Youtube şorts izliyorum. Evet shorts yazmadım şorts yazdım çünkü benim Türkçemde ş sesi için 2 farklı harfi yan yana getirmeme gerek yok. Neyse...
Youtube'ta şorts videosu izliyorum. Hülya Avşar'a Meryem Uzerli konuk olmuş. Kadına evlendin mi sen hiç diye soruyor Hülya Avşar. Meryem Uzerli de hiç evlenmedim diyor. Hülya Avşar çocuklarının ikisi de Türklerden mi diyor. Meryem Uzerli de hayır biri Türk'ten diğeri Amerikalı bir adamdan diyor. Aralarında çok yaş farkı var benim çocuklarımın diyor. Hülya da şaşırıyor ayıplıyor falan. Ya ulen gençliğinde de kartımış halinleyken de bir sürü herifin altından kalkmışsın. Evli adamlarla da olmuşsun. Kendi geçmişine bakmayıp o kadına bu yüzden mi laf söylüyorsun?
Aslında gerçekten de günümüzde çocuk için evliliğe bile gerek yok. Sen kadın olarak kendini geçindirebilecek durumdaysan iyi bir işin varsa daimi bir işin varsa maaşın tek başına kiranı faturalarını ödemeye yetiyorsa maaşınla bir bebeğin, çocuğun ihtiyaçlarını da karşılamaya yetiyorsa tüm bunların üstüne para biriktirip bir ev ve araba alabiliyorsan sen tek başına evlenmeden de çocuk sahibi olup onlara tek başına bakabilirsin. Yine bir erkeğe ihtiyacın yok.
Bizim ülkemizdeki kadınların çoğu ekonomik sorunlardan dolayı birey olamadıkları için evlenmek zorunda kalıyor. Çünkü ülkemizde dehşet boyutta kadın işsizliği, kadın yoksulluğu, kadın güvencesizliği var ama hiçbir hemcinsim de buna adam gibi itiraz etmiyor. Kadınlar da çok cahil. Biraz biraz bizim jenerasyon buna ayıktı ama hala aptal kadınlar çok fazla var. Bunlar asla feminizm falan değil. Çünkü erkekler de kadınların kendi hayatını kuramamasından şikayetçi. Bu şikayetlerini biz en çok boşanma arifesinde olan bir erkeğin karısından mal kaçırmaya kalktığında görüyoruz. Boşanma davalarında görüyoruz. Türkiye her istatistiki veriyi çarpıttığı gibi kadın işsizliği verisini de çarpıtıyor. Yani sadece sigorta girişi yapılmış belli birkaç ay aktif çalışmış ama sonrasında işsiz kalmış kadınların verisini dikkate alıyor. Ama milyonlarca çalışma yaş aralığında olup da hiç sigorta girişi yapılmamış ve eğitimde olmayan kadınları bu istatistiklere dahil etmiyor. Ona rağmen Türkiye'de kadın işsizliği %37 dolaylarında.
Ekonomik özgürlüğü olmayan kadının geleceğe yaşlılığa yatırımı da olmuyor. Ya kocasının mirasıyla ya da varsa babasından kalanla hayatını sürdürmek zorunda kalıyor. Ekonomik özgürlüğü olmayıp kendi hayatını da kuramayan kadının toplumda, siyasette de bir temsiliyeti olmuyor. Hiçbir kanunda bu kanun (emeklilik, çalışma hayatı vs) bir düzenleme yapılırken acaba kadınlar bundan nasıl etkilenir diye sorgulanmıyor. Kadın sağlığı hamilelikle ilgili konularda bile sorulmuyor. Hiçbir siyasi partinin kadınlara yönelik en ufak bir düzenlemesi bile yok.
Eskiden kız çocukları babalarının sigortasından evleninceye kadar bakılabilirken bu 18 yaşa düşürüldü ve tıpkı erkekler gibi kadınlar da artık GSS ödemek zorunda olacak ki yeni bir düzenlemeyle evlenmeyen ya da boşanmış kadınların en azından babalarının emekli aylığını alma hakkı da elinden alınabilir.
Gerçekten Türkiye kadınlar için Afrika ve Ortadoğu kadar olmasa da bir cehennem gibidir. Türkiye'nin kadınlara karşı tutumu ve seviyesinde bana göre örnek aldığı ülke Sudan, Nijerya, Gabon, Yemen falandır. Hedef oralar.
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Toplumsal beklentiler ve ekonomik koşullar kadınların özgürce karar almasını maalesef zorlaştırıyor 🌿. Hayatın her alanında kendi ayakları üzerinde duran güçlü bireyler olmak, yargılanmadan yaşayabilmek en büyük hakkımız. Bir kadının kendi değerini sadece kendi vizyonu belirler 🎨. Ancak değişim, birbirimizi cahil ya da aptal diye etiketlemek yerine dayanışmayla başlar 🌸. Sen kendi hayatında bu ekonomik ve zihinsel özgürlüğü kurmak adına nasıl adımlar atıyorsun? 💛