Hangisi doğru olandır?
Kadın erkeğin ailesine uyum sağlamalı
Erkek kadının ailesine uyum sağlamalı
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Hangisi doğru olandır?
Şimdi benim buradaki yapacağım yorumlara bazı kadınlar kızacak işlerine gelmeyecek ama doğruyu söylemek gerekirse kadın erkeğin ailesine uyum sağlaması gerekiyor Bu benim kızım da olsa böyle çünkü ben kızımı veriyorum kızımı evlendiriyorum yabancı bir aileye gelin gidiyor onların kızı oluyor tabii onlarla davranışları kızıma güzel olması gerekiyor yani Ben o kızı aldım benim kölem benim hizmetkarım bilmem bu ne diyerek davranmaması gerekiyor zaten böyle bir şey müsaade edilmesini doğru bulmuyorum ama şunu da söylemeden geçmek istemiyorum yani kadın da kocasının evine gittiği zaman onun ailesine saygı göstermesi gerekiyor Ben nice kadınlar tanıdım oğlunu ailesinden uzaklaştırmaya çalışan ya ailen ya ben gibilerine söylemler içerisine giren o yüzden kadın kocasının ailesine alışması gerekiyor erkek kadının ailesine değil, zira ben şuna da şahit oldum, iç güveysi olarak evlenip de kayınvalidesinin evinde kalan erkeği ezen adam yerine koymayan kadınlar çok o yüzden kadın erkeğin ailesine alışması gerekiyor ayrıca bunu kötü olarak algılayan insanlarla olacak şimdi yok Ben özgürüm Ben köle değilim bilmem ne değilim e böyle düşünüyorsan evlenme o zaman
Her iki tarafın ailelerine de uyum sağlanmalı normalde ama Ataerkil bir toplumda olduğumuz için ve kadın, erkeğin soyadını alıp o kütükten devam ettiği için, erkeğin ailesi bir tık daha önemli oluyor topluma göre.
Cevap
29Cevap
Erkek kadının ailesine uyum sağlamalı tabi ki de..
Buna erkek veya kadın diye cevap veremiyorum çünkü iki ailede birbirine hoşgörü ve saygıyla yaklaşırsa zaten ortada sorun kalmaz. Sen bana benim aileme uy diye dayatmalar genellikle erkek kişilerden geliyor. Evlendikleri kadını değiştirmeye çalışmak onların işi. Oysa kadınlar bir yuvam olsun diye baba ocağından ayrılıyor ancak erkek kişiler kadınlarla evlenene kadar yağ bal gibiler evlendikten sonra zombiye dönüşüyorlar. Benim aileme saygı duyacaksın senin ailen artık burası diye diye kadını kendi ailesinden soyutlamak istiyorlar. Herkes için demiyorum bunu bir kesim böyle.. ama karşılıklı özveri ile yuva kuran ve hayatlarına kimseyi karıştırmayan çiftler hep mutlu mesut yaşıyorlar
kadın erkeğin kütüğüne giriyor. kadın uyum sağlamaya çalışmalı.
amaa erkek de öküz olmamalı. o da olabildiğince farkı kapatmaya çalışıp uyumlu olmalı
amaç mutlu olmak uyumlu olmak. kim elinden geleni yapabiliyorsa yapmalı
Kız veriyoruz kız gidiyor şimdi arkadaşlar bu giden bir eşya değil bir insan iki insan hayat kuruyor ve ikiside birbirinin ailesine aslında uyum sağlamalı ama kendi hanelerine müdahil olacaklari şekilde değil karışan anne babayı kırmadan karıştırmamak erkeginde kadinin da ayrıca görevidir lütfen unutmayalım kimse eşya degildir ki verelim herkes birbirine saygıyla sevgiyle yaklaşsin ailelerimize saygı duyalım ama kendi yuvamizi bilelim öncelikle
Eğer aynı yolda yürümeye karar vermişlerse her iki aileyede hoş görü sağlanmalı her iki aileyede onlara aynı şekilde hoş görülü olmalı.
Keşke her iki tarafta birbirinin ailesine uyum sağlamalı şıkkı da olsaydı. Uyum herkeste olmadı gereken bir fazilet. Cinsiyeti olmaz.
fark etmez iki tarafında ailesi evliliğe saygı duymayacak şekilde davranıyorsa uyum sağlaması beklenemez ahmaklık olur bu
İkisi de değil. Aileden uzak kendi aileni kurmak en iyisi
Bence kız çünkü kadın gelin olarak gelir, ayrı eve çıkabilirler ama çıkmayada bilirler
önce bireyler kendilerine uyum sağlasın aileler zaten sağlanıyor
Her ikiside birbirinin ailesine uyum sağlamalıdır..
3. bi seçenek yok ama karşılıklı olmalı tabi ki...
Bu seceneklerin hiç biri diyorum çünkü iki tarafında ailelerine uyum saglanmali
Cevap D hiçbiri. Uyum sağlamak zorunda değiliz bence, ama her iki tarafta ailelere saygı duymalı
Ailelerin canı cehenneme, taraflar sadece birbirine uyum sağlamalı
kimse kimsenin ailesine uymak zorunda değil evlilik 2 kişiliktir
Neden iki tarafta uyum sağlamaya çalışıyor ki saygılarını korusunlar yeter
İki aileyede uyum sağlanmalı saygı sevgi hoş görü gerekir
İkisinde orta yolu bulmalı ayrım yapılmamalı.
Erkek annelerinin her daim gelinini kıskanması sebebiyle
Kadin zaten sağlayacak olan kisi erkek bunu en başın da yapmalı.
Bence ikiside karşılıklı olmali uyumdan çok karşılıklı olarak saygılı olmak yeterli olabilir
İki tarafta birbirine uyum sağlamalı
Elbette karşılıklı olmalı
uyumlu olsunlar
karşılıklı olmalı
Kimse kimseye uyum sağlamak zorunda değil
İki cins de her iki aileye uyum sağlamalı
Eşit olmalı
#Mirliva
Kadın erkeğin ailesine uyum sağlamalı
Kadın erkeğe uyum sağlamalı
İkisi de birbirinin ailesine uyum sağlamalı.
Her iki tarafta uyumlu olmali yerini bilmeli
Pardondaa bence iki terafta uymalii!
ikiside birbirine
İkiside birbirine uyum sağlamalı
İkiside
aileler kadın ve erkeğe uyum sağlamalı
Kadın tabiki
Kadin
İkiside
İkiside birbirlerine uyumlu olmalı
Soru iptal
ikisi de