Ailem sigara ve alkol konusunda bu kadar sert ve korumacı olmakta haklı mı?

Öncelikle hepinize merhabalar ben 21 yaşındayım üniversiteyi kazandım ve bu yıl yaşadığım şehirde üniversiteye başlayacağım bu durumda tabii aile evinde okuyacağım şimdi benim ailem herhalde biraz korumacı bir aile çünkü dün babam bana oğlum sen üniversiteye gidince çok göz açık ol asla çekingen olma ama kötü arkadaşlarla da asla takılma bir de kim sana ne verirse ellerinden alıp yeme mesela bu çikolata olur ya da sakız olur insan bilmiyor belki içine başka şeyler koymuşlardır sonra babam bana dedi kimsenin elinden sigara alıp içme sana verseler bile çünkü içme insan bilmiyor içine ne koyduklarını dedi sonra ben de tamam baba dikkat ederim dedim bu arada benim kötü alışkanlıklarım yok 21 yaşındayım bu zamana kadar hiç sigara içmedim bundan sonra da içmeyi düşünmüyorum bir de dün abim de bana bak senin bölümün turizm işletmeciliği senin bölümünde sen ileride otellerde çalışırsan otellerde alkol falan var bak şimdiden sana söylüyorum eğer sen 40 yaşına da gelsen ben senin alkol aldığını görürsem ya da sigara içtiğini görürsem o zaman kendine Türkiye'de mezar yeri beğen dedi ben de tamam abi içmem dedim bir şey demedim. Arkadaşlar sizce ailem bana böyle şeyler söylemekte haklı mı?

Ailem sigara ve alkol konusunda bu kadar sert ve korumacı olmakta haklı mı?