Hesabınıza size ait olmayan bir para gelse onu sahibine ulaştırır mısınız?

Hesabınıza size ait olmayan bir para gelse onu sahibine ulaştırır mısınız?

Hesabınıza gelen para eğer yanlışlıkla gelmiş ise gönderen banka bunu sizin bankaniza bildirir. Parayı sizden ister ancak verip vermemek sizin tercihinizdidr. Ensesi kalın bir iş adamının parası ise o parayı banka sizden her şekilde alacaktır.
Bunun dışında harcamalarinizda açıklanamayan artış olacağı için bu MASAK tarafından incelenir ve mantıklı açıklama yapmazsanız kaçakçı veya kara para aklayan kişi olarak mimlenirsiniz.
Tabiki bunun bir alt ve ust siniri var her miktar para için geçerli değildir.
Ben kesinlikle ulaştırırım! Para için her şeyi yapmadım para her şeyi yapar demedim sadece para bir çok şeyi yapabilir ama her şeyi yapamaz dolayısıyla beni satın alamaz!
Test edildim bu konuda da!
tamamen duruma bağlı bu. bi kaç değişken olurdu.
-iade etmezsem, sorasında takibe takılacak mıyım?
-buy para geldiği an, olmaması gereken bi borcum/yediğim kazık var mı?
gibi şeylere bakarım
Direk bankaya sorarım banka bilir hangi hesaptan hangi saatte gönderilmiş yanlışlığı çözeler benim başka bir şey yapmama sahibini aramama gerek kalmaz.
Cevap
134Cevap
Üzgünüm ben recep ivedik degilim 😁
Bana hayır getirmez ki o para gadası
Elbette ulaştırırım. Ağlayanın malı gülene fayda etmez.
İnşallah dediğin gibi olur 215 000 TL dolandırıldım
@Freddy1616 helal para öyle böyle geri döner kardeşim.
Daha önce başıma geldi 1000 tl kadar hesabıma para yatmıştı, bir şey yapmadım 1 ay falan bekledim paraya dokunmadan, para geri de çekilmedi, 1 ay sonrasında farkettim ki zaten para benim parammış, online olarak kazanç sağladığım bir siteden yatmış, gelen hesap farklı yabancı olduğu için ben anlamamışım 🤣
Eger para büyükse ya da yanlışlık hemen bankaya bildirilirse o para havuza düşer ya da hesabınıza bloke konur.
Şimdi konu vicdana gelirse ben geri yollarım Kimsenin parasıyla işim olmaz
Eger o parayı yolda bulursam meblagına göre iş degişir🤣 Bknz Video🙋🏻♂️😎
https://www.youtube.com/embed/38ghZwTvc1M
Sen yazılanı dahi okuyamayan bir merkepsen sana okul ne gerek senle oturup tartışmaya çalışmakla merkepe oku demeye ne gerek var değil mi? Hadi şimdi 1 x perinle kumunda oyna
Ulaştırdım , ulaştırırım. Ben yerden çöp kadar değersiz bir şey bulup alsam çok sevdiğim bir şeyi kaybediyorum. Para falan bulunca ya görmezden geliyorum ya da güvenliğe yetiştiriyorum. Nefret ediyorum bir şey bulmaktan.
Telefona bir yerden çerez bulaştı sürekli bu tarz mesajlar geliyordu çerezlerini silene kadar anam ağladı yuh artık burdadamı buldun beni dedim bildirimi görünce 😀
Kimden geldiğine bakarım, illegal bir durum var mı diye açıklamasını okurum, birilerinin maaşı filan ise arar bulurum o insanları ya da bankaya bildiriririm onlar bulsun.
O para size yanlışlıkla gelmez para geldiyse ve sahibi size ulaşıp parasını geri isterse bu bir kara para aklama yöntemidir, bana böyle bir para gelse göndermezdim çünkü eğer gerçekten para akliyorsalar sizinde başınız belaya girer, ha illa geri vermek istiyorsanız bu tarz durumlarda eğer yuklu bir miktarsa polise gidin öyle kara para aklama yontemi olabileceğinden şüpheleniyorum deyip durumu açıklayın onlar gerekeni yapar
Kara para aklama yontemi nasil
Evet ulaştırırım. Ancak önce polise gitmek lazım. Zira bazen bazı hesapları patlatıp yüzlerce hesaba dağıtılıyor ve bunun kötü sonuçları olabiliyor.
Elbette ulaştırırım. O para kim bilir ne kadar zaruri bir ihtiyaç için bilemeyiz. Bir gün bir yerden çıkar gider o hak olmayan para bize.
İster yolda bulayım, ister direkt hesabıma düşsün; ne olursa olsun geri veririm. O parayı harcayarak neler yapacağımı dâhi düşünmem çünkü o para bana ait değil. Ama o parayı sonsuza kadar benim yapmak için sahibine ulaştırıp hayır işlerim. Hem harama girmemiş olurum hem de o para benle toprağa karışmayıp bana ahirette yoldaşlık eder.
500binin üstü yanlış gelen para iade yapilmaz üç beş kuruş için günaha girmeye deymez 1milyon ve üstü olursa şeytanin bile aklina gelmeyecek senorya kurarım kimse o parayı geri alamaz ben dışında😂😂
Depremde tapu kaydıgi için babamın üstüne malından çok mal görünüyor du, Konya tarafinda, gittik duzelttirdik. Kul hakkı affı yoktur.
O nasıl olmuş ki acaba öyle tapu kayıtları sarsıntı ile başkasının adına mı geçiyor?
Miktara bakar çok ufak miktarsa bir kaç tl mesala sorgulamam fzla bana kısmet der kullanrm ama yüklü miktarsa bankaya gider derim çözerler çok para çok bela demek uzak olsun
ay herhalde kız harmandan uzak etsin rabbim, pazarda poşetim yırtıldı sanıp yere düşen elmayı almıştım sonra gördüm ki eve gelince poşette delik yok😅 atladım arabaya geri götürdüm elmayı sjsjdj
Bir arkadaşım kurumsal marketlerden birinin bilişim işlerini yapıyordu. 26 bin tl alacağına karşılık 26 milyon tl gelmişti hesabına. Geri yolladık
Şirket olarak yılda bir kaç kez yaşadığımız olay. Hepsini almaya kalksak iş yapmamıza gerek kalmazdı.😂
Sıkıysa ulaştırma hakkında dolandırıcılık davası açılır emsal kararlar var hapse bile girersin yalvarırım beni bırakın dersin😀😀
😄
@Mihailgivi 🤣🤣 bunlar çocuk oyuncağı sanıyor bu işleri az açıp haber izlesinler
Haha
@Mihailgivi senin yorumunu aradım bulamadım yorumunu yorum yapacaktım iadeyi ziyaret olarak ne yapalım kısmet değilmiş 🤣🤣
@demirdik23 eğer alıcının parayı istediğine dair bir görüntü, ses veya konuşma/yazışma kanıtı yoksa hiçbir şey yapılamaz. Tamamen alıcının vicdanına kalmış bir durum. Alıcı bana borcu vardı derse iş biter
@Cleanman58 bunu neye dayanarak yazıyorsun milleti yanlış yönlendiriyorsun geçmiş haberleri araştır öğren gerçeği milleti yanıltma derim karar senin 😀
www.aylinbelizyildirim.av.tr/.../yanlis-hesaba-gonderilen-paranin-iadesi hukukçular ne diyor öğrenin 😀
Bu yazıyı yazan arkadaş doğru yazamamış gönderici açıklamada paranın ne amaçlı gönderildiği açık açık yazmışsa belki bir ihtimal parasını geri alabilir ama bir şey yazmadıysa ya da yeterince açık değilse atıyorum ekran kartı parası diye alıcı ben ekran kartını elden kendisine verdim derse yine gönderici bir şey yapamaz. Yani tam anlaşılır şekilde açıklama yazıldıysa belki bir şans var ama açıklama yoksa ya da yetersizse veya saçmaysa hiçbir şekilde para geri alınamaz
@demirdik23 istersen bana açıklama yazmadan para gönder ben de parayı hemen çekeyim bakalım parayı geri alabiliyor musun 😁😁😁😁
Ağlayanın malı gülene hayır etmez der bizim ailenin büyükleri bugüne kadar haram yemedim Rabbim bundan sonra da boğazımızdan haram lokma geçirmesin.
Ara sıra geliyor ama muhtemelen bir yerde fazla ödediğim için gelmiştir. Uğraşmıyorum küçük meblağlar ile..
Bana gelen paranın sahibini ben nerden bulayım. Umrumda olmaz. Artık böyle düşünüyorum. O para benimdir artık.
@nomercy7 sana benden yanlışlıkla para gelse, bereket parası diye cüzdanında saklarsın ula. 🤣🤣🤣
@nomercy7 param bereketli benim sen onu sakla. Kendininkini ye bak büyük sözü dinle Merzifon
Önce sen yolla sonra ben yollicam 🤣
yorumum👆
Aslında o şahıs bunu hak etmiş ama yaptığın suç sayılır. Mala zarar verme, hakaret ve Türk parasını tahrip etme suçu 😄 Kimse görmediği için şanslısın ama adam da sana karşı hakaret suçu işlemiş yalnız yine de bu olayı dillendirmemeye çalış ya da parayı yırttığın kısmı söyleme bu doğru değil çünkü yırtmak yerine bulduğun yere geri atsan daha doğru olurdu 😂😂😂
Veya parayı alıp ihtiyacı olana bağışlarım ben bu paraya düşmedim diyip sadaka verebilirdin sonuçta adamdan parayı çalmadığın için haram para değil bu
@Cleanman58 bulduğum yere atayım da rüzgar mı savursun gerçeği yırtık bir şekilde parçalar rüzgarla güzel savrulmuştu 😄😄
Çok acınası bir mahlukata denk gelmişsin o 5 lira için bile yırtınan insanlar var 5 lira eksik olunca bir şeyi satın alamayabiliyorsun hadi parayı önemsememesini geçtim, sana dilenci muamelesi yapmaması gerekirdi.
@Cleanman58 emin ol ben 1 tl görünce bile mutlu olan insanım yani evde ya da cebim de Ama sırf o öyle yaptı diye yaptım bunu normal de asla benden beklenilmeyecek hareketlerdir yani Delirtti delirtti myle diyim
En güzelini yapıyorsun. Kıymet bilmek güzeldir evliysen seninle evlenen ne şanslı kişidir değilsen evlenecek kişi çokşanslıdır😂
@Cleanman58 değelim 😄😄
Evet kesinlikle sahibine ulaştırırım, bir kuruşunu dahi almaya içim rahat etmez
Sonuçta benim olmayan şeyi sahibine teslim ederim ki hakka girmem ben
Anında adrese teslim, açlıktan ölsem kimsenin 1 kuruşuna tamah etmem..
Sahibini bulmaya calışırım ya da geri gönderirim !
günaydın evet hemen geri gönderirim
sonuçta ne parası kim göndermiş belli değil
kimsenin hakkını almam
İki defa başıma geldi ikisinde de geri gönderdim gönderirkende açıklama ya şunu yazmıştım biraz daha dikkatli olmalısın diye
kac para yatti 😀buyuk meblaysa sahibini bulana kadar faize yatririm sonra ana pariyi sahibine ulastiririm 😀
Benim hesabıma gelen benimdir hele birde banka hatası ise o hepten benimdir 😉
Ama nerde bende o şans
Seve seve gönderirsin geri
Banka açığı ise nasıl geri alacak okadar banka açığından para alan var hangisi geri vermiş bana söyle
Banka açığı demiyorum. Banka hatası çok ayrı bi konu, ibanın yanlış yazılmasından bahsettim. Ya da fazla gönderim.
Ona bir şey diyemem onun hakkında bilgim yok ben banka açığından bahsediyorum
@adaeternum iban yanlış yazılsa da hiçbir şekilde gönderici alıcıdan parasını talep edemez kısa süre içinde bankayla iletişime geçip yanlış ibana para gönderdiğini söylemekle yükümlü gönderici
Tabiki de ulaştırırım bir kere başıma gelmişti geri gönderdik
Haram ile işim olmaz hemen bulur iace ederim ve bankayada fırça atarım
Kesinlikle bana ait olmayan parayı almam hırsızlığın farklı bir versiyonu..
ihtiyaç yok olsada bana ait değil sahibi yoksa polise ya da hayır işine gider
Ulaştırırım tabi Allah helal para nasip etsin elinkinde gözümüz yoktur
Evet ulaştırılması gerekiyor. Belki o paraya gerçekten ihtiyacı vardır. O yüzden harcamazdım
Kesinlikle haram bir para harcamam kuruşuna dokunmam
Evet veririm. Bana ait olmayan şeyden hayır gelmez.
Yalan yok valla bir dakikada harcardim. Gönderen fakir degilse
Sahibi bana bağışlamadı ise eğer ulaştırırım tabi🤣
Valla bi an gerçek zannettim yapmayın bunu 😂
Hemen kapıyı çalarlar zaten, çalmasalarda Emniyete haber ederim hemen.
Bana ulaşmasını beklerim tabiki de o sırada yüksek bir meblaysa birkaç gün vadelide tutarım 😬
Evet, bir keresinde google fazla para yatırmıştı fazlayı iade etmiştim.
Talep ederse yanlış gönderdim vs vs tamam ama gönderen oralı olmazsa ben hiç olmam.
Tabii ki ulaştırırım, milletin parasını yemek içimi rahat ettirmez
Ne demiş prens yerde buldum kimindir sahibi yoksa benimdir jdmxjdmnx
Ulastirmazsan denetime takılıp vergi alırlar sahibine vermek daha iyi
Tabiki 1 dk bile düşünmem. Bana ait olmayanda hiç gözüm olmaz
Elbette ulaştırırım ancak bazı dolandırıcılar için aynı şeyi söyleyemeyeceğim onlar yapmaz çünkü
Bana kim yanlislikla para aticak ya bana gelmis demektir :D
Ne yalan soyliyim ugrasamam. Bankayi arar dogru yere yatirmalarini soylerim
Bana gönderene geri gönderirim, başıma bela almak istemem.
Sözde herkes o parayı verir gerçekten öyle bir olsa kimseye demezler ben gerçi vermem 😀
Ulaştırmam çünkü %99,9 dolandırıcıdır küçük bir kısım için de bana banka yazılı olarak ulaşmalı
Ben ulaştırırım. Zira ileride başım derde girebilir.
bana ne ya göndermeseydi Cezası yok suçu yok çatır çatır yerdim o parayı hiç kimse kusura bakmasın
Beklemediğim bir para olduğu için ellemem. Direk bankayı arar öğrenmeye çalışırım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?