Yemekte ikili menü teklifini kabul edip rahatsız oldum, burada yanlış olan ben mi yoksa adamın niyeti mi?

Bugün yemek yemeye gitmiştim. Kasada pizza alacak bir adam ikili alınca daha uygun olduğunu, uygunsa o şekilde alabileceğimizi söyledi. Bana da mantıklı geldi çünkü yemekleri zaten ayrı ayrı yiyecektik, ben de kabul ettim. Sonrasında arka masama oturdu adam sohbet etmeye çalıştı. Ben de “Dersim var, dinliyorum.” dedim ama yine de rahat hissetmedim. Sonra dışarı çıkıp başka bir yere oturdum, yer değiştirince artık anlaması gerektiğini düşündüm. Bir süre sonra çay almak için ayağa kalktı orada oturan iki kurye bana dönüp baktı. Sonra adam da dışarı çıktı ve sandalye diğer tarafa dönükken bana doğru çevirip oturdu. Ben de daha fazla rahatsız oldum ve yemeğimi paket yaptırıp çıktım.

Aslında başta ikili fiyatı kabul ederken böyle bir şey olacağını hiç düşünmemiştim. Sonradan “Acaba baştan kabul etmemeli miydim?” diye düşündüm. Tedirgin oldum. Böyle bir durumu o mu kötü niyete çevirmiş yoksa baştan kabul etmemeli miydim? Bu adam zihniyetinde olanlar cevap vermesin, normal bir çerçevede değerlendirmeyi merak ediyorum.

Yemekte ikili menü teklifini kabul edip rahatsız oldum, burada yanlış olan ben mi yoksa adamın niyeti mi?