İçim cız etti gerçekten... Bir kadını böyle düşündürmek bile erkekliğe sığmaz.
Bu ülkede Müslümanlık, erkeklik, saygınlık ve yiğitlik kavramları maalesef çok yanlış biliniyor. İslam’da da geleneklerimizde de erkeğin eşine bakması, onun ihtiyacını kendini kötü hissedeceği bir duruma düşürmeden karşılaması doğrudan erkeğin sorumluluğudur. Saygın ve neye inandığını bilen bir erkek, eşini para sayarken kenarda gariban gibi bekletmez; o imkanı ve güveni zaten baştan sunar.
Burada kadınlara yalakalık yapmıyorum, olanı söylüyorum: Bir erkek "erkeğim" diye geziniyorsa eşine ve ailesine bakmak zorundadır.
Tabii işin diğer tarafı da var; aile de bunu abartmamalı. Adamı 3 ek işte çalıştırıp, zor duruma sokup hırsızlık yapacak kıvama getirmemeli. Denge ve helal rızık her iki tarafın anlayışıyla olur.
Yani kenarda beklemen yerine birbirinize saygılı bir şekilde konuşmalısınız.
Hatta evliliğinin başında İhtiyaçlarını karşılaması için konuşmalısın...
1
1 Yorumla
Cevap sahibi
1 ay
Hatta resmi evlilik anlaşması yapılmalı erkeğin'de kadının'da mağdur olmaması adına.
Bunun olabilmesi için, senin önce evlenmen gerekir. Sonrasındada eşinle kendi durumunu; burada sana yazıp bazı şeyleri ifade ettiğimiz gibi, "kocanın karşısında evin mutfak giderleri yanında, benimde bana ait ihtiyaçlarım var. Bunları berabermi alalım. Yoksa bana para veripte ben bunları alsam olur mu. " Şeklinde onunda sana sahip çıkması yönünde, bir bakıma onu uyarıcı nitelikte " ben bu hafta kendime bir crop tişört ve birde kot pantolon almak istiyorum. Ancak param yok. Benim bu ihtiyacımı berabermi alsak, yoksa benmi gidip alayım. " Tamam Asya sen ne istiyorsan onu yaparız. Sana mutfak giderleri için kullanmanda ek kart çıkardım. Onunla ihtiyaçlarını ödersin. Baska bir şeye ihtiyacın olursa bana tekrar hatırlat. Şeklindeki hayali bir diyalog senin bunu anlamanda sana yol gösterici olacaktır. Çünkü ona bir şey söylemezsen onunda haberi olmayacaktır. Böylece aranızda bir iletişim yoluyla kocan sana sahip çıkması gerektiğini anlayacaktır.
Dile getirmene gerek yok , sorumluluk sahibi bir erkek bunu bilir ve sana verir zaten evin harçlığıni şahsi bir ihtiyacin olursa da fazla para bırakirmisin bugün alacaklarim. var dersin
Dinen kocan sana para vermek zorunda değil sadece temel ihtiyaçlarını karşılamak zorunda isteklerini karşılamak zorunda değil mesela 5 tane elbise almak zorunda değil çünkü 2 elbiseyle idare edebilirsin özgürce para harcamak istiyorsan ekonomik özgürlüğün olsan dinen kocanın parasını ondan izinsiz alırsan hırsız olursun şeriata göre elinin kesilmesi gerekir
İhtiyaç durumunda açıklama yapmadan isteyebilmen gerekiyor. Yoksa ev işleri aksayabilir ve zamanla bu yetersiz kadın modeline çevirebilir. Eşin çalışırken yapman gereken ev alışverişi vs durumlarında ne yapmayı planlıyorsun? :D
atttigin fotodaki kopekler gibi masum bakarak para istiyorsan isimiz var. gariban takilmana gerek yok, evlilik ortak hayat sonuctta, adamla acik acik konusursun ihtiyacini soylersin. dilenci gibi beklemek sacma.
Kocandan niye para istiyorsun ki çalış kazan 🤦 çalışmicam diyorsanda düzgün birini bul, istemene gerek kalmadan anlasın ve "bir şeye ihtiyacın var mı" diye sorabilsin ya da direkt versin.
Evde ki eksikleri bir liste yap bunları sen mi alırsın , ben mi diye sor. Sen al derse zaten para vericek. Ben alırım derse o zaman şahsi ihtiyaçlarım için de alışveriş yapalım de.