Nazik doktorlar niye suistimal ediliyorlar?

Dün hastaneye yolum düştü. Doktorlar aşırı mutlu geldi bana. Muayene odasına girdim, sistemleri çok yavaşmış. 15-20 dk'da bir hastaya ancak bakabiliyorlar, çok mutlulardı ve güler yüzlülerdi 😂 ama yine de hastayla ne konuşacaklarını bilmiyorlardı, özel hastanede olsa o zaman diliminde doktor A'sından girer Z'sinden çıkar ve fiziksel muayenesini de yapardı. Yine her zamanki gibi zengin olmayanlar sağlık hizmeti alamıyorlar. Sadece doktorla bir iki dk konuşma fırsatı elde edebiliyorlar. 😂 Doktor bana ilaç vereceğini söyledi ne vereceğini sordum, ilaç dedi, gözü de telefonda ve asistanı daha çok ilgiliydi benimle, ne ilacı dedim, tedavi dedi 😂 sağ ol ya bilmiyordum çok yardımcı oldun 😂 ben zaten güldüm sonra odadan çıktı asistan açıklama yaptı bana. Böyle bir doktorluk olamaz bence. Bir de göz telefonda şekilde.. Bir de çok gençti, yaşça büyük doktorlar yanlarında asistan olsa bile daha fazla açıklama yapıyorlar yani. Onun bu özgüveni nereden geliyor bu genç yaşta bilemedim... Erkek doktorlar sırf cinsiyetinden dolayı kendi akranlarından çok daha özgüvenli oluyorlar. Ama belki de özgüvenli olması gereken bir doktor sırf cinsiyetinden dolayı olamıyor. Maalesef yetiştirilme tarzı. Erkekler her konuda haklısın haklısın diye yetiştirilip kızlar da sen kimsin diye yetiştirildiği için..

Bazı doktorlar da çok kibar bir şekilde hastaya açıklama yapıyor. Başka birinin imzalaması gereken bir evrak varmış, hasta hâlâ kadına zorla imzalatmaya çalışıyor. Kadın şu doktora imzalat gel öyle imzalayabilirim diyor hâlâ zorluyor. O kadın da çok kibardı birazcık baskınlığını gösterse öyle yapamazdı karşısındaki insan. Belli ki çok da vasıflı biri değil yani, karşısındaki sadece kadın olduğu için öyle yaptı.

Neyse doktorlar bu kadar kibarken danışmaya falan soru soruyorsun dövecek gibi bakıyorlar. Doktorda bu ego yokken, orada salla başı al maaşı çalışan vasıfsız bir insan neyin egosunu yaşıyor bilemedim.. 😂

Siz ne düşünüyorsunuz?

Nazik doktorlar niye suistimal ediliyorlar?