Sevgilimin isteğiyle tanımadığım birinin parasını hesabımdan geçirmek yasal risk mi, yoksa güvensizlik mi olur?

“Sevgilim bana başka birinin ona para göndereceğini, o kişinin önce benim IBAN’ıma para atacağını ve benim de o paradan 40.000 TL’yi ona göndereceğimi söyledi. Ben de ilk başta IBAN’ımı verdim ama sonradan içime bir şüphe düştü çünkü sonuçta tanımadığım birinin parası benim hesabıma girecek ve ileride o parayla ilgili herhangi bir sorun çıkarsa hesabı görünen kişi ben olacağım. Sevgilime güveniyorum ama tanımadığım kişiye güvenmek konusunda tedirgin oldum ve ona ‘sorun başkasının atması, sen atsan yine problem yok sana güvenirim ama başkasına güvenemem umarım beni anlamışsındır’ dedim. O da bana ‘sıkıntı yok ben hallettim teşekkür ederim gerek kalmadı zaten sıkıntılı biri olsa yanlış biri olsa ben bu hareketi yapmam hani o kadar canım değilim yani sıkıntılı bir şey gelecek sana göndereceğim asla yapmam öyle bir şey bu hayatta en önemli şey kesinlikle ve kesinlikle güvendir bana unutmamak lazım ben de bir kez daha anlamış oldum canımın içi sorun yok’ diye cevap verdi. Ben bu cevaptan onun bana kırıldığını hissettim. Sizce ben burada haksız mıyım? Sevgilime güvenmem gerekir miydi yoksa tanımadığım birinin parasını kendi hesabımdan geçirmek istememem normal mi? Devir kötü olduğu için tedbirli davranmak güvensizlik olarak mı anlaşılmalı?”

Bunu hukuki risk açısından mı, yoksa sevgilinin kırılması açısından mı soracaksın?
Sevgilimin isteğiyle tanımadığım birinin parasını hesabımdan geçirmek yasal risk mi, yoksa güvensizlik mi olur?