Evlilikte altın, çeyiz ve istek dayatmadan gelin olunca değeriniz düşüyor mu?

Her zaman diyorlar ya evleneceğin zaman çok istekte bulun yoksa değerin düşer diye, buna hep karşı çıkmışımdır ki keza ailem de herkes yapabileceği kadar yapsın derdi, sevdiğim adamla evlendik herhangi bir koşul da sunmadık şu kadar altın olacak, şu olacak bu olacak vs. demedik. Önce düğün arifesinde karşı taraf cidden çirkefleşti, bunu kız evi yapar, bunu kız evi alır vs. düğün salonunu bile köy kahvesi gibi bir yerde yapmayı teklif ettiler ve en son düğün salonunun masraflarını ortak ödeyelim teklifi sundular… Biz zaten kına nişan için salon tuttuk ve erkek tarafı da düğünü yapmalı deyip reddettik ki herkesin durumu belli yani maddi durumunuz çok iyi olsa ailem onu da karşılardı zaten ama artık iş öyle bir yere geldi ki bizi enayi yerine koymaya çalışmaları oldu. Bir sürü adet vs. yapılmadı (bizde öyle bir adet yok dediler) hepsine tamam dedik (ama evlenene kadar size yemin ederim 1 çorap dahi vermediler, bohçaları bile eşimle ben kendim yaptım ve masraf olmasın diye dandik şeyler aldık, hoş gerçi evlendikten sonra da bana bir şey yapmadılar, eşimin nenesi bana 5/6 tane çorap hediye etti) yani uzun lafın kısası biz karşı taraf zorlanmasın derken onlar bizi enayi yerine koymaya çalıştılar, şu an evliyim mutluyum ama ailesiyle hâlâ yıldızlarımız barışmadı illa zorlayıp kıymetli gelin mi olmam lazımdı? (bu arada düğünde benim ailem ne taktıysa onlar da aşağı yukarı o kadar taktılar)

Evlilikte altın, çeyiz ve istek dayatmadan gelin olunca değeriniz düşüyor mu?