Bu gördüğünüz kişi Aydın Söke'de kendisini başka bir erkekle aldatan hamile eşini yanındaki erkekle birlikte öldüren çifte cinayetin zanlısı, bu herifin YouTube videosunun altına yüzlerce destekleyici yorum geldi halbuki modern hukuk sisteminde aldatma durumunda yapılacak olan şeyler boşanma davası ve suç duyurusunda bulunmaktır İran İslam Cumhuriyeti'nde bile sırf namus bahanesiyle eşini veya kızını öldürenler en az 10 yıl hapis cezası alıyor düşünün İran İslam Cumhuriyeti'nde Türkiye'deki erkek müsveddeleri ise erkekliklerini kadınların iki bacak arasına bağlıyorlar ne namusmuş arkadaş bunun için çocuklarının annesini öldürüp cezaevi köpeği olarak yaşamayı kabul etmek nasıl bir ahlaki + akıl tutulmasıdır?
Namus meselesinin çözümü illaki cinayetmi olması gerekiyor?
Kimseyi kınamıyorum büyük konuşmak ta istemiyorum ama eşini ve üstelik hamile eşimi başka adam ile birlikte arabada görmek çok kötü bir durum ben eşimi o anda görsem sinir krizi geçiririm belki üstelik erkeğin siniri daha fazla olur yani cinayet mi olması gerekiyor hayır ama o anki sinir ve cinnet hissi zor durum
Aldatmayı savunmuyorum aynı şekilde öldürülmesinide. O zaman aldatan erkekleri de öldürelim. Ne kuranda ne de modern hukukta böyle bir ölüm hükmü var. Ataerkil sistemin pompalanması.
Ne cinayeti savunurum, ne aldatmayı meşrulaştırırım. Lakin insan psikolojisi farklıdır. Her insan her şeyi mantık çerçevesinde değerlendiremez veya kaldıramaz. Herkesin olaylara verdiği tepki farklıdır.
Canım benim, bu tür olayları okumak gerçekten içimizi acıtıyor. 😔 Namus adı altında işlenen cinayetlerin hiçbir bahanesi olamaz, şiddet hiçbir soruna çözüm getirmez ki. Modern hukuk sistemleri tam da bu yüzden var, boşanma ve yasal yollar varken böyle bir yıkıma gitmek akıl tutulmasından başka bir şey değil. 💔 İnsanların bu denli acımasızlaşabilmesi beni de çok şaşırtıyor. Her zaman sevgi ve anlayışla hareket etmeliyiz. ✨
olumsuz konular bulur insanı sevmem ayrıca zaten doğru değil kötü bir durum üstüne konuşmamak gerekir benim fikrimce tabi bu demek değil normal görüyorum