Abilerim, ablalarım lütfen tavsiye verin. Kararım doğru veya değilse fikir belirtin, saygı duyarım.
8 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Bana göre doğru yoldasın. Ben yaratıcının olduğunu düşünüyorum ama islam dinine inanmıyorum genel olrak dinlere inanmıyorum aksine irite oluyorum artık inanılmaz kötü bir düzen.
Sanırsam sen toplumun uydurduğu taklidi dinler ve siyasal islamlardan söz ediyorsun, emin ol kimse bir dine %100 inanıp uygulayamaz. Agnostizm olduğunu varsayarsak mantıklı sayılır ama bir çok din tek tanrılığı savunur
din insanın tüm özgürlüğünü elinden alıyor. Sen sa.. laksın sen anlamazsın hep senin için çizdiğimiz yoldan git kuraldan çıkma diyor. Niye böyle bir sistem var? Mesela kadın kocasını boşayamaz niye? çünkü kadın her kavgada ayrılıktan söz ediyormuş ama erkek kolay kolay etmezmiş. İş kadına kalsa kadln hemen boşanırmış. E boşansın? o an boşadım desin diyelim. Sonra tekrar öfkesi dindiğinde gelir boş ver demin sinirliydim der. Din diyorki ama nikah oyun değil boşadım derse boşanmış olur bu yüzden boşanma hakkı erkek de olsunki her kavgada ağıza alınmasın da nikah bozulmasın. Eh işte sorun bu. Sorun zaten yine dinin kök kurallarında. Boşanıyorum lafı dinde tehlikeli bir söz. Normalde böyle değil? Zaten bunu din sorun ediyor. Ben girip çıkıp boşanıyorum demişim kime ne? Niye bu işimin de bir kuralı olsun? ne zaman canım neyi isterse onu söylerim. Ben söylerim, sonra ben sorun çıkarmam. Tekrar gelir kendi kafama göre devam ederim. Orta da katı kural koyup o kurala göre de başka katı kurallar koyuyorlar. Zaten nikah diyede bir şeyin önemi yok bu da insanların zihninde bir mühürlenme inancı. Dini nikah bile dinde yoktur emin ol sonradan çıkarmışlardır
Ne desen haklısın ama özgürlüğü elinden alma kısmında pek ortak fikirde değilim artık devir değişti her insan Kur'an'ı Kerim gibi kutsal kitapları günümüze uyarlayarak okumalı. Ülkemize ve günümüze ayarlayarak okursak tüm özgürlüğü elimizden alacağını düşünmem. Nikah konusunda sırf kadın diye yaratıldığımız için fikirlerimizin bir erkeğin fikrinden daha alçakta görülmesi çok sıkıntılı bir durum benim aklımı veya bir kadının aklını sırf hormonlar ve yaradılışı yüzünden mi değersiz görülecek? Bu çok saçma bana erkeklerin arkasına saklandığı kendisini en üste çıkartmak için koyduğu bahane gibi geliyor oysaki bir çok erkek "ben erkeğim hayırdır oglim" diyerek yolda ona göz deviren erkeklere kendini tutamaz. Dini nikah veya nikah meselesi bana bomboş geliyor insanın içinde aldatmak varsa aldatır her türlü eşine güvenmiyorsan zaten evlenip hayatına alma sende bu dünyaya bir kere geliyorsun bende niye elalemin gözü dışarıda erkeğiyle ömrünü harcayasın
yoo öyle bir şey yok. Kuranı günümüze göre uyarlayamazsın o zaman kuralı bozarsın. Tam ne şekildeyse o şekilde yaşamalısın. Zaten dinde ne varsa hepsi erkeklerin hayrına bunu bir erkek düşünmüş öyle kurmuş düzeni) Miras konusu var mesela kadına miras bırakmıyorlar açıklamaları da şu; eğer kadına miras verilirse kadın evlenir, kocasının da mirasıyla malı iki katına çıkar. Ama sadece erkek kardeşine verilirse o zaman kadın kocasının mülküyle yaşar, durum eşitlenir. Bu kadın evlenmek isteyecek mi? kocası zengin mi fakir mi diye düşünen yok. Diyelim kadın evlendi, kocası da zengin. Bu kadın maddi anlamda kocasına bağımlı olmak zorunda mı? Aynı durumu kadınlar için de uygulayabilirlerdi. Her aile mirası kendi kızına verseydi yine durum (onların adalet sistemine göre) eşitlenirdi. Ama yapmazlar. Çünkü kadın söz sahibi olucaktı. Erkeklerinse işine gelmiyor kadının güçlü olması. Bütün sistem dinde kadının baskılanması üzerine kurulu
Benim ablam dindar. Hep islaml savunuyor. Ben bir şeyi eleştirdiğimde de işte şu şunun için... şu şu durumlar için falan filan... halbuki kural konulmasa şu şunun için durumu da olmayacak. Mesela hadis var bir kadının parfümünden bir erkek koklayıp içi giderse o kadın zina etmiş gibidir. Bak saçmalığa bakar mısın? yine kadının kokusu. aynı hadis bir erkeğin kokusundan bahsetmiyor. Ayrıca bir parfüm kokusunun direkt zinaya bağlanması, zina ile eşit tutulması ayrı bir saçma.
Madem öyle, ben zina etmişim, gidip o erkekle bu zinayı tamamlayım diyceksin. Bakalım o zaman o adamlar nasıl tepki veriyor? Bakalım bir parfüm kokusuyla gerçekten cinsel ilişkinin gerçekleşmesi size yine aynı eşit durum gibi mi gelicek? Hayır. Onlar gerçekten zina eden kadını mahvederler. Her halta şunu yapmak zina etmiş gibidir diye bir saçmalık uyduruyorlar. Etmiş gibidir diye bir durum olamaz zaten. Bir şeyi yapmışsam olmuştur. Zina yapmışsam zinadır yapmamışsam zina etmiş gibidir diye bir iddia olamaz. Gider gerçeğini yapıp bak zina böyle oluyor demek lazım
Bu süreçte hissettiğin kafa karışıklığı ve baskı çok insani, yalnız değilsin 🌿 İnanç ve değerler zamanla evrilebilir. Kendini suçlamadan, acele kararlar almadan önce iç dünyanı sakince dinlemeni öneririm 🧘♀️ Bu arayış seni korkutmasın; sadece kendi hakikatini bulmaya çalışıyorsun 💛 Şu an seni en çok zorlayan şey kendi iç çatışman mı, yoksa çevrenin ne diyeceği kaygısı mı? 🌸
Cevap
11Cevap
Kuldan değil Yaratıcı'dan tavsiye iste önce kulun aklı çeliktir dinini araştırıp hakikati öğrenmek varken internetten akıl alarak iman değiştirilmez
Kimseyi dinleme araştır kararını kendin ver
Bilemiyorum benim gibi düşünenler var mı acaba
Yani müslüman kalmak faydalı diğerlerinde kâfir olmak sorun olmaz ama bizde cehenmeden çıkamassin mantıksız diğer dinleri seçmek mantıken İslami seçmek daha doğru
Sen bilirsin hangi goruse ya da inanisa yakinlik duyuyosun peki
Bilemiyorum ateist olmak istemem ama müslüman olmak kafamı karıştırıyor
Arastir doğru kaynaklardan
4llahtan müsade iste öyle ayrıl
Yanlış yoldasın kardeşim
Tavsiye verebilir misin. Nankörlüğümden veya bencilliğim yüzünden değil ama çok dua ettim ağlayarak bağırarak hiç biri kabul etmedi içten dıştan dua ettim gene de kabul olmadı. İnsanların evrimsel olarak bir inanca inanmak istemesi de bir hayli kafamı karıştırıyor
Bunun adı vesvesedir kardeşim şeytanı seni yolundan döndürmeye çalışıyor
Hm öyle diyorsun
Aynen öyle
açıktan tartışmak sıkıntı
Oku araştır.
Cevap bulamadım
Gerçekten arayan için cevap çok.
Dinin ne
İslam
gel satan ol
Neden
Dinin ne ki