Evliliğine arkadaşlarını karıştıran, evliliğine müdahil eden insandan eş olur mu? Eşlerin birbirinden ayrı özeli olur mu?

https://www.instagram.com/p/DcLlmhmiHZP/?igsh=MWJ1dDk2MWttNnc5

Sosyal medyada şöyle bir konuşma var. Erkeklerin arkadaşlarıyla sohbet ettiği whatsapp grubu varmış. Bir kişi evlenen o erkeği gruptan çıkartmış. Gerekçesi ise o artık evlendi. Ona ait özel hiçbir şey kalamaz. Karısı gruptaki yazılanları okur. Arkadaşım eşiyle kavga eder trip yer bu yüzden falan diyor. Postun yorumlarında bir kişi şöyle demiş "Eğer arkadaşımın boynuna eşi tasma takmışsa onu uyarırım." Ben kadın olarak evlenirken soyadım değişiyor. Kütüğüm değişiyor. Memleketim değişiyor. Ben ona rağmen evleniyorum. Ama evliliğimle ilgili öz anneme kardeşime bir şey anlatınca veya kocama eleştiride bulunduklarında erkek bunu "EVLİLİĞİME 3. KİŞİLERİ KATTIN" diye değerlendiriyor da elin adamı arkadaşlık sıfatıyla kocamla arama girebilir mi ya? Benim gördüğüm bir sürü kız arkadaşım sevgiliyken daha bir yere gideceği zaman bir şey yapacağı zaman sevgilisinden izin alıyordu ya da sevgilisi izin vermiyorsa izin vermedi diyebiliyordu. Erkeklere karım izin vermedi karım istemez demek niye zor geliyor? Niye bunu boyna tasma takmak olarak görüyorlar? Ben bunu olgunlaşmamış erkek davranışı olarak görüyorum. Kadın sana aile veriyor. Arkadaşın sana ne veriyor?

Evliliğine arkadaşlarını karıştıran, evliliğine müdahil eden insandan eş olur mu? Eşlerin birbirinden ayrı özeli olur mu?