Annem mutfağa girmeme izin vermiyor, yemek ve tatlı yapmayı nasıl öğrenebilirim?

Dün tatile götürmek için kurabiye yapmak istedim mutfağı topluyor diye bir şey diyemedim bugün dedim yapayım annem de bu sefer bana: “mutfağı yeni temizledim olmaz yapamazsın, hep böyle yapıyorsun ben ne zaman mutfağı temizlesem ya da ne zaman misafir gelecek olsa ne zaman yola çıkacak olsak mutfağa girmek istiyorsun, bilerek yapıyorsun” dedi. Ben de: “tamam evlenene kadar mutfağa girmem, canım çok bir şeyler yapmak isterse kuzenime gider ona yaparım” dedim. Şimdi böyle dedim diye bana: “beni daha çok kızdırıyorsun, ölümü gör o kurabiyeyi yap, yapmazsan ölümü gör” dedi.

Ya bir tek bu da değil ki geçen çok yorulmuştu salata yapayım dedim yok sen yapma iki saatte yapamazsın deyip kendi.

Ya ben bu yaşımda hâlâ bir pilav yapmasını bile bilmiyorum.

Zaten diyorum ileride olur da evlenirsem isteme günü diyeceğim annem yüzünden hiçbir yemeği yapmasını bilmiyorum diyeceğim.

Ya tamam ben ona öğretsin demiyorum ben kendi kendime öğrenirim mutfağı seviyorum ama beni mutfağa sokmuyor ki.

Annem mutfağa girmeme izin vermiyor, yemek ve tatlı yapmayı nasıl öğrenebilirim?