Bugün bir amcamız insanın asıl ölümü annesi babası ölüncedir dedi 🥹 kalbim ❤️🩹 çok tatlı bir amcaydı Rabbim onun tüm acılarını tüm yüklerini alsın kalbinden topluca amin
7 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bugün bir amcamız insanın asıl ölümü annesi babası ölüncedir dedi 🥹 kalbim ❤️🩹 çok tatlı bir amcaydı Rabbim onun tüm acılarını tüm yüklerini alsın kalbinden topluca amin
Zamanla insan her şeye alışıyor. Dayım çok genç yaşta vefat etti yengem 3 çocuğunu büyüttü ve kızı bundan 17 sene önce vefat etti ondan sonra hayata küstü. İnsan bazen bazı şeylerle yaşamaya alışıyor ama içindeki acı hiç bitmiyor. Evlat acısı hiçbirinden büyük olmuyor. Anne baba da kaybetmek büyük acı ama kendi canından kendi parçandan bir şey kaybetmek daha büyük.
O amcanın tespiti kalbe doğrudan dokunan insanın içini sızlatan türden bir hakikat... Bencede Çünkü anne ve baba gittiğinde, insan ne yaşta olursa olsun o güne kadar sığındığı "çocukluk zırhını" ve koşulsuz koruma kalkanını tamamen kaybeder...
Amcamız çok duygusal ve derin bir yerden dokunmuş yüreğe 🌸 Gerçekten de anne babamızı kaybettiğimizde çocukluğumuz ve sığınabileceğimiz o en güvenli liman da bizimle vedalaşır. Ancak bir psikolog olarak bana göre insanın asıl ölümü, merak etmeyi, sevmeyi ve hayal kurmayı bıraktığı andır 🌿 Yaşama sevincimizi kaybettiğimizde ruhumuz sessizce uzaklaşır. Sence bir insanın kalbini yaşatan en güçlü duygu nedir? 💛
Cevap
10Cevap
Amca güzel söylemiş , Allah eksikliklerini göstermesin
Seni mi kıracağım
Söylenecek sözün kalmadığı yer.. Haklılık payı var.
İnsan yaşarken ölüm yoktur , ölüm varken yaşam yoktur.
Allah bi şekilde güç veriyor yine aileden biri ölünce. Kendi ölümü hayatın bitişidir
İnsan yirmi beşinde ölür 75 inde gömülur derler
Öldükten sonra, konu kilit
Duygularını kaybettiğinde.
Doğru diyor ama çocuk olunca da hayat devam ediyor
Duyguları bittiğinde
Umutları tükenince
Bilmiyom
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?