Annem Hakkında Öğrendiklerim Midemi Bulandırıyor, Ona Olan Saygımı Kaybettim... Nasıl Unutacağım?

Annem tesettürlü, namaz kılmasa da giyimine, oturup kalkmasına, edepli olmasına her zaman çok dikkat eden bir kadındır. Ben henüz 1,5 yaşındayken babamın aldatması yüzünden boşandılar ve beni tek başına, hiç kimseden destek almadan büyüttü. Ben 6 yaşındayken, sırf ben bir baba figürü istediğim için bir mantık evliliği yaptı. Ancak yine aldatıldı ve ben 4. sınıftayken ondan da boşandı. Şu an bir erkek kardeşim var ve ikimize de annem bakıyor.
​Senelerce çok büyük zorluklar çektik. Annem her zaman çok güçlü bir kadındı, çoğu konuda onu kendime örnek aldım ve biz arkadaş gibi büyüdük. Bir iki sene önce bir işe girdi, kendine bakmaya başladı. Hayat neşesini yeniden kazandığını görmek beni çok mutlu etti, onu her zaman destekledim.
​Fakat birkaç ay önce gördüklerim beni adeta şoka uğrattı. Normalde annemin telefonunu kurcalama gibi bir huyum asla yoktur. İlk kez içime bir his düştü ve galerisine girdim. Annemin kendi çıplak fotoğrafları, videoları ve ekran görüntüleri vardı; bunları iş yerindeki arkadaşlarına atmıştı. Gördüklerimi aklımdan silmeye çalıştım, midem bulandı.
​Ardından konuşmalarına denk geldim. Yakın arkadaşı olan komşumuzla, benim uyuduğumu düşündükleri bir gece uzun uzun konuştular. Meğer tek bir kişi de değilmiş; işe girdiğinden beri evli adamlarla da konuşuyormuş. İki evliliğinde de aldatılan o kadın, gitti başka kadınların aldatılmasında rol oynadı...
​Tam olarak bu gece ise yine uyuduğumu sandıkları sırada yaptıkları konuşmada asıl yıkıcı gerçeği öğrendim. Annemin aşık olduğu adam; çok yakından tanıdığım, karısının üçüncü çocuğa hamile olduğunu bildiğim, evlerine gidip geldiğimiz, birlikte gezdiğimiz bir adammış. Üstelik annem o kadını aşağılayarak konuşuyordu.
​Normalde o adamla ilişkilerini bitirmişler ama bu akşam annemi hastaneye götürmüş, konuşmuşlar. Annem ağlamış, adam sinirliymiş... Detayları düşündükçe midem bulanıyor.
​Ben annemin evlenmesine hiçbir zaman karşı çıkmadım. Kendi hayatını yaşamasını hep çok istedim ama bu çok sarsıcı oldu.
Annem Hakkında Öğrendiklerim Midemi Bulandırıyor, Ona Olan Saygımı Kaybettim... Nasıl Unutacağım?