Erkek arkadaşım annesinin baskısıyla beni değiştirmeye çalışıyor, böyle biri evlilikte sınır koymayı öğrenir mi?

Arkadaşlar 9 aydır biriyle birlikteyim. Kendisi Alevi olduğumu biliyordu, namaz kılmadığımı, oruç tutmadığımı da biliyordu, yapmayacağımı da biliyordu. Bunları yapmama sebebimin Aleviliğimle en ufak ilgisi yok, sadece inançlarım pek sağlam değil. Annesine birlikte olduğumuzu söylediği zaman Alevi olduğumu, memleketimi söylemiş. Annesi ise Alevi Sünni fark etmez, bize ayak uydursun yeter demiş. Ayak uydurmaktan kastı namaz kılmak, oruç tutmak, tüm dini faziletleri yerine getirmek. Tekrar ediyorum, ben bunların hiçbirini yapmadım, yapmayacağım, konu Aleviliğimle ilgili değil. O ise yapar anne diyor, geçiştiriyor. Beni annesiyle tanıştırdı ve gayet iyi anlaştık. Geçen annesiyle konuşurken konu oraya geldi, bana zaten söyledi, ben de ayak uydursun yeter dedim dedi. Şoka uğradım, kendisi bunu bile bile hakkımda ayak uydurur demesi zoruma gitti. Kendisine neden beni korumadın, anne o yapmaz, kılmaz ama saygısı var, senin de ona saygın olacak, ben beğendim, ben istiyorum, sadece saygı duyacaksınız demedin diyorum, bana diyor ki ben seni kötülüğe teşvik etmiyorum, yapsan iyi olur. 26-27 yaşında bir kadın olarak sen benim eğiticim misin, çocuk muyum, ben yapmak istemediğim bir şeyi bana nasıl zorla yaptıracaksınız diyorum, hâlâ yaptığının yanlış olduğunu kabul etmiyor. Annene sınır koyacaksın, haddini bilecek diyorum, annem ne dedi ki diyor. Yarın ben bununla evlensem bugün bana bunu yapmaya çalışan, çocuğum olduğunda bana daha büyük bir sorunla gelirler. Beni değiştirmek istiyor ama kendisi için bile değil, annesi öyle istiyor diye. Ben de dedim sen mi beni yatağına alacaksın, annen mi. Annene karşı savunamadın beni diyorum, kesinlikle annesine laf ettirmiyor. Demem o ki başta böyle sınır koyamayan bir insan evlilikte sınır koyabilir mi? Ve biz ne zaman plan yapsak, ailesinin istekleri yüzünden ertelendik. Bir yere gitmeye karar verdik, anasının başka bir yere gideceği tuttu ve bizim planı iptal etti ve sadece bir kereyle sınırlı değil, birkaç kez tekrarlandı. Erkek kardeşi var, onun da arabası olmasına rağmen hep benim erkek arkadaşım kullanıldı ve olan hep bize oldu. Fikirlerinize ihtiyacım var.

Erkek arkadaşım annesinin baskısıyla beni değiştirmeye çalışıyor, böyle biri evlilikte sınır koymayı öğrenir mi?