yıl
Yani benim arkadas cevrem olmadigi icin ve sanirim daha cok asosyal kesime gitdigim icin gormedim ama dediginiz seyler olabilir en azindan buradaki sorulara bakarak bazi seyleri bende goruyorum saygi olayini ben bir kacis olarak gozlemliyorum yani gencler yalniz kalmak istiyor gibi oyle kendi dunyalarindan mutlu gibi her yabanci kisiye kotu davraniyorlar ya da yetersiz goruyorlar cinselligi ise en temel mutluluk olarak goruyorlar ki ulkemizde gercekten kimse gulmuyor tek mutluluk sanirim o gibi ben biraz boyle gozlemledim ama siz belki daha tecrubeli olarak bakis aciniz farkli olabilir saygi duyarim
+1 yılO kategoriye ben de giriyorum katılmıyorum. Bizim insanimizda gizlilik f*antesizi var her şeyi gizli yapmayı seviyorlar fakat durum artık oyle degil cunku zaman değişiyor kimse eskiye ayak uydurmak zorunda degil insanlar zamana ayak uydurmak zorunda. Yani flörtlerim 32 38 yaş araliginda hic problem yaşamıyorum. Milleti şikayet etmek yerine zamana ayak uydurun
00 Yorumla5 yaşında ki çocuk bile Atatürk’ten akıllı atatürk bilgisayar kullanmayı biliyor muydu diyen bir kitleye anca edebimi bozarak cevap veririm kusurabakma
08 Yorumla
Soran+1 yılO lafı kullanan adamın sorunları vardır zaten. Kitle derken beni neden ve nasıl katabiliyorsun 😂
Soran+1 yılBen dinliyorum çevremde de çok fazla var iş yerimde orada burada hepsi aynı kafa sapık ruhlu
Soran+1 yılKizlar oglanlarin parasini somurme derdinde oglanlarda neyse... Yeni nesil bundan ibaret
Soran+1 yılSustururlar böyle sonra konuşturmuyorsunuz dersiniz dicek lafiniz yok çünkü ben 60 yaşındaki bir teyzenin eleştirisini dinlerim 20 yasindayken de onay verirdim çünkü 60 yasindaki biri cok şey görmüş geçirmiş yaşamıştır sen ne yaşadın
- +1 yıl
Ya bırakın bu geçmiş ağızları ülkenin başına ne geldiyse sizin yüzünüzden geldi zaten yok 80 lerde açtık yok 2002’de buzdolabı bile yoktu şimdi biz krallar gibi yaşıyoruz yeminle sizin gibiler yüzünden gençler şimdi bir cafede oturamıyor bile parasızlıktan Allah belanızı versin ne diyim
Sizde çok yobaz gericisiniz her halt yersiniz sonra muhafazakar takılırsınız sapık çokta sizin nesilden çıkar
10 Yorumla
+1 yılEvet yaa keske hep 2000den once kalsaydik insanlar daha insancıldı
12 Yorumla
Soran+1 yılKesinlikle dostluklar sahte değildi insanlar saygiliydi
- +1 yıl
Evet kesinlikle. Cidden cok kötü gunlere gidiyoruz
Aile & Toplum konusunda 4,1b cevap paylaştı. Hayat avrupaya döndü o sebeple edepsiz demek yanlış.
019 Yorumla
Soran+1 yılNesi yanlış kimin eli kimin cebinde belli değil karı koca hayatı yaşıyorlar sorsan arkadaşız
Soran+1 yılHepiniz sapık ruhlusunuz ablacım gerçekten öyle
Soran+1 yılSapık ruhlusunuz dedim ruhsuz demedim saygı nedemek kaç taneniz biliyor
Soran+1 yılSaygı nedir bilmessiniz ki siz? Sokak ortasinda ben sizlerin bazi seyler yasamanizdan rahatsizim
Soran+1 yılSizler genişsiniz ozentisiniz hic birseyle yetinemezsiniz hep bir çıkar ilişkisi ukalasiniz zora gelemessiniz hergün ayrı kızla konusursunuz önce git biraz saygılı ol ben 20li yaslardayken insanlar arsiz degildi
Soran+1 yılSokakta geziyorum da sokagın ortasında parkta insanlar geciyor yoldan yaşları en fazla 20dir kız çocuğun kucağında opusuyorlar orada 7 yaşlarında cocuk sallaniyor edepsizlik degilmi bu kardesim lise cikislarinida goruyoruz universiteye gidiyor kiz hamile dönüyor arkadaşım diyorsunuz karı koca gibisiniz BUNE GENİŞLİK?
Soran+1 yılRezil hayatlarinizi normalestirmeye calismayin
Soran+1 yılSende hergun baska kizla yapiyosundur da konusuyosun gecen camdan bakiyorum akşam sokagin ortasinda kizi duvara yaslamis oglan ayirmis bacaklarını öpüyor
Soran+1 yılBen bekarken yasamiyordum hergunde ayri oglanla gezmiyodum
Soran+1 yılEvlen çocuk evlen sapittiysan allah allah
Ellerine saglik , cok guzel bir tespit herkes delirmis
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yıl18 yaşındakiler bana cinsellik mesajlari atıyor dayılarda atıyor ahlak yok onlarda ama bu yaşta hiç iyi değil. İnstagrami gizliye aldım artık. bir mayolu tatil fotoğrafı koyamıyoruz
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBenim ismim yabancı ve Türkçe bir kelime bile yok sayfamda annem Türk. ayse sevda gibi isim olsa ok.
+1 yılÇok haklısınız hanımefendi. dilerseniz bu konuyu özelde daha detaylı konuşalım.
00 YorumlaAile & Toplum konusunda 10,6b cevap paylaştı. 90'lı yıllar böyle miydi toplumsal ahlak ve insani değerler çökmemişti ama şimdi çöktü kayboldu
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAilelerinde hayır yok ki nüfus artınca sayıları arttı hepsi bu. Onları ondan daha fazla görüyosunuz.
05 Yorumla
Soran+1 yılŞimdi afgan suriyelilerde geldi bizimkilerde Avrupa ozentisi hepten ortalik kariscak
Cevap sahibi+1 yılÜlke çorba. Aşure. Hiç bir şeye benzetemiyorum. Ülkemiz eşsiz (!) ülke olarak gençlere peygamber sabrı aşılanıyor.
Soran+1 yılBak benim dayım Almanya'da yaşıyor çocuklarıyla ailesiyle ben kendimi bildim bileli ordalar. Benimde oraya gitmişligim var onlardan duyuyoruz kendim biliyorum yani. Ekonomi çok iyi burada röportaj veriyorlar saçma sapan gerçek dışı onlar zaten aklı başında biri bunları tahmin edebilir ama okadar rahatlar ki ben cocukken de Almanyadakiler Avrupa'dakiler çok rahattı şimdi de evlilik bile yok oralarda kim kiminle ilişkiye giriyor belli değil sokak ortasında dahi çok rahatlar ama ordaki Türkler (hepsi değil) ama gerçekten çoğu böyle şeylere dikkat ediyorlar saygililar rahat takilmiyorlar bizimkiler de özeniyor onlara ama ekonomik olarak değil
Soran+1 yılYani ordaki Türkler bile edepsiz değil burdakiler edepsiz
Cevap sahibi+1 yılAhahhahaha yurtdışını bilmesem inanıcam. Dünya görmedim zannettin herhalde. Almanyanın çılgın genç kesimine veya en azından metroya uğramamış olmalısın. Ya elit tabaka falansın :D
Gizli Üye(25-29)+1 yılo kadar haklısın ki. keşke diyorum önceki zamanların genci olsaymışım. bunları yapanlara söyleyince de karşı çıkıyolar 🤦♀️
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKendiniz yapamadınız ya yeni nesile atıp durun, kudurun...
01 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGeçmişte de vardı bunlar, sadece bilinmiyordu, geçmişte de 5 tane sevgilisi olan vardı, aldatan da vardı. Artık devir değişti, insanlar özgürler, istediklerini yapabiliyorlar, onları kısıtlayan hiçbir şey yok.
Gizli Üye(25-29)+1 yılAynen katılıyorum. Ne edep ne sayg kalmış. Böyle güzel bi soru içinde teşekkür ederim
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılAvrupa'da demokrasi yok.
O sadece bir soykemden ibaret02 Yorumla
Soran+1 yılTabi canım yok nerde var Türkiyede mi
Cevap sahibi+1 yılSen türkiyedeki ozgurlüğü orada bulamazsın.
Aile & Toplum konusunda 5b cevap paylaştı. Ahlak kavrami iyice bitiriliyor
00 YorumlaHarbi bende bu durumdan rahatsızım
00 YorumlaŞimdi kiler fena yaaa
00 YorumlaÇok haklısın gerçekden durum vahim
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılhaklısın bence son 20 yıldır böyle
00 Yorumla
+1 yılAynen öyle ne yapcaz bunlarla
03 Yorumla
Soran+1 yılNebiliyim ben
- +1 yıl
Sakin ol