Arkadaşlar sizce ailem gerçekten beni düşünüyor mudur ve benim iyiliğimi mi istiyorlardır yoksa ailem bu konuda haksız mı sizce?

Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabalar kusura bakmayın biraz uzun yazacağım size içimi dökmek istiyorum tamamını okursanız sevinirim şimdi konuya gelecek olursak ben 21 yaşındayım üniversite sınavına girdim ve çok şükür bu yıl üniversiteyi kazandım hatta pazartesi günü e-Devlet üzerinden kazandığım üniversite ve bölüm için e-kayıt yaptım istediğim bir bölüm üniversiteyi burada yani yaşadığım şehirde aile evinde okuyacağım şimdi benim abim ile babamın iş yeri var akaryakıt istasyonu bizim eve de yakın ben de her gün oraya gidiyorum orada çalışıyorum ama oranın çok yoğun ve yorucu bir çalışma temposu var mesela ne belli bir çalışma saati var ne de haftada 1 gün bile olsun izin günün yok hep çalışıyorsun bir de orası ailemin iş yeri olduğu için ben oradan maaş almıyorum ve sigortam bile yatırılmıyor ben de sırf bu yüzden üniversite sınavına girdim kendimi buradan kurtarayım dedim ama görünen o ki o iş yerinden kurtuluşum pek kolay görünmüyor gibi çünkü bugün ailemle bu konuda biraz tartıştık ben aileme artık üniversiteye başlayınca petrole gitmeyeceğimi sadece derslerime ve üniversite hayatına odaklanacağımı söyledim ama ailem bunu pek kabul etmedi annem bana oğlum sen çok haksızsın orası bizim iş yerimiz dedi ben de anneme asıl siz haksızsınız anne bugün ben sonuçta üniversite kazanmışım ve istediğim bir bölüm bana gelmiş ben niye petrolde çalışayım belki ben ileride petrolde çalışmak istemiyorumdur belki benim başka hayallerim vardır dedim sonra ben abime de ben üniversiteye başlayınca artık petrole gelmeyeceğimi söyledim yani sizin anlayacağınız ailem petrolde çalışmamı istiyorlar ama ben de orada çalışmak istemiyorum çünkü benim başka hayallerim var bir de biz ilçede yaşıyoruz benim gideceğim üniversite de başka bir ilçede internetten baktım gideceğim okul ile evimiz arasında 40 km mesafe varmış yani gidiş geliş günde 2'şer tane minibüs değiştireceğim ve gidiş geliş neredeyse günde 2 saatim yolda geçecek bir de bunun üstüne akşamları eve gelince o yorgunlukla petrole mi gideyim şimdi ben aileme petrolde çalışmak istemediğimi söyleyince bu sefer onların gözünde ben haksız oluyorum şimdi ben aileme petrolde çalışmak istemediğimi söyleyince bu sefer onların gözünde ben haksız oluyorum mesela ben aileme petrolde çalışmak istemediğimi söyleyince annem bana sen isyan ediyorsun sonra sen zorluğa gelemiyorsun sonra sen rahata alışmışsın ondan sonra sen abin gibi değilsin abin de sürekli petrolde çalışıyor eğer sen bugün abinin yerinde olsaydın ne yapardın mesela geçen gün babam bana herhalde sen abinin yerinde olsaydın ve sürekli petrole gitseydin herhalde sen her gün beni döverdin demişti ama ben yok estağfurullah baba ne dövmesi ben seni neden döveyim ki hem ben seni nasıl dövebilirim ki hiç öyle şey olur mu demiştim sonra annem de babama hak vermişti ve babama beni kastederek bu kesin abisi yerinde olsaydı her gün seni döverdi demişti yani ben en son 1 ay önce ailemle bu konuda biraz tartıştım ama ben haksız çıktım babam o zaman bana oğlum sen çok yanlış düşünüyorsun bugün senin yerinde olmak isteyen onlarca insan var bak ne güzel senin ailenin iş yeri var sen de orada çalış bu bir velinimettir kimsenin eline geçmez ondan sonra sen çalışmasan o bazı başıboş gençler gibi ileride serseri olursun hem onlar niye öyle sanıyorsun çünkü çalışmıyorlar işleri güçleri yok arkadaşlarla çevreyle şununla bununla takılıyorlar o yüzden böyleler demişti bana sonra ben de petrolde çalışmaya devam ettim halen bugün de petrolde çalışıyorum ondan sonra annem bi ara benim onlarla bu tartışmalarımı teyzelerime söylemişti, annem teyzelerime bizim de küçük oğlumuz isyan ediyor, ben petrolde çalışmam diyor falan demişti, sonra teyzelerim de anneme hak vermişlerdi, siz haklısınız, oğlun erkek adamdır, petrolde çalışsın, orası sizin iş yerinizdir, çalışsınlar, ne kadar iş yaparlarsa o kadar iyidir falan demişlerdi. Sonra annem de teyzelerime siz haklısınız, tabii ki çalışacaklar, sonra annem beni kastederek teyzelerime bu erkektir hani kız da değil sürekli evde otursa da bir şey olmaz belli bir yaştan sonra evlenip kocaya gitsin her ne kadar okul okusalar bile yine de kendi aile işlerini de yapmak zorundalar demişti okuduğunuz için teşekkür ederim. Arkadaşlar sizce ailem gerçekten beni düşünüyor mudur ve benim iyiliğimi mi istiyorlardır yoksa ailem bu konuda haksız mı sizce?

Arkadaşlar sizce ailem gerçekten beni düşünüyor mudur ve benim iyiliğimi mi istiyorlardır yoksa ailem bu konuda haksız mı sizce?