Sizce feminizm ve kadın erkek eşitliği neden önemli, evde adil iş bölümü nasıl olmalı?

Feminist bir ülke olmayı destekliyor musunuz kastettiğim şu, evli olduğunuzu varsayın siz çalışıyorsunuz eşiniz ise çalışmamasına rağmen eve geldiğinizde hiçbir şey yapmamış, tüm beklentisi sizde ne düşünürdünüz? Toplum olarak kadın erkek eşitliğine ihtiyacımız var diye düşünüyorum kadın çalışıyorsa erkek iş yapabilmeli, erkek çalışıyorsa kadın iş yapabilmeli ve en çok sinirimi bozan 35-40 yaşında adamlar bir yumurta bile kıramazken 10-14 yaşında bir kıza ev işleri yapmayı diretmeleri aşırı saçma geliyor ben bir evde görev dağılımı olmasını destekleyen biriyim ülkemizin bir kesiminin zihniyetini düzeltmesi ve empati duygusunu artırması herkes için daha iyi olacaktır

(Bu yazımda kadın erkek fark etmeksizin tüm cinsiyet gruplarına karşı soruyorum lütfen yanlış anlaşılma olmasın bunlar toplumun bir kısmı için geçerlidir)

Sizce feminizm ve kadın erkek eşitliği neden önemli, evde adil iş bölümü nasıl olmalı?