Mehir kadın hakkı. 4 eş de erkek hakkıdır. Buna kimse itiraz edemez sonuçta, yani Müslüman kadınlar hariç. Ne düşünüyorsunuz. Aklıma bir anda geldi bu soru
8 gü
Aşk İlişkileri
Gündem
Güzellik & Bakım
Özel Gün & Sürprizler
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Mehir kadın hakkı. 4 eş de erkek hakkıdır. Buna kimse itiraz edemez sonuçta, yani Müslüman kadınlar hariç. Ne düşünüyorsunuz. Aklıma bir anda geldi bu soru
Mehir İslam'da helal ve olması gereken şey sen ne diyon aw madem 4 kadınla evlenmeyi düşünüyorsun tek bir kadınla bile resmi nikahın olmasın olması gereken şeyleri İslam adı altında insanları manipüle etmeye çalışmayın herkes neyin ne olduğunu biliyor doyumsuz ve gözü dışarıda aç gözlünùn teki oluyorsunuz sadece bilin
Nerde yazıyor bu zırvalıkların göstersene merak ettim. Yoksa münasip olmayan bir yerinden uyduruyor musun kanıtla bakalım
Kanıtlar alimler aslında.
İslam dini hukukunda (Şeriat), Müslüman bir erkek, mevcut eşinin veya eşlerinin resmi iznini veya onayını almadan yasal olarak en fazla dört kadınla evlenebilir. Tamamen dini hukuk açısından bakıldığında, sonraki evliliğin geçerliliği ilk eşin onayına bağlı değildir.
YÜCE ALLAH'IN KİTABI VARKEN SEN ALİMLERİN AĞZINA Mİ BAKIYORSUN CİDDEN? Kur'an-ı Kerimden kanıt göster bana
Eğer ˹onlarla evlenirseniz˺ yetim kadınlara ˹hak ettikleri˺ hakları veremeyeceğinizden korkuyorsanız, o zaman dilediğiniz başka kadınlarla evlenin — iki, üç ya da dört tane. Ancak adaleti sağlayamayacağınızdan korkuyorsanız, o zaman ˹bir tanesiyle yetinin˺ ya da elinizdeki ˹köleler˺ ile yetinin.2 Böylelikle haksızlık yapma ihtimaliniz azalır.
Aynen knk inandık çok haklı oldun 4 kadın helal oldu yüzyıllık algı değişti islamın kuralları değişti biz yanlış biliyormuşuz sen çok biliyorsun
İlişkilerde haklar kadar duygusal ihtiyaçlar ve karşılıklı rıza da önemlidir Fatih 🌿 Hakların varlığı, eşlerin hislerini veya sınırlarını yok saymaz. Evlilikte sadakat ve tek eşlilik talebi bir kızgınlık değil, sevginin korunma isteğidir. Her iki tarafın da beklentilerini baştan konuşması huzur getirir 🌸 Peki sen kendi kuracağın yuvada haklardan ziyade duygusal bağa mı yoksa kurallara mı daha çok önem verirsin? 💛
Cevap
9Cevap
4 eş bir erkek isteyemez. Yahu bir doğru okuyun şu kitabı ya. Savaş anınfe kendine bakamayan kadınların köle olmaması için bu eş olayı vardır
Bak bu arkadaş doğru söylüyor senin gibi cahiller de bunu kendi lehine kullanıyor ne iğrenç birisin imkanınız olsa yeryüzündeki tüm kadınlarala oynaşmak istersiniz
@sarıpapatya012 islamı anlamamışsın. Erkek istediği kadar cariye de alabilir savaş çıkınca.
@sarıpapatya012 İslam dini hukukunda (Şeriat), Müslüman bir erkek, mevcut eşinin veya eşlerinin resmi iznini veya onayını almadan yasal olarak en fazla dört kadınla evlenebilir. Tamamen dini hukuk açısından bakıldığında, sonraki evliliğin geçerliliği ilk eşin onayına bağlı değildir.
O kadar cahil konuşuyorsun ki Allah erkeği de kadını da eşit yaratmış kadın 1 alırken erkek niye 4 alsın? Erkeğin ne yüceliği var ne alaka yani çok boş cahilce konuşuyorsun Kur'an-ı Kerim'i aç ve mealini oku beni de uğraştırma lütfen
Cariyenin ne demek olduğunu bildiğini pek sanmıyorum. Savaş esiri kadın demektir cariye, akıllım.
@sarıpapatya012 Erkek dediğin kadının koruyucusu ve dünyanın kurucusudur. Erkek üstün yaratılmışki kadını korusun , medeniyeti kursun. Ama önem olarak ikiside eşitler. Erkeğin sadece sorumlulugu daha fazla
Çok melezenksin üf keşke bir anda yok olsanız
@sarıpapatya012 niye? Gerçek bu. Kadınlar mesela gerçekten iyilik istiyorsa kocalarına karşı çıkmamalı. 4 eş isterse 4 eş demeli. Ama aynı zaman da erkek de ona en iyi şekilde davranmalı. İkisi içinde hadis var.
Kadın kocasını üzerse lanetleniyor.
Erkek karısını üzerse peygamber aranızdan en iyileriniz karılarınıza en iyi davrananlar der
Kendini bu kadar ilahlaştırma aw toprak olup gidecen çürüyüp ölecen ya ne diyorsun hala gelmiş 4 kadın alcam diyor
@sarıpapatya012 allah aşkına kuranın arapçasını okumuş ve sadece tarikatçı hocaları dinleyen kişiyle münakaşaya girme. Booşver
Çok haklısın cidden
4 eşi Araplar bile uygula (ya) mıyor sen mi Türk kültüründe uygulayacaksın. Boş soru dostum, ayrıca kimsenin rızası olmadan olmaz o işler.
4 müslüman eş bulabilirsin. Müslümansa buna okey olması gerek
Erkekler dinine sadece isi düşünce veya işlerine gelince odaklanıyor
Sen zaten o 4 kadınla istediğin gibi evlenemezsin ilk önce karının rızasını almalısın karının rızası olmadan evlenirsende helal olmaz
Eşinin onayına bağlı canım
Sahip sonuçta onun istediği mehir değil başlık parası mehir farklı bir şey millet başlık parasına mehir demiş hep
Tabiki kadın islama göre kocasına itaat etmeli sende mehirini vermelisin
Sorun şu ki bizim ülkemizde din isteğe göre şekilleniyor lafa geldi mi müslüman uygulamaya geldi mi yok
Kaldıki dini olarak birbirinden ayırmadan 4 kadın olabilir aralarında adalet olması şartıyla ama bizim ülkemizde resmi nikah olduğu için yasak sayılıyor
Birini bul da 4 e cikarirsin sonra.
Kızıyorsa karşı çıkıyorsa samimi müslüman değildir. kadınların kafası kıttır din iman bilmezler
Birini buldun mihri verdin de 3 kaldı 😅😂😂
Sapkınlığınızı okumak istemiyoruz stfu
Haklı bir feryat
Değil
Mantıklı
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?