Daha önce Bursa'ya gitmedim ama ani bir şekilde Bursa'ya yerleşme fikri var. Özel sektörü ve karşılığını göre düşünmüyor değilim. Buna değer mi bilmiyorum
10 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Üniversite Tercih
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Daha önce Bursa'ya gitmedim ama ani bir şekilde Bursa'ya yerleşme fikri var. Özel sektörü ve karşılığını göre düşünmüyor değilim. Buna değer mi bilmiyorum
Ne iş yapıyorsun. Çalıştığın sektöre göre nerede iş bulman daha kolay ona bak.
Öğretmenlik, yani Ankara 'da da kolay diyorlar ama işler bazen öyle de olmuyormuş. Normalde yolunda gidiyordu ama neden olduğunu anlamadığım bir şekilde birden boşluğa düştüm. Kalmak için bir sebep yok ama gitmeye değer mi bilmiyorum
İnsanın olduğu her yerde sorun yaşarsın. Bursa'da da Ankara 'da da bunun önüne geçmenin bir yolu yok ama eğer Ankara 'da kurulu bir düzenin varsa bunu bozup Bursa'da yeni bir düzen kurmak ya da kurmaya çalışmak daha da yorucu olacaktır.
Bununda farkındayım zaten buraya zor yerleştim. Ama artık sığamıyorum. Gece gündüz çalıştım ama bakıyorum elimde avucumda bir şey yok. Bilmiyorum psikolojik olarak yoruldum sanırım
Elinde bir şey kalmaması senlik bir durum değil. Tamamen ülkenin saçma sapan yönetilmesinden kaynaklı. Karı koca çalışmadan iki maaş eve girmeden yaşamak bile zor.
Belki orada kiralar daha uygun olabilir en fazla. Bursa mı Ankara mı dersen ben Ankara derim ama doğma büyüme bir Ankaralıyım biraz yanlı davranıyor da olabilirim. Ülkeyi terk etmeden de o psikolojik yorgunluğun da geçmez.
Ülkeyi terk etsem de geçmez bence:) benim bir yere varamamak gibi bir derdim var. Yani menzilim yok. İsteklerim var ama belki sürekli tek yapmanın vermiş olduğu sıkılganlıl, belki sürekli her şey için çok fazla çabalamak, bilemiyorum
Ülkeden kurtarsan kendini öyle bir rahatlarsın ki 🤣 kürek çekip ilerleyemedikten sonra herkes yorulur. Bakma ben de aynı durumdayım. Tam her şey oturdu yerli yerine dedim ama her şey tepe taklak oldu.
Gittiğim yerde para var diyelim ama iç huzurum yoksa ne yapacağım peki? Yalnız kalmak da yorucu. Ben iki tarafı da tecrübe ettiğimden biliyorum. Benimde her şey yolundaydı hatta iyi de kazanıyordum ama birden işler tepe taklak nasıl olduğunu orada gördüm 😊
İstikrarlı ve refah düzeyi yüksek bir ulkedesin. Olacak şey artık kendini düşünmek için daha çok zaman ve imkanın olur. Şimdi bir şeylere yetişme, bir şeyleri yetiştirme derdinden kendine yoğunlaşabiliyor musun 🙃 ben eskiden kafa dağıtmak için Eymire gider gol kenarında otururdum uzun zamandır yapmadım mesela
Ben bu kafamı dağıtmak için sabah akşam moganda yürüyorum seyyah gibi. Yani o pek refah seviyesiyle alakalı değil gibi. Mülteci gibi yürüyüp duruyorum artık 😂
Ben kendine zaman ayirmaktan bahsediyordum ve kendimden örnek vermiştim benim için artık lüks çünkü yapamıyorum 🤔
Yani tabi bir noktada haklısın çok çalıştım diyelim ama işten başka bir hayatım olmayınca bende rahat edemiyordum. Bu sefer daha az uyuyordum mesela. Akşam saatlerinde dışarı çıkmak zorunda kalıyordum onda da pek bir aktivite yok eve yakın kafede arkadaş buluşması vs. Ben şehir şehir gezmek isterdim mesela. Ankara 'da çok etkinlik var hiçbir şeye katılmadım. 3 yıldır buradayım tiyatroya bile gitmişliğim yok. Onca çalışmaya üstelik mevcut durumuma gelirsek daha da can sıkıcı
Ben gezdim 2-3 yıl önce Karadeniz gezisi yaptım ama stres atmaya gittim daha çok stres ile gerisin geri döndüm. Bir işe yaramadı 🤣 yalnız gitmek gerekiyor. O da daha sorun haline geliyor.
İşte sosyal hayatın yokluğu kendine zaman ayiramaman buna sebep oluyor, çünkü deşarj olamıyorsun. Senin yaşadığın durum şu an için benim gördüğüm bu 3000 TL olmuş bir konser bileti. Tiyatroya da pandemiden bu yana gitmedim fiyatları nedir bilemiyorum
Konser insanı değilim zaten. Tiyatro uyguna var bu arada baktım ben. Mesela şu an vaktim var ama işten dolayı bir yere gitmek istemiyorum bir şey yapmak istemiyorum çünkü parasal kısmı düşünmem gerekiyor. 5 gün üst üste evdeyim mesela şu halimle net aniden bilet alıp gezmistim bir yerleri ama yok bekliyorum öyle. Yani yalnizda gezilir ama kafa dengi kişilerle tatil daha güzel bence. Zaten sürekli yalnız kaldığım anlar oluyor bari gezerken eğlenceli olsun. Ama gezerken mizmizlanan insanı sevmiyorum çünkü ben çok yürürüm, havada karada ne olursa olsun şu anda bile bu ruh halime ragmen hadi dışarı çıkalım bir yürüyelim oturalım dense çıkan biriyim. Sürekli düşük enerji zor benim için. Öyle kişiler de zor
Ülkede kimse mutlu değil ki pandemiden bu yana düzgün sosyal sohbet ettiğimi hatırlamıyorum. Din teknoloji felsefe bir çok konuda arkadaşlarla insanlarla sohbet ederdik. Al mesela komşu ile ülkenin durumunu konuştuk.. milletin ya enerjisi düşük ya da psikolojisi bozuk
Bilmiyorum ya belki sadece o da değildir sebebi. Ben hala o sohbetleri edebiliyorum ama bu biraz ortamla da alakalı oluyor. Aynı zamanda büyüyoruz ve artık yetişkin sorunlarımız var. Şu an herkes bir telaş ve kaygıda. Onunda etkisi var öyle de değerlendirmek lazım
2 gündür insanlarla konuşuyorum herkesin işleri durgun. Milletin başka bir şey düşüneceği hali kalmamış ki.
Öyle maalesef kiminle konuşsam herkes iş konusunda sıkıntı da ya da bulunduğum çevre böyle bilemiyorum
Ankara 'nın o düzenli ama gri havasından sonra Bursa sana yeşiliyle çok iyi gelebilir 🌿 Bursa özel sektörde otomotiv ve tekstil gibi dev sanayi kollarıyla oldukça güçlü bir şehir. İş imkanları fazla ama tempoya hazırlıklı olmalısın 🌸 Yaşam şartları Ankara 'ya göre biraz daha pahalı gelebilir fakat doğası, İstanbul'a yakınlığı ve huzuru bu açığı kapatıyor. Hayatında böyle büyük bir değişim yapma fikri seni en çok hangi yönüyle heyecanlandırıyor 💛
Cevap
8Cevap
Bursalı bir arkadaşım uzun süre iş bulamamıştı yani iyi düşünmen gerekir bu konuyu
Hmmmm. Düşüneyim yeniden o zaman. Yani açıkçası iş olmadan taşınmak bana uyacak hareketler değil ama bugün alakasız bir şekilde aklıma takılıp kaldı bir düşünce. Herhangi biriyle konuşmadım ve konusu dahi geçecek bir zaman değil aslında taşınma durumum ama bilmiyorum
Açıkçası borsa gibi sanayi kentinde iş bulmak kolay olduğunu düşünürdüm ondan duyduğum zaman ben de şaşırdım tabii kararından vazgeçme ama hayal atarken adımını da temkinle at
Benim işim öğretmenlik zaten, oranın piyasasını merak ediyorum
Devlette değil misin
Değilim
Peki hiç başvuru yaptın mı imkanları denedin mi
Hayır bugün düşündüm sadece
Bu seçeneği bir dene bakalım oradan çıkacak sonuç zaten kendini belli edecektir
Belki de. Her yere birşeyler gönderip durdum. Hiç böyle bir evrem olmamıştı. Her gün etrafımdaki insanların teselli eder gibi sözleri bile artık canımı sıkıyor. İşi naptın diyorlar bir şey yok diyorum sıkma canını karamsar olma vs vs. Normalde zaten kötü bir şey yok ortada ama artık bu konudan da sıkıldım. Belki böyle olanları anlamam gerekiyordu
Böyle süreçler bir parça stresidir o stresi yönetmeye çalış çevredeki insanların bunları söylemesi gayet normal kimse moralini bozmak istemiyor
Evet farkındayım onlar da üzülüyor beni üzgün dalgın görmek istemiyorlar ama içim içime sığmıyor yansıtmak istemiyorum sürekli dışarı çıkıyorum arkadaşlarımla görüşüyorum gülüyoruz, şakalaşıyoruz ama maskeli depresyon gibi bir sürece girdim artık. Bu günlerin gelip geçeceğinin farkındayım ama bu streslerin bitmeyecek olması beni ayrı yoruyor
Depresyona girecek kadar kendini kötü etkilemesine izin verme ama elinden gelen gayreti göstermekten de geriye kalma zaten yapabileceğin sadece bu
Bursa king yerdir Ankara 'yi bilmem ama ben memnunum
Yaşanır mı dersiniz? Ankara kadar yoğun ve ulaşım bir yerden bir yere zor mu
Zaten şehrin bi ucundan diğer ucuna metro var gezmek için oraya alışveriş için buraya her şey bana yetiyor ve ulaşım için hiç sıkıntı çekmiyorum
Hmmm. Belki bu sene burada zorlayıp biraz biriktirip orada artık sakin bir hayata geçmeliyim. Deniz, yeşillik
Sizi tanıyor olsam burada yaşadığım yerde sahilde bir kav günlüğüne tatile çağırırdım kendi gözünle görüp kendi karar vermeli bence
Teşekkürler sağolun. Aslında mesele görmek de değil. Burada isim bitmiş gibi başka bir yerlere yerleşmeliyim hissi oluştu bugün biraz onunla da alakalı. Ama iş çok iyi olmadığı sürece mevcut şartlarda zaten taşınmam zor. Her yandan borç ve elimde bir şey de kalmadı
Yeni birşeyler yapma isteği bazen yoğun basar hayatınızı düzene sokup gelecek için umarım en doğru kararı verirsiniz
Teşekkür ederim.. inşaallah
Bemce Ankara 'dan bin kat daha güzel bursa
Güzel evet ama karşılar mı ihtiyaçları maddi olarak orasını bilmiyorum
Beklentin ne
İyi karar verip ona göre adım at derim.
Aslında bunu şu an yapmam mantıksız ben seneye Haziran Temmuz gibi düşünüyordum ama şu an böyle birşeye girişmeli miyim bilmiyorum
Artı ve eksilerine göre hareket etmeni öneririm.
Önümü göremiyorum açıkçası ne artılar ne eksiler
Garanti olmadan şehir değişikliği yapman riskli olabilir.
Evet, böyle bir gerçek varken açıkçası aklıma bu denli takılması da saçma ama bilemiyorum
Hayırlısı olsun hakkında.
Teşekkür ederim
Rica ederim önce işi ayarlayıp öyle git dediğim gibi.
O olmadan zaten gidemem gibi de
Neden ne iş yapıyorsun
Özelde öğretmenim ama bu aralar öyle de değilim. Çalıştığım yerle anlasmak istemedim. Sonra bulamadım da öyle bekliyorum
Okul sezonu açılınca bulursun belki ümitsiz olma.
Bizde sektör pek öyle olmuyor kaldı ki kendi ödemelerim var kiram var. Kart borcu falan filan. Ailem destek oluruz düşünme canını sıkma dese de daha da canım sıkılıyor. Etrafımda olan her arkadaşım destek olmak istiyor manevi olarakta ama ben bunaliyorum artık. Eve sığmıyorum gece gündüz yürüyorum kafam dağılsın diye ama olmuyor
Çok mantıklı
Neden?
Ankara 'da yokmu. ie
Bilmiyorum eskiden kolay gelirdi ama 2 aydır çok zorlanıyorum. O kadar yere başvurdum ki. Normalde böyle bir sorun yaşamazdim ama olmadı ya da birşeyler var üzerimde yolunda gitmiyor
Meslek. neydu
Özelde öğretmenim
Heee atansana
O öyle hadi hemen yapalım diyebileceğim bir seçenek değil
Öğretmenlik. icin Bursa'ya gidilmez😆
iyi degil
Mantılsız.
Bu sene olmazsa belki seneye
Neden?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar