15 gü

Anne baskısı, nişan altını ve aile adetleri yüzünden ilişkide arada kalan var mı?

Ben Almanya’da yaşıyorum, erkek arkadaşım Türkiye’den ve asker. Ailemi tanımak için iki kez Almanya’ya geldi. Eylül ayında nişanımız oldu. Biz kız tarafı olarak önce onun memleketine gittik, çünkü hazırlıklar için sadece 3-4 günümüz kalmıştı. Bu zaten önceden konuşulmuştu. Ama annemin bir arkadaşı “Kız tarafı neden önce gidiyor?” deyince annem bunu sonradan sorun etmeye başladı.

Altın konusunda Almanya’da annemle konuşup 5 altın konusunda anlaşmıştık. Erkek arkadaşım ailesine söyledi ve onlar hiç tartışmadan direkt kabul ettiler, “Sizin adetiniz böyleyse öyle yaparız” dediler. Fakat annesi, aileler ilk buluştuğunda bu konuyu hiç açmadı. Annem de buna sinirlendi ve “Ailesi seni kandıracak” diye düşündü.

Türkiye’de altın konusunda kız ve erkek tarafının ayrı tutulduğunu öğrendik. Biz ise önceden bizim için böyle olmadığını konuştuk ve onlar da kabul etti.

Ama mesele artık sadece altın değil. Bu aile bireyi yıllardır bizi çok yıpratıyor, kardeşimin evliliğine sürekli karışıyor, aile içinde sorunlara ve kopukluklara sebep oluyor, babamı da çok yıprattı. Her küçük şeyi büyütüyor ve sürekli yeni bir problem çıkarıyor. Ben artık gerçekten çok yoruldum.
Ailemizden de birkaç kişi onunla konuşmayı kesti, eve asla babamın ailesini kabul etmez. Onun istediği olmazsa beddua okur vs vs
Ablamın altınları da annemde, ben vermek istemiyorum ilerde. Sizde altın kimde?
Anne baskısı, nişan altını ve aile adetleri yüzünden ilişkide arada kalan var mı?