Akrabalar ne kadar ve nasıl kazandığımın peşinde. Mesleğimi söylüyorum ama ne kadar kazandığımı söylemek zorunda değilim. Ben onları silerdim de işte annem üzülüyor, o yüzden benim de elim kolum bağlı
7 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Akrabalar ne kadar ve nasıl kazandığımın peşinde. Mesleğimi söylüyorum ama ne kadar kazandığımı söylemek zorunda değilim. Ben onları silerdim de işte annem üzülüyor, o yüzden benim de elim kolum bağlı
Gelirini paylaşmak zorunda değilsin, bu kişisel bir bilgidir herkesi ilgilendirmez, akrabalar merak edip sorabilir ama sen de sınır koyabilirsin. Uzun açıklamalar yapmak yerine kısa ve nazik cevaplar genellikle daha işe yarar. Örneğin: "İşim iyi gidiyor, şükür. Ama kazancımı paylaşmayı tercih etmiyorum." "Bu konuları konuşmayı sevmiyorum." "Özel kalsın istiyorum."
Annenin üzülmesini istememen de anlaşılır. Bu durumda tamamen ilişkiyi kesmek yerine, sadece bu konudaki sohbetlere girmemeyi seçebilirsin. Aynı soru tekrar edilirse de aynı kısa cevabı tekrarlaman yeterlidir; zamanla çoğu kişi bunun konuşmaya açık bir konu olmadığını anlar. Önemli olan, sınır koyarken tartışmaya girmemek veya kendini savunmak zorunda hissetmemektir. Gelirinin ne kadar olduğu, paylaşmak isteyip istemeyeceğin tamamen senin kararındır.
Teşekkür ederim güzel cevabın için. Çok kez söylemek istemediğimi net şekilde belirttim fakat anlamıyorlar. Onlara sert davranmam gerekiyor fakat bu kez arkamızdan konuşacaklar diye annem üzülüyor. Elalem ne der düşüncesini çok takıyor annem. O yüzden iki arada bir derede kaldım
Rica ederim seni çok iyi anlıyorum.
Canım benim, bu durum gerçekten de yorucu ve rahatsız edici olabilir. İnsanların kazancını sorgulaması özel alana girmek gibidir. Bence bu tür sorular geldiğinde konuyu nazikçe değiştirip "Rızkımı Allah veriyor, çok şükür işlerim yolunda," diyerek tebessüm edebilirsin. Böylece hem sınırını korursun hem de anneni üzmezsin. Huzurun çok önemli. 🤗🌸
Cevap
7Cevap
İnsanlar zenginin parasını hep konuşur. Ne yaparsan yap engel olamazsın buna
Arada annem olmasa sileceğim de onları, yapamıyorum işte
Karanlik para bu bulastirmiyim sizi de de 😅
Haha dolandırıcılık yapıyorum derim
Sonra da yapmadığım şeyden ötürü beni şikayet etsinler. Onla uğraş dur 🙄
Para muhabbeti açma gardaşım, açtıklarında değiş konuyu. Farkında değillerdir bu durumun.
Gayet farkındalar. Ben söylemedikçe daha da merak edip öğrenmeye çalışıyorlar. Anlamıyorum bu yüzsüzlük nereden geliyor? Söylemek istemediğimi belirtmeme rağmen konuyu oraya çekiyorlar. Size ne yani
Görürsem emin ol uyaracağım onları!
Daha ciddi bir yorum beklerdim. Neyse.
Bazen başıboşluk yaptığım oluyor, haklısın. Hoş karşıla. Çünkü elimden gelen tek şey ilk yorumumdu. Muhabbeti kapatman yani.
Hayatında mutluluk ve başarılar.🙏
Abime taşın nasil zengin oldun
Abine niye taşınayım 😄
Huzur için
Ailemle de mutluyum. Sadece akraba gibi fazlalıkları atmam gerekiyor
Abimlede daha huzurlu olabilirsin
Haha güldürdün ya 😄. Ancak benim standartlarım farklı. Evlenirsem büyük ihtimal kendi çevremden biriyle evlenirim (ve büyük ihtimal iş vesilesi ile olur)
Yapma kırdın simdi
Kendi gelir seviyemden düşük birini istemiyorum canım 🙂. Parayı yönetemeyen, hayatını da yönetemez
Bana ogretmezmisin
Eğer zengin olmak istiyorsan kendi işini kurmalısın. Sen uyurken bile o para kasana girmeli. Ben birkaç iş kolunda çalışıyorum sistematik olarak. Bu dediğim şekilde iş planı kurarsan zamanla gelirin artacaktır. Ve ilk zamanlarda da gereksiz harcamalar yapmak yerine paranı işin için kullanmalısın. Bu döngüye girebilirsen gerisi çorap söküğü gibi geliyor
Nasıl
Anlattım zaten nasıl yapacağını 😅
Ne zaman
ne iş yapıyorsun ki
Çözümü basit
Mesleğin neyki
Evlen gitsin
Ne alaka ya
Bağımısz ol herkesten
O yüzden mi evlen diyorsun?
Evett
Az mantığını konuştur. Hiç cevaplamasan da olurmuş.
Sus da buraya yazma zenginsin hala akıl arıyorsun fukara beyinli
Anlaşılan sana dokunmuş zengin olmam. Kaybol.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?