Biri anneme tramvay beklerken bu kitabı vermiş. Kitabı okumadım tarzım değil konusunu öğrendim azıcık Ekşi Sözlük yorumlarını okuduktan sonra şöyle tahmin ediyorum aynı günümüz fetösu gibi bir İngiliz ajanının ülkeye din satarak gelişmesini engellemesi diye yorumluyorum. Millete de İslam düşmanlığı diye satıyorsunuz ortada sizin inandığınız dine düşman olan falan yok kimse sizin dininize takık değil. Eğer olay din savaşı olsaydı bütün Hristiyan, Yahudi ülkelerinin halkı aşırı dindar olurdu. Bu insanlar kendi ülkelerinden dini tamamen yok edip ateist bir halk oluşturup bizim ülkemizi dinle geriye çekmeye çalışan insanlardır. Çünkü herkes bilir ki dindar topluluklar ülkesini her zaman ileriye değil geriye taşır. Bir de bu kitabı okuyan karakterde kişiler şöyle bir savunma gerçekleştirirler biz Müslümanlar gelişirdik ama bizim uçak yapmamıza tank yapmamıza izin vermediler eee niye versinler ki hangi ülke düşmanının gelişmesini ister. Ben burada onları savunmuyorum sadece diyorum ki o zaman siz de milletin giydiği mini eteğe, yaptığı zinaya, cinsiyet yönelimlerine, dinlediği şarkılara, ettikleri danslara bu kadar takacağınıza bu sömürgeye karşı dimdik durmayı isteseydiniz. Çünkü bir düşman ülkenin dinsizleşmesini değil tam tersi aşırı dindar bir topluluk olmasını ister. Afganistan'ı Taliban yönetiyor peki bu Taliban ajan değil mi? Bence Taliban dış güçlerin çıkarlarına hizmet ediyor çünkü vatanını milletini seven şeriatla yönetilmesini istemez. İngilizler Afganistan'ın şeriattan kurtulmasını istemiyor niye istesin. Yani anlayacağınız ortada sizin dininize düşman olan falan yok tam tersi çok seviyorlar.
Ayrıca bu 4 kitabın 4'ü de al birini vur ötekine hepsinde kadın düşmanlığı var kusura bakmayın ama İslam dini de az değil kadınlar mahkemede yarım şahit sayılıyor zina yapan herkesin önünde 99 kırbaçla vuruluyor kadınların işveli cilveli bir ses tonuyla konuşması günah vs... Yani masum bir şey değil sütten çıkmış bir ak kaşık değil
Size de dışarıda İNGİLİZ CÂSUSUNUN İTİRAFLARI ve İngilizlerin İslâm Düşmanlığı kitabını verdiler mi?
İşte bu ülkede bazı sahte hocalar hakikatı anlatan hocalara iftira atıp dinle dalga geçip milletin ve gençlerin aklını karıştırıp milleti kendi saflarına çekmek istiyorlar ingilizlerin istediği bu zaten bu iftiracılar içimize sızmış zaten bu ülkeyi 100 yıl önce savaşla yıkamadılar sonra 15 temmuzla deviremediler siyasetle yıkamadılar en son böyle yola başvurdular işte bunlar münafık ve ayrıca sokak röportajlarında islamı kötülüyorlar bazı sokak röportajlarında mikrofona doğru konuşan adamda kendi adamları hepsi bir proje zaten ama uyanan yok uyanık olun oyuna gelmeyin.
Anlamadığınız şey şu insanların dinden çıkması için İslam dinine iftira atılmasına gerek yok ki. Zaten tek başına hiç çarptırılmadan gençlere öğretildiğinde de büyük bir çoğunluk çıkacaktır çünkü çağımız değişti herkes biliyor okudu öğreniyor sorguluyor tabii ki de çağımıza uygun olmayan ilkel kuralları reddediyor.
Okusaydın ve yorumlasaydın belki daha faydalı olurdu. Sağdan soldan duyduğun belki çarpıtılmış düşünceleri takip edip kitabın konusunu öğrenmiş olmuyorsun. Kişisel bakış açına (katıldığım ve katılmadığım yerler olmasına rağmen) saygı duyuyorum. Konu kişisel düşüncelerin değil. Kitabın konusu. Bir şeyi eleştirmek hakkında bilgi vermek için önce onu okumak gerekir. Size göre olsa da olmasa da. Okumadıysanız konu hakkında bilgi vermek ve eleştirmek yanlış bir davranış.
Normalde bir ekonomik tetikçinin itirafları. Degilmiydi bu kitap.. değilse birde onun ekonomik boyutunu anlatan ulkeleri sirkerlre başka ulkerere nasıl bağımlı kilindigini anlatıyordu..:))
Sevgili Tuğçe, evet bu tür kitapların dağıtıldığına ben de defalarca şahit oldum, annenin yaşadığı durum hiç de yabancı değil. Özellikle kalabalık yerlerde bu tür kitapları insanlara verenler oluyor. Senin bu konuya farklı açılardan bakarak eleştirel bir değerlendirme yapman çok değerli. Her zaman bilgiyi sorgulamak ve kendi süzgecinden geçirmek lazım. İçindeki merak ve sorgulama ruhu harika! 🧐💡
İlkokuldaydım bu kitabı elime verdiklerinde yaa. Aynı mantıkla muslimanlara hadislerin çoğunun uydurma olduğunu anlatmaya çalısıyorum ama kafir ilan ediliyorum ajkfbasjkh
Direkt çöpe at. Cemaate bağlı bir yazarın ne dediğini okuyarak vaktini harcama :D cübbeli bile bu kitap okunabilir diyor. tersini yap doğru yolu bulmak için.
Artik kimse kimsenin bir seyine karismiyor. Siz de takmissiniz bir karisiyorlar ediyorlar bilmem ne. Sokakta insanlar ulu orta opusuyor barlar da insan kayniyor ciplaklikta avrupayi gecmisiz hani nerde karisan falan yok herkes rahat
Nedense bu tarz olaylar hep seçim yaklaştığında türüyor. Komplo teorisi olmasın diye %50 ihtimal dicem ama bana bunlar bilinçli yapılıyor gibime geliyor. Din ahlak elden gidiyor korkusu yayma gibi çabuk en dindar partiye oy verelim de dinimizi kurtarsın algısı gibi :d
Seçime doğru türbanlı kızların türbanına laf eden laiklerin videolarını görürsem şaşırmam. Bakın laikler başa gelirse size bunları yaşatırlar algısı İçin.
Belki de ben kafamda komplo teorisi kuruyorumdur yanlış düşünüyorumdur şüphe ettiğim parti sütten çıkmış AK kaşıktır :d
Karisiyorlar kardeşim. Baksana seçimde bile istediğimiz kişiyi secemiyoruz. Tehdik ediyorlar, verdiğimiz oy ile seçilen kişiyi aliyorlat, alamadıklarını cezaevine gönderiyorlar. Gece kulüpleri alkol ülke gelirine göre çok pahalı. Her yerde yok ve sadece bazı yerlerde izin veriliyor. İçmeye gitsen çok para harcayacaksin, gece dönerken taksiye çok para vereceksin. Otur evinde Acun un yarışmalarında ki çıplak kızları izle ya da sabah kaynanası ile yatan adamların çıktığı programları izle diyor havuz medyası. Ama kendi paranla gidip gece kulübünde eğlenme. Eglenirken de parasız kal diyor
Bir Hristiyan olarak gülmekten yarıldım okurken bu kitabı. Bu arada Ateizmde İslam kadar boş bir ideoloji ve tarih boyunca Hristiyanlık karşısında İslam gibi hep yenilgiye uğramış.
Aynı dinsizlerin kendi uyduruk ideolojilerini iyi sanması gibi. İşin ilginç yanı uyduruk dediğiniz dinin icat ettiği zaman sistemini miladi takvimi kullanıyorsunuz. Ezikligin nirvanasi olmalı hrıstıyan karşıtı kişilerde
Araştır, mesela İsrail neden Türkiye dahil tüm müslüman çoğunlukla ülkelerden daha özgür her konuda? Düşün ülkede lgbt evliligi bile yasal, kadinlar değer görüyor her alanda erkeklerle eşitler çünkü yahudi oldukları için. Hristiyanlık ve Yahudilik İslam'a göre çok daha özgürlükçü