10 gü

Kayınvalidem sürekli kusur bulup teşekkür etmiyor, gelin olarak ne yapmalıyım?

1 yıllık evliyim, eşimin anne ve babasıyla altlı üstlü oturuyoruz, bize ev verdikleri için üst katta biz, alt katta ailesi oturuyor. Eşim kış dönemi boyunca sabah işinde akşam evindeydi ama sezondan dolayı yoğun ve haftada 1 izin günlerinde eve gidip gelebiliyor, az kaldı ama sıkıcağız dişimizi neyse.. Anne ve babasıyla aram çok iyidir, kaynanam çalışıyor, emekliliğine 1 yıl kaldı. O işten gelene kadar ben sabah kalkarım, kayınpederimle beraber kahvaltı yaparım, adam şeker hastası.. Neyse, kahvaltıdan sonra kaynanamın çamaşırını atar sererim, evini siler süpürür temizlerim, tozunu alırım, kadın işten yorgun gelir diye yemeğini yaparım, kadının ağzından "eline sağlık, Allah razı olsun" lafı çıkmaz. Geçen yaptığım yemek az yağlı olmuş, yemekte bana "bu yağlı olmuş" dedi, cacık yaptım "marketten aldığımız yoğurttan yaptın değil mi, diğerinden yapma" dedi, bugün gelmiş "saksıda çok su var, bu kadar su verme çiçeklere" filan dedi, abi kusur aramak yerine bir kere teşekkür et.. Bir şey demedim neyse.. Dün kaynım yemeğe geldi, hep beraber kaynanamlarda yemek yedik, ben hazırladım yemekleri, herkes yedi, sofradan ilk doyan ben oldum, 2-3 tabak elime aldım, mutfağa götürdüm, durulayıp makinaya koyuyordum, elimde tabak vardı, kaynanam masadan kalkıp mutfağa geldi, eli kolu boş şekilde, insan birkaç tabak alıp getirir.. Yanıma gelmiş "dışarıdaki masa toplanmadı" dedi bana, ben de "elimde bulaşık varken toplayamam" dedim, suratıma baktı kaldı, sonra "dışarıda ne oldu sana, böyle sert cevap vermezdin" dedi, "bir şey yok" dedim uzatmamak adına. Merhametli bir insan olduğum için de ertesi gün gene yanına gittim, eşimin annesi sonuçta, aynı yerde yiyip içiyoruz, "dün yanlış anlaşıldım" dedim, "elimdeki işi bitirip öyle toplayacaktım zaten" dedim, "olabilir" dedi kaynanam, "ben de bir şeye canın sıkkın sandım" dedi, "yok" dedim neyse. Dün bulaşıkları makinaya attım, gece iyi geceler deyip evime çıktım, sabah kaynanamın mutfağına indiğimde bir sürü çay bardağı içilmiş, mermerin üzerinde, bulaşık makinası yerleşmemiş, nasıl olsa gelin yapıyor diye elini sürmüyor, torunu geliyor, "kirli kıyafetin varsa getir, yengen yıkasın" diyor, bir tavırlı, soğuk, anlamadım…

Kayınvalidem sürekli kusur bulup teşekkür etmiyor, gelin olarak ne yapmalıyım?