Bu insanların yapmaya çalıştığı oyunları nasıl tersine döndürürüm?

Annemin olsun, babamın olsun akrabaları bana düşman oldu, sürekli annemle aramı bozmaya çalışıyorlar, bir de utanmadan evimize geliyorlar, ben istemeyince annem laf ediyor bana, tartışıyoruz vs. Bundan 2 yıl önce baba tarafından babaanne ve dedemi kovdum, sen nasıl insansın bilmem ne demeyin çünkü sebebim vardı neyse. Şimdi iyice düşman kesildiler bana, yüzüme gülüp konuşsalar bile ben onların sinsiliğini, kafalarındaki tilkinin farkındayım, sadece annemi kendi tarafıma çekemiyorum, bunun için ne yapmalıyım? En son bunların yüzüne güldüm, gayet normal davrandım, suratları düştü. Bu tarz tiplere ne yapmak lazım? Bir de şimdi evlilik yaşına geldim, iyice tavırları değişti, kudurdular, takma demeyin insanın sinir sistemini etkilediler. Şimdi babamı çok seviyorlar, annemle ben kötü olduk, durumumuz iyi değil, adam onların peşinde köpek resmen. Uzun yıllardır evde sorunların haddi hesabı yok, bunlarla kavga etsen suç, etmesen ayrı dert, konuşma etme demeyin, bu evde yaşadığım için mecbur konuşmak zorundayım. Asıl annemi nasıl kendi tarafıma çekerim, kendi akrabaları bile arkasından bıçaklıyor, haberi yok.
Bu insanların yapmaya çalıştığı oyunları nasıl tersine döndürürüm?