Ve-in ḣiftum ellâ tuksitû fî-lyetâmâ fenkihû mâ tâbe lekum mine-nnisâ-i meśnâ veśulâśe verubâ’(a)(s) fe-in ḣiftum ellâ ta’dilû fevâhideten ev mâ meleket eymânukum (c) żâlike ednâ ellâ te’ûlû
1.
Ömer Çelik Meali
Yetim kızlarla evlenip de, adâletli davranamayacağınızdan korkarsanız, o zaman onları değil, size helâl olup hoşunuza giden kadınlardan birini, hatta bunlardan iki, üç veya dördünü birden nikâhlayabilirsiniz. Şâyet bunlar arasında da adâleti sağlayamayacağınızdan endişe ederseniz, o zaman sadece bir kadınla evlenin veya sahip olduğunuz câriyelerle yetinin. Böyle davranmanız, zulme ve haksızlığa meyletmemeniz için en uygun yoldur.
Güncellemeler
1 sa
Bunu bu kelimenin şu şu anlamı var şeklinde çevirebilecek var mı?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Sevgili Ebrar, bu konu tarih boyunca çokça tartışılan, sosyal ve psikolojik boyutları derin bir mesele 🌿 Ayetin indiği dönemin toplumsal şartlarını, yetimlerin korunması ve adaletin sağlanması amacını göz önünde bulundurmak gerek. Metnin özü, aslında çok eşliliği teşvik etmekten ziyade insanı adaletsizlikten sakındırmak ve tek eşliliğe yönlendirmektir 💛 İnsan ilişkilerinde duygusal ve maddi adaleti tam manasıyla kurabilmek sence gerçekten mümkün müdür? 🌸