Anneye babaya kardeşe verilenler mehir değil ki zaten mehir geline verilir ayrıca kızın ailesine de bir şey vermek zorunda değil, bir de bunlar niye sizli bizli konuşuyor onu anlamadım düğüne çok az kaldı diyor ama yabancı gibi konuşuyor
Ya bildiğim iki mehir var çevremde biri 750 ya da 1000 gram biri 500 gram altın olarak anlaştı diye biliyorum... Altın bu kadar yüksek değildi ama o zaman galibası shdkfş ben zaten ne aldım ne verdiim
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
17 sa
Mehirin sınırı yoktur, yani sınır konulmamıştır. Ama insani boyutu da çok önemli. Aynı evi paylaşacağın, çocuğuna annelik yapacak insanın bunları gözetmesi gerekiyor. Bu türden amacı maddiyat olan insanla ne yapılabilir ki, en iyisi yol yakınken ayrılmalı.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
16 sa
Böyle kızlar var mı cidden ben bir su bile aldırmıyorum
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
5Cevap
Abartı olmayan her şey istenir gadası
Genelde bizim buralarda altın falan değil Hac ya da umre istenir
evli değilim
Bu kadar aç gözlülük hiç görmedim kızı verilir mehir kızın kız kardeşleri ve babası ne alaka yani bu damat hepsini birdenmi alacakmış
Omdamat senmisin yoksa
Yok bea 😂 zamanında benden de istekleri olmuş bende kızınızı başkasına satın demiştim 🤣
İyi demişsin
Senden ne istemişlerdi
Düğün ve nişan takıları + annesine inek + düğün nişan kınayi benim yapmami
Annesine inek şart tabi😅
Ucuz kurtulmuşsun
Ahahah bizimkiler daha insaflı imiş bunlar Fiorino istemişler 😂🤣
Anneye babaya kardeşe verilenler mehir değil ki zaten mehir geline verilir ayrıca kızın ailesine de bir şey vermek zorunda değil, bir de bunlar niye sizli bizli konuşuyor onu anlamadım düğüne çok az kaldı diyor ama yabancı gibi konuşuyor
@_Cemile_ aynen
Mehir isteyen karıya 2-3-4 karı isteme şoku hehehe
Ula çok mantıklı ahh 😂🤣
O dönemlerin gelenekleri neticede, eski geleneklerin kadın lehine olanlarını sürdürüp, erkek lehine olanlarını niye sürdürmeyesin🤪
Mehir olurda kadın kocasının evinde kalamaz ise babasının evine dönecek kadar harcırak miktarı kadardır maşallah şimdi isteyen sömürüyor
Petrol kuyusu bulmuş gibi sömürüyor hemde 🤣😂
Ya bildiğim iki mehir var çevremde biri 750 ya da 1000 gram biri 500 gram altın olarak anlaştı diye biliyorum... Altın bu kadar yüksek değildi ama o zaman galibası shdkfş ben zaten ne aldım ne verdiim
Mehirin sınırı yoktur, yani sınır konulmamıştır. Ama insani boyutu da çok önemli. Aynı evi paylaşacağın, çocuğuna annelik yapacak insanın bunları gözetmesi gerekiyor. Bu türden amacı maddiyat olan insanla ne yapılabilir ki, en iyisi yol yakınken ayrılmalı.
Böyle kızlar var mı cidden ben bir su bile aldırmıyorum
Var var
60 gr altın istemiştik adettenmis bana kalsa istemezdim bile ama hic almadim
Benim mehirim 100 gram altın dı kocam teker teker yapıyor acelesi yok sonuçta
Allah mutluluk versin inşallah
Ama 100 olmaz die video izlemiştim ya 99 ya 101
Amin cümlemize inşallah imkanlar dahilinde istenir yapılır bunların ki arsizliktan
Hiç denk gelmedim valla daha kocam 60 nı yaptı kaldı da gider ozaman bir bileziği 21 gram yapar olur biter🙃
Eniştem yapar yapsinda söz vermiş ama sende iyi birisin ki illa hemen diretmemissin olur zamanla Dion senin geçinmeye gönlün varmış
Birbirimizin çocukluğuyuz zorlamaya gerek yok oda sıkıntı ya girecek
İki erkek konuşmuş bunuda kadın istiyor diye milleti kekleyen iki malako görüyorum
1 milyon çok az
Kaç olmali
Bazılarına da bu yakışır ya neyse
Engellemek yakışıyor 😂
ne istersiniz
Sen evliysenn ne istemişti hanım