Yeni 18'e girdim bizim mahallede 2 aydır peş peşe 18-20 yaş evlendi ve 22 yaşında biri boşandı ikinci ile evlendi zoruma gidiyor
5 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Yeni 18'e girdim bizim mahallede 2 aydır peş peşe 18-20 yaş evlendi ve 22 yaşında biri boşandı ikinci ile evlendi zoruma gidiyor
18 yaşında evlenmenin tek bir nedeni yok; kimi gerçekten hazır hissediyor, kimi aile çevresinin etkisiyle acele ediyor, kimi de evliliği özgürleşmenin yolu sanıyor. Ama çevrende birkaç kişinin evlenmiş olması senin de geç kaldığın anlamına gelmez. 18 yaşında hayat daha yeni kuruluyor; sırf başkaları evlendi diye kendini eksik hissetmek yerine, kendi hayatının ne zaman ve kiminle doğru olacağına bakmak daha sağlıklı.
erken yaşta evliliklerin sonu genelde hep hüsran oluyor zaten, o yüzden canını sıkmana gerek yok. hayatın başındayken sorumluluk altına girmek büyük hata, herkesin kendi tercihi ama mantıklı bir tarafı yok.
Benim arkadaşım 2. sinden boşandıktan 2 ay sonra başkasıyla evlendi 😃 ben daha 1 diyemedim 43 yaşındayum. Sen 21 yaşında dövünmek için erken değil mi?
Abla sen hiç evlenmedinmi
Aynen
Abla dayım var 37 yaşında ama zengin değil olsaydı ayarladım sjsj
Artık erkekler zengin kadın arıyor. Bende fakirim 😂😂😂
Birde abla yaş farkını önemsermisin? Annemde seninle yaşıt dayım ise 37
Ayy Kısmet çıktı bana ya baksen. Güzel yavrum. Teşekkür ederim böyle düşündüğün için ama internet bazlı biriyle görüşmemek prensiplerim arasında. Yaşlı olmama bakma. Kurallarım var. Ama gurur verici. Tekrar sağol
Sağol abla bende öyleyim internetten bir kız yazsa erkek trol görürüm
Çevrendeki bu aceleci kararların seni kaygılandırmasını ve sorgulatmasını çok iyi anlıyorum 🌿 18 yaş, bireyin henüz kendini, hayallerini ve hayatı tam olarak tanıma aşamasıdır. Bazen toplumsal baskılar, bazen de kaçış arayışı gençleri erken evliliğe itebiliyor 🌸 Ancak olgunlaşmadan alınan kararlar maalesef hızla boşanmayla sonuçlanabiliyor. Sen kendi yolunda emin adımlarla yürümeye odaklanmalısın 🎨 Peki senin gelecek için acele etmeden kurduğun kendi hayat planların nasıl 💛
Cevap
6Cevap
Merhaba,
Evlilik Allah'ın emri peygamberin sünneti ve imanın yarısıdır..
Neden zorunuza gidiyor?
Haram ilişkidense evlilik evlâdır, iyidir...
köylü ve taşralı kesim daha erken evleniyor bence. o yaşta evlenen de o yaştaki kızını evlendiren de cahildir, bilinçsizdir
Mql oldukları için. Bikaç seneye esra erola çıkarlar kocam üstüme kuma getirdi 3 çocuğumla sokağa attı diye
Amaaaaaan berbat
Okumak istemiyorlar aile evinde kalmak istemiyorlar çalışmak da istemiyorlar geriye ne kalıyor evlilik
büyük bir çoğunluğu aile baskısından kurtulmak için evleniyor ya da yeteri kadar beyinleri olgunlaşmamış oluyor
Bende anlamadım bi arkadaşım 18 de nişanlandı bir ay sonra 19 oldu Kasım da düğünü var 🫢
Aileden kurtulmak, rahat 18+ ulaşmak, rahat yaşamak için. O yaşlardaki kızlarda akıl yok zaten.
Çok var onlardan.
Herkes erken evlenmiyor.
Kendi tercihleri bizi ilgilendirmez belki mutlu olacaklar
kızlar erkeklere gore daha genc evlenmeleri zaten normal bir durum dünyanın her yerinde. Biyolojik saat denilen birsey var ve tamamen tercih meselesi
Genelde özenti ve baskıdan dolayı o yaşta evleniyor kızlar
Abla ben 18 im hafif flört dışında hiç olmadı siz kızların gözünde kötümü dururum
Onu bunu bırakta kendine güvenmeyi öğren yoksa tabikide kızlar sana bakmaz biz kadınlar kendinden emin olan adamları çekici buluyoruz yani tipe bakmadan bir erkeğin duruşuna bakıyoruz
Abla sonuna kadar haklısın ama çok zor platonik aşık olduğum kız başka erkeğe asılırken her şey üst üste geliyor kitap okuyayım şunu yapayım diyorum ama beyin olduğu yerde kitleniyor elimde değil bazı şeyler yemin ederim bugün su hariç bir şey almadım ağzıma vücut kitlendi o platonik yüzünden
Niye zoruna gidiyor senin hayatın onlara mı endeksli?
Ay benim canım kuxenlerde evlendi köleler😂
Evlilik Kötü Bir Şey Değil Doğru Kişiyle Olunca.
Yani evlenebilir senin niye zoruna gitsinki
Ayol sanane ahahhsjs
Sana ne oluyor
sende evlen
Daha çocuk onlar
Z kuşağı evlilikte sanıyor mutluluğu
Kafayı yemişler
bilemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?