Kaynanam baskı yapıp işe gir diyor, eşim 70 bin TL alırken çalışmak zorunda mıyım?

Eşim 70 bin TL maaş alıyor ama maaşı düzenli yatmıyor çoğu zaman parça parça ve 10 gün kadar gecikmeli yatırılıyor, ayrıca kesintiler de oluyor. Kira ödemiyoruz, sadece faturalar ve iki kedimizin masrafları var ama kredi borcu ve hesapsız harcamaları yüzünden para yine de yetmiyor.

Ben evlendiğimizden beri her şeye ayak uyduruyorum para yoksa makarna ekmek yerim yani bi kuaföre bile gidemedim evlendiğimden beri. Şimdi benden çalışıp eve maddi katkı sağlamam isteniyor. Üstelik evlendiğimizde kocam bana danışmadan çeyreklerimi bozdurup harcıyordu. Destek olmak istemiyorum o yüzden

Üniversite mezunuyum ama insan içine çıkmaktan çekiniyorum ve iletişim kuramıyorum kendimi ifade edemiyorum düzgünce bi neden de bu fakat kaynanama düşmez yani eşim canı isterse çalış istemezse çalışma diyor kaynanamı elli kere kendine vazife olmayan işler hakkında konuşmaması için uyardım sinir krizi geçirip ağlıyorum hep nasıl kurtulacağım bu saçmalıklardan

Kaynanam baskı yapıp işe gir diyor, eşim 70 bin TL alırken çalışmak zorunda mıyım?