Valla ben denk geldim. Biri dershaneden arkadaşımın evlendiği kızdı. Kız söz fotolarında kapalıydı. Düğün ve nişanda açıl hatta dekolte elbiseydi şaşırmıştım ne alaka diye. Sosyal medyada da evlenip estetik vs yaptıran tesettürlü çok. Sürekli kocalarıyla geziyorlar
Valla kardo yaşın kaç bilmiyorum ama ev ortamından aile baskısından kurtulayım derken yanlış evlilik yapıp hayatını karartma çok evlenmek istiyorsan iyi tanı öyle bir yola gir devir çok kötü
Yani olayın özü şu aslında: sen diyorsun ya neden erkenden bu tesettürlüler evlenmek istiyor. Aileleri yüzünden. Baskıcı aile kızını koruyor sözde dışarıdan. Ne üniversitesiye gönderiyor ne iş hayatı oluyor. Kız da kocamla gezerim onu ikna eder istediğimi yaparım diye düşünüyor. Kimi kafa dengi buluyor kimi daha kötü oluyor…
Hahaha çok güldüm bu yoruma. E ben de tesettürlüyüm, istediğim zaman dışarı çıkarım, istediğim zaman eve gelirim. Ben kendimi biliyorum, dolayısıyla ailem de bana karışmıyor. Şimdi ben tesettürlüyüm diye illa kısitlanmak zorunda mıyım? Hayır. Bu kafadan çıkın bence
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Tek amaçları bu olabilir ama kapalı açık fark etmiyor.. yani karakter meselesi
Pekş
Okulları yok işleri yok.
Ayda yılda bir dışarı çıksalar ana babaları “akşam ezanından önce dönmüş ol” diyor. Şimdi düşün bakalım tekrar neden?😄
😂 düşündüm, evlenince de eşi aynı şekilde davranacak ama haberi yok 😉
Buna yağmurdan kaçarken doluya tutulmak deniyor
Kimileri yazdıklarınız gibi olsa da kimileri kocasının evinde tatil tadında yaşıyor. Evlenince açılan da gördüm, kapanan da…
Ben pek tatil gibi yaşayana ve açılana denk gelmedim, hatta daha fazla evlenice kocasının isteği ile kapanan gördüm 😉
Valla ben denk geldim. Biri dershaneden arkadaşımın evlendiği kızdı. Kız söz fotolarında kapalıydı. Düğün ve nişanda açıl hatta dekolte elbiseydi şaşırmıştım ne alaka diye. Sosyal medyada da evlenip estetik vs yaptıran tesettürlü çok. Sürekli kocalarıyla geziyorlar
İyiye denk geldin mi iyide birde kötü ye ya da uyum sağlayamayacağın biri oldu mı çok zor
Valla kardo yaşın kaç bilmiyorum ama ev ortamından aile baskısından kurtulayım derken yanlış evlilik yapıp hayatını karartma çok evlenmek istiyorsan iyi tanı öyle bir yola gir devir çok kötü
Yani olayın özü şu aslında: sen diyorsun ya neden erkenden bu tesettürlüler evlenmek istiyor. Aileleri yüzünden. Baskıcı aile kızını koruyor sözde dışarıdan. Ne üniversitesiye gönderiyor ne iş hayatı oluyor. Kız da kocamla gezerim onu ikna eder istediğimi yaparım diye düşünüyor. Kimi kafa dengi buluyor kimi daha kötü oluyor…
Soru anlaşılmıştır…
Hahaha çok güldüm bu yoruma. E ben de tesettürlüyüm, istediğim zaman dışarı çıkarım, istediğim zaman eve gelirim. Ben kendimi biliyorum, dolayısıyla ailem de bana karışmıyor. Şimdi ben tesettürlüyüm diye illa kısitlanmak zorunda mıyım? Hayır. Bu kafadan çıkın bence
Demekk ki kendini bilmeyenler var. Soru genel olarak sorulmuştur. Şahsi değil…
Bence asıl yanlış olan kısımlardan biri de
erken evlenmeyi kapalı olmaya bağlamak. Erken evlenmek istemenin açık kapalılıkla ne alakası var
Kız çocuğu okumaz, çalışmaz… denilerek evlendirilme baskısı veya evliliği çözüm gibi gösterenler için …
Evet öyle olanlar var ama onlar sadece kapalı degil açık kesimlerde de oluyor ben onu kastettim
Ama daha az …
Sanmıyorum. Bu bir algı sadece
Gerçekleri algı olarak değerlendirmek…
Algıları gerçek zannetmek...
Algıları ciddiye alsaydım, her söylenene inanırdım.
İnanıyorsun gibi görünüyor zaten
Seninki de bir algı…
Tabi aynen
Soruma cevap hakkınızı kullandınız. İyi günler…
Tacikistanlılarda çok erken evleniyorlar 17-18..
Hmm, iyi mi kötü bilemedim
25 yaşında arkadaşım var Tacik, üç tane çocuğu var. 25 yaşında kelleşmiş, saçının ortası yok.
3 çocuğu yapmadan önce düşünecekti.