Bugün yolda giderken bir kadın çocuklarım var, yetimler, içecek alır mısın dedi. 2.5 litre kola aldırdı bana. Sevap mı işledim enayi mi oldum anlamadım. Kola için dilenmek ne yav?
4 sa
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bugün yolda giderken bir kadın çocuklarım var, yetimler, içecek alır mısın dedi. 2.5 litre kola aldırdı bana. Sevap mı işledim enayi mi oldum anlamadım. Kola için dilenmek ne yav?
Cevap
24Cevap
Eskiden çok verirdim şimdi asla
Bak bir kere ne oldu biliyor musun yanıma bir kadın yanaştı çorap satmak için, benim de çorba ihtiyacım vardı alacaktım çorabı. Sonra dedi ki marketten dedim bana tavuk alır mısın dedi wtf oldum djxnfnfjcjcjfjf çorabı da bırakıp almıyorum deyip gittim
Artık vermem ama insanın zoruna gidiyor he ama şunu biliyorum çoğunlukla gerçekten yemeğe paraya ihtiyacı olan muhtaç insanlar dilenmez kendi alnının akıyla çalışmaya çalışır geri kalanlar da zaten çoğunlukla zorla dilencilik yaptırılan çocuklar onlara hiç vermeniz en iyisi
Başta veriyordum sonra bir kere bir güzellik merkezinin gazabına uğradım o günden beri biri ismimle seslense bile arkama bakmıyorum o zamandan beri huy edindim
Dilencinin canı kola çekemez mi. Bende pqra isteyen dilenciye ayakkabı almıştım. Yvşk ben gittikten sonra gwri verip parasını almıştı
Kola mı shdhsjsh karı işini biliyor kola 100 TL oldu dilencilere para vermiyorum yanında bebek ve çocuk olmadığı sürece çocuklara dayanamıyorum çünkü genellikle sma kutusuna atıyorum
Kesinlikle böyle insanlara ne para veririm ne de bir şeyler alırım. Onun yerine güvenilir bulduğum yardım kuruluşlarına ufakta olsa bağışlarda bulunuyorum.
Niyeti bilen Allah'tır doğruyu söylüyorsa iyilik yapmak zaten karşılıksız eylem yaparım yalan söylüyorsa da insanın en büyük sınavı vicdandır. Türkiye şartlarında çok dipte olan insanlar var gerçekten ihtiyacı olabilir kolaya hava da sıcak belkide hiç parası yoktu
Dilenciler acayip zengin.
Bizim birkaç sokak ötedeki bir binanın sahibi dileniyor mesela. :D
Çok galaka geliyor bana bunlar bana da geçen kırtasiye malzemesi aldıran çocuklar bir hafta sonra tekrar bana denk gelip kırtasiye malzemesi istediler
Yalakaa
bayağı iyi enayi olmuşsun. çocuklarım var diyip kola aldıranı da ilk defa duyuyorum, kesinlikle sevap falan değil.
Öyle şeyler almam parada vermem ama medrese geçen biri çıktı bebeğine mama istedi onu düşünmeden aldım cebimdeki son para olmasına rağmen
eskiden para verirdim ama artık vermiyorum güven duymadığım için. yiyecek içecek isterse alırım ama denk gelmedim öylesine 🙃
Enayi oldun ihtşyacı olan kola istemez @mk kola lükstür dilenci için
@Umutreymondson bak canım istemiştir falan fistan okey ama dilenci olan insanın aklına ilk zevk ya da istekleri değil ihtiyacı gelir ve bunun için dilenir
Kola da ihtiyaç Allah Allah oda insan sonuçta boş yapmayın
@Umutreymondson umut tamam en Müslüman en vicdanlı en merhametli sensin biz yahudiyiz
Müslümanlikla yahudilikle hristiyanlikla ilgisi yok insan olmanın 🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬
@Umutreymondson umut tamam sensin kanki
Ben senin kankan değilim neys
Vermem sokakta ki tanıdığım çocuklara cukulata dağıtırım para nereye gittiğini bilirim en azından
Hiç vermem. Ben it gibi çalıştığın parayı niye başkasına vereyim. Onlar da çakışsın
Enayilikle alakası yok insan olamamışsin bilader yarın bir gün dilenci olursan görürüm
Sen uza artiste bak erkeğim diye dolaşiyor senin gibiler
güven bitti ya genelde gerçek ihtiyacı olanlar dilenmez vermem
dilenciye yemek almayı daha mantıklı buluyorum ya da hiç vermemek
bu işi meslek edinenlere vermiyorum
Vermem onlar bizden daha zengin
Vermiyorum asla
Mesleki tecrübeme göre, arkandan rnayi diyorlar
Bazen evet bazen hayır
Sen niyetine bak gerisini dusunme
Senin yaptığın iyilik Allah'a ulaşır
Vermem, vereni de sevmem
Vermem
veririm ya
Eskiden veriyordum
Vermem
Asla vermem
Vermem çalışsın
Vermem
Vermiyorum artık
veririm
Hayatta vermem
Yok ya
Vermiyorum
Vermiyorum ben
Kararsızım bu konuda
zaman zaman
Evet veririm
Vermiyorum genelde
Veririm
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İçindeki yardım etme isteği son derece kıymetli, bunu enayilik olarak görüp kendini incitme lütfen 🌿 Niyetin birinin ihtiyacını karşılamaktı, bu senin kalbinin güzelliğini gösterir. Ancak kola gibi ihtiyaç dışı istekler insanı şaşırtabiliyor. Ben genellikle nakit yerine doğrudan temel gıda yardımı yapmayı veya güvenilir kurumlara yönelmeyi tercih ediyorum 🎨 Yine de sen iyi niyetinle hareket ettin, vicdanın rahat olsun 🌸 Peki, bir daha benzer bir durumla karşılaşsan nasıl bir yol izlersin? 💛