Sizin için eş ne demek?

Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Sizin için eş ne demek?

Açık konuşmak gerekirse, eş dediğin insan hayatın hengamesinde sırtını gözün kapalı yaslayabileceğin tek güvenli limandır. Nereden baksan hayat bir maraton; yorulduğunda ritmini kaçırmayan, düştüğünde uzatacağı elden şüphe etmediğin kişidir. Öyle süslü laflara, masal prenslerine gerek yok. Yeri geldiğinde tek bir bakışıyla derdini anlayan, fırtına koptuğunda yanında dimdik duran ve çayın demini bile seninle paylaşırken huzur veren kişidir. Kısacası eş; hayatın bütün yükünü birlikte omuzlayıp, aynı zamanda o yüke birlikte gülebildiğin yoldaştır. Ama günümüzde böyle insanlar kaldı mı yok
Benim için eş, sadece aynı evi paylaştığın insan değil. En rahat hâlini gösterebildiğin, zor zamanda yanında durduğundan şüphe etmediğin, kararları birlikte alabildiğin yol arkadaşı demek. Sevgi kadar saygı, güven ve günlük hayatta birbirinin yükünü gerçekten paylaşmak da önemli. Eş dediğim kişi hayatı zorlaştıran değil, yanında daha sağlam hissettiğin biri olmalı.
Bir inanç grubu eşine eşitim diye hitap ediyor bence en güzel tanımlama birde Kürtçede eşine malamin derler evim demek bence bu ikisi başlı başına her şeyi kapsıyor
Eş demek, hayatı birlikte paylaşmak, birbirine güvenmek, zor zamanlarda destek olmak ve güzel anları beraber yaşamaktır. Birbirine saygı duymak, karşılıklı anlayış göstermek, önemli konularda birlikte karar almak ve sorunları konuşarak çözmeye çalışmaktır. Eş, sadece sevgili değil, aynı zamanda en yakın dost, sırdaş ve hayat yolunda birlikte yürüdüğün kişidir.
Cevap
11Cevap
Öldükten sonra bile sadık kaldığım diğer yarım.
Merhaba,
Eskiden çok şey demekti de şimdi pek bir şey kalmadı. 😅
Hani eşimde olsa biri güvenmem sonuna kadar, inanmam...
Eskiden huzur ve mutluluğun başlangıcıydı. Huzur ve mutluluk kaynağı neşe kaynağı sevinç kaynağı, canıma can katan, yolum, yoldaşım, hayatımı anlamlaştıranım, hayatımın anlamı, ahiretim, bunlar geldi aklıma daha da çoktu da silinmiş işte..
Tekrar böyle hisseterecek biri çıkar insaAllah karşına
Çok sevince çok acıyor ya canın o kadar anlam yüklemezsek kaybımız daha az olur gibi
Evlenmeden bu kadar anlam yüklememek gerekiyor
Bu da güzel bir bakış açısı 😅🌸😅 gülümsetti djdjdj
Buda benim tecrübem diyelim haha
Heheeh 😅ben her istediğini yapmak isterdim mesela Alaaddinin sihirli lambası gibi ne dilerse. Becerikli insanım çok şükür elimden geleni esirgemedim. Paramı benden çok o kullanırdı yönlendirirdi. 😅 Planı da daha çok o yapardı ve ben ona uyardım. Ama ben istedim ki onun gönlü olsun, hiçbir şey ukte kalmasın içinde istedim. Benden önce üzülmüş aldatılmış ooo..
Üstüne titrerdim hep 😅ben zaten onunla her halükarda her şey de mutluydum. 😅
Ama artık yok yemezler hıh 😅
Sen de biraz fazla abartmışsın 😄
Daha ne yazdım ki neler neler yaptım ben. 😅Araba al dedi aldım. Kuryeliği bırak korkmuyorum dedi bıraktım. Motosiklet tamiri dükkanım vardı. 😅
Ailemle yaşar misin dedi yani onlara bakar mısın 3+1 tutarım olur dedim. Onlar bana kötü davranmazsa kendi ailem gibi bakarım dedim. 😅
Çalışmayı düşünüyordu otobüs minibüs sevmiyordu. Motorsiklet beğenmiş bunu alır mısın bana dedi 😅param zaten senin senin kontrolünde alabilirsin dedim ki ben sana araba almak istiyorum dedim Chevrolet spark 😅
İlk hediye aldığımda koli ile almıştım bir sürü şey 😅dizi filmlerde bir şey görünce bu aşkıma yakışır diyordum 😅
Hiç meşgule atmazdim hep açardım otoyolda bile motor kullanırken araba kullanırken 😅
Çok yorgunken bile 😅 umursamaz telefon elimde sızar uyuyakalırdım geceleri😅
Beceriksizdi üniversite mezunu ama kazanamadı kps ailesi okulda hastanede hademe ol dedi ben destek oldum hep moral verdim çalışmasını da istemiyordum 😅 part time izin veriyordum hassas narindi 😅önce part time test edelim bakalım diyordum 😅
Ağzından çıkan bir sözü havada bırakmadım ya ondan işte canımın çok yanması saçımı süpürge ettim lan 😅köpek gibi sevdim onu sjsjd köpeklik etti k9pek 😂
Ateşi körüklemek gibi olmasın da bir insana neden bu kadar güvendin?
Hiç mantıklı değil.
2 sene oldu biteli ihanet edeli..
İnsan karşısında ki insan ağzı ile kuş tutsa bile, şüphe etmek istese eder kuşkulanmak istese kuşkulanır..
Ben güvenmek istedim, inanmak istedim. 🌸
Hepsi bu mantıklı değil biliyorum da mantık aramadım ki sevdim sadece 😅
Doğru düzgün ilişkim de olmadı 😅dizilerde filmlerde gördüm hep sevenler sevdiği için elinden geleni yapıyordu bende yapmak istedim 😅
İnanmak istemek insanı hataya sürüklüyor maalesef
Bir daha böyle olmaz inşaAllah
Olmaz olmaz ya açtım gözlerimi sonunda 😅
Teşekkür ediyorum 😅🌸
Rica ederim:)
Benim için ; mutluluğu ve acıyı birlikte paylaştığın, her anında yanında olan, seni olduğun gibi seven kişidir.
Bir ömür yanında hiç sıkılmıcağim ve mutlu olucağim biri demek
Yol arkadaşı yoldaş hayat arkadaşı
Yüce Allah'ın emanetidir
Senin tamamlayan diğer yarımın.
Hayat arkadaşı
Huzur demek
Yol arkadaşı
Hiç bir şey
İyi bir şey
Kısaca her şey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?