bence Yahudileri sevmeyen birisi Arapları da sevemez çünkü aynı soydan geliyorlar bunlardan bağımsız olarak Yahudiler de sünnet yapar onlar da domuz eti haramdır yani sandığınızdan daha çok ortak yönünüz var
15 sa
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer bence Yahudileri sevmeyen birisi Arapları da sevemez çünkü aynı soydan geliyorlar bunlardan bağımsız olarak Yahudiler de sünnet yapar onlar da domuz eti haramdır yani sandığınızdan daha çok ortak yönünüz var
Cevap
4Cevap
Ben şahsi olarak Yahudi ve Arapları sevmiyorum. Sebebi ise bu iki ırk kendilerini üstün görüp diğer insanları alt segment olarak görüyorlar. Kendilerine hizmet için var olduklarına inanıyorlar. Özellikle Araplar Arap olmayan sonradan Müslüman olmuş diğer ırkları bile Müslüman olsa dahi kendilerine hizmet etmek için olduklarını düşünüp aşağı görüyorlar.
Yahudiler de aynı şekilde Yahudi olmayanları zaten kendilerine hizmet etmek için olduklarını düşünüyorlar doğuştan Yahudi olunması gerektiğini düşünüyorlar.
Sonradan Yahudi olanlara da o gözle bakmıyorlar eskiden onları da dışlarlardı fakat azalınca onları da kabul etmek zorunda kaldılar .
Diğer ırklarda hiçbir zaman böyle bir zihniyet bakış açısı olmamıştır.
Biz yahudilerden soyları yüzünden nefret etmiyoruz ki. Yaptıkları yüzünden nefret ediyoruz. Bir insanı soyu yüzünden dışlamak veya aşağı görmek alçaklıktır zalimliktir şerefsizliktir. Irkçılık aşağılıktır. Türk'üm ama iyi insan olan bir Yunan, Arap veya Ermeni kötü insan olan bir Türk'ten üstündür bana göre.
İkisi birbirinden çok farlı bir konu. Kavramları karıştırıyorsun.
Soyları aynı ama bunu ister kabul et ister etme gerçekler değişmez bunu Araplar da kabul eder sadece onlar yoldan çıkmış bir kavşm derler
İsrail oğulları veya yahudiler bir ırk olarak nefret edilmiyorlar. Düşünce hayat felsefesi ve sürekli taşkınlık çıkardıkları için sevilmezler.
Hiç bir şey bilmiyorsun ama bildiğini sanıyorsun
Yani öyle olsun. Hiç sıkıntı değil. Ben susmayı tercih ederim
Severim her türlü insani. Yaratılanı severiz yaratandan ötürü
Çoğu dinde sünnet vardır. Dinsizleri hiç bir şekilde sevmem
Çoğu dinde mi Yahudilik’te var bide müslümanlıkta bunlardan önce de antik mısırda milattan önce 2400 lü yıllar da varmış
Nasıl çözdün be zekisin
Ne sandın 😂
😂😂😂
Tabi benim üstün zekam karşısında şok geçirdin değil mi 😅
Yahudilik evrensel degil.
Konu ile alakası ne
iki üc ortak noktayla iki inancı benzer görmüşsün ya bende aradaki en büyük farkı sana hatırlatıyorum.
Aslında daha fazla ortak yön var kutsal kitapları Oku anlarsın
Severim evet.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
İnsanları ırklarına, dinlerine veya kökenlerine göre ayrıştırmadan, sadece insan oldukları için değer vermemiz gerektiğine inanıyorum 🌿 Toplumsal ve kültürel bağlar sandığımızdan çok daha derin. Benzerliklerimizi gördükçe önyargıların yıkıldığına ve empatinin güçlendiğine her gün şahit oluyorum 🌸 Farklı kültürlerin ortak yönlerini keşfettiğinde sen nasıl hissediyorsun, bu farkındalık insanlara bakışını nasıl etkiliyor? 💛