15 gü

Soyadı erkekten erkeğe , kadından kadına aktarılmalı?

Ben neden anneannemin annesinin soyadını değil de, soyunu sopunu tanıyıp alakam ve kan bağım olmayan adamın soyadını alıyorum? Tamam eyvallah eşim. Ee.. O benim soyadımı alır mıydı? Kendini aşağılanmış hissederdi hatta... İsim erkekten erkeğe, kadından kadına geçince sistem daha da basitleşir. Ben soy ağacına bakınca kafam karışıyor. Çünkü hep kadınların ismi değiştirilmiş. Kadınların hangi aileden çıktığı bile belli değil. Sanki kadınlar evlenerek var oluyorlarmış gibi.. Erkeklerin empati yapması gerekiyor. Kadınların ise bu konuda farkındalıklı düşünmesi gerek. Zaten Soyadı Kanunu 2/3 nesil önceden geldi. Geç de değil.
Kesinlikle mantıklı 👏👏
Mantıklı değil ( nedenini yazar mısın , çok merak ediyorum)
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Güncellemeler
15 gü
Sen büyük babanın soyismini taşıyorsun. Ben neden büyük annemin soyismini taşıyamıyorum? "Yabancı dediğin kocan senin Sen onun çocuklarını doğuracaksın " demişsiniz. Niye benim çocuğum olmuyor mu? Evlenmeden önce benim kimliğim yok mu? "İsteyen kendi soyismini alıyor , o bile erkeğin soyismi." demişsiniz. Ben babamın soyisminden değil. Büyükannemin soyisminden bahsediyorum. Büyükannem hangi erkeğin soyismini almış oluyor. Soyadı kanunu daha 3 /4 nesildir var.
Güncellemeler
15 gü
Kullanıcı engellemiş aşağıdan cevaplayamadım. Erkeklere ne? Erkeğin hayatı mı? Nenem gidip kayınbabasının soyismini almıyor. İlk kez soy ismi geliyor Israrla anlamıyorsun. Yüzyıllardır kas gücüne taptınız. Teknoloji geliştikçe ihtiyaç azaldı. Kadın eskisi gibi dövülüp sövülmüyor. Sistem artık kadına muhtaç. Her alanda kadınlar artıyor. Üzülmeye devam et. Erkekler kabul etmezmiş. :D Hala kendinizi tanrı görün siz. @salihkocovali36
Soyadı erkekten erkeğe , kadından kadına aktarılmalı?