Kadınlardan hem ev işi çocuk bakımı hem dışarıda çalışma beklenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
1 ay
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Çamaşır Yıkama Sırları
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Kadınlardan hem ev işi çocuk bakımı hem dışarıda çalışma beklenmesi hakkında ne düşünüyorsunuz?
Evet son zamanlarda böyle bir algı var birçok erkek çalışmayan kadınla evlenmeyi düşünmüyor aklıma bile getirmiyor peki yaşamış standartları zor birçoğunun avantajlarını ve dezavantajlarını bilerek farkında olarak yapıyor tabii farkında olmadan sadece çalışsın diye düşünen de var birçok erkek eşine evde yardım ediyor yemek yapıyor temizlik yapıyor çocuk bakıyor bunu yapan da var yapmayan da var Evet bunlar zor şeyler kadınlardan çok fazla şey istendiği oluyor daha fedakar olması bekleniyor
Böyle şeylerin evlenmeden önce konuşulup netleşmesi gerektiğini düşünüyorum. Herkesin evlilikten bir beklentisi var. Kimi kendine yol arkadaşı bekler, kimi ise etinden sütünden yararlanabileceği bir kurban. O yüzden lütfen dikkat edin
İki kişi de çalışıyorsa ev işi ve çocuk bakımı da iki kişinin sorumluluğu olmalı. Kadından hem tam zamanlı çalışan hem de evin ve çocuğun tek sorumlusu olması bekleniyorsa, bu ortaklık değil; ikinci vardiyadır.
Bu durum kadınların üzerine yüklenen çok ağır bir yük 🌿 Günümüzde kadınlar maalesef aynı anda hem işte hem evde hem de çocuk bakımında yıpratıcı bir rol üstlenmek zorunda kalıyor. Oysa bir evi ve yaşamı paylaşmak, sorumlulukları da eşit bölüşmeyi gerektirir 🌸 Eşlerin karşılıklı anlayışla yükü hafifletmesi ve dayanışma içinde olması aile sağlığı için çok kıymetli 💛 Peki sen bu yoğun tempoda kendine vakit ayırabiliyor musun? 🧘♀️
Cevap
11Cevap
bir şey düşünmüyorum erkeklerin beklentisinin yanında devede kulak.
Saçmalık evliyse çalışmaması evine çoçuğuna eşine bakıyor en önemlisi kendine bakması gerekiyor artık
Saçmalık robot sanki kadın robot olsa dayanmaz ya kadın çalışmayacak ya da hepsi ortaklaşa halledilecek
Bosanmisa , mecburiyet olarak.. ama oburu tek basina sorumlulugu ustleniyo o daha kotu. Bosan daha iyi
Öyle bir şey yok. Feminist kafanızdan hikayeler uyduruyorsunuz.
Onu kim bekliyorsa yontma tas devrinden kalmis birisidir
Zor geliyorsa evlenmeyin.
Evlenirken bir erkekten 1-2 K para bulmasını istiyorsunuz ya
Yasal ve toplum tarafindan onaylanmis kolelik.
Köle hayatı maalesef. Kadın çalışmamalı bence çünkü çalışınca çok yıpranıyor
karşılıklı olara düşünülürse sırtına almış bütün yükü
Çok komik ya kimse evlenmiyor artık ev işi çocuk falan düşünmene gerek yok herkes kullanıp atıyor
Sevdigim kadını çalıştırmam evlenirsem
Çok zor oluyor
Robot değiliz 🙃
Çok saçma
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?