Neden hep gelinler yanlış anlıyor deniliyor, aslında kayınvalide ve eş mi sınırı aşıyor?

Üç senedir evliyim ilk aylar eşimin ailesiyle yaşamak zorunda kaldım. Annesinin laf sokmaları babasının patavatsız konuşmalarına rağmen idare ettim saygısızlık yapmadım… Altı ay sonra kendi babam rahatsızlandı on gün başında kaldım. Yeni işe gitmiştim ama umursamadım babam daha önemliydi. Eve gitmiyorum diye eşim ve ailesi laf söyledi. Israr, ne zaman gideceksin diye 😏 ben orada canımın canı derdindeyim… Sonra kaybettik onu 😞 cenazeden birkaç gün sonra ailesine gittik yemeğe. Eşim işten gelmeden ben gidip yardım edeyim dedim. Kadın durdu durdu inşallah seni işten çıkarmazlar dedi!! Ben neye uğradığıma şaşırdım.. Neyse dün akşam işten konu çıktı bugün iki işe gidiyorum sırf bunlara muhtaç kalmayım diye! Eşim iyisin iki iş falan, ben de dedim insan düşünür karım çok yorulmasın diye dedim. Sonra anladı, ben sana çalışma diyorum diyor 🙄 daha ne diyeceksiniz dedim iki sene önce söylediniz her şeyi dedim. Sen yanlış anlıyorsun diyor ben uyduruyormuşum falan işine gelmedi.. Ben de tabii hep ben yanlış anlıyorum diyorum 😏

Neden hep gelinler yanlış anlıyor deniliyor, aslında kayınvalide ve eş mi sınırı aşıyor?