Yurt dışında mutsuz bir evlilikten kızımla çıkıp Türkiye’ye dönmek istiyorum, ne yapmalıyım?

5 yıldır evliyim ve bir kızım var, evliliğimin çok güzel zamanları olsa da sıra sıra çok zor geçti. Her sorunu çözüp yola devam derken, eşimin olaylara ve bana olan tepkileri her seferinde dozunu açtı ve küsmeleri, hakaretleri çoğaldı. Yine en ufak bir şeyde suçlu olmamama rağmen beni susarak 1 hafta cezalandırdıktan sonra, ilk adımı yine ben atarak konuşmak istediğimi söyledim. Dünyanın en büyük sorununu yaşamışız gibi tepki vererek artık bıktığını, evliliğimizin bir öyle bir böyle olmasından yorulduğunu, ortada sorun varken benimle yakınlık kurmak istemediğini söyledi. Sorun şu ki, bunların hepsi zamanında bana gerçekten hissettirip, ama ağzımdan çıkaramadığım sözler. En kötüsü de, daha iyisini yapabileceğini, çocuk için kaldığını, hiç olmazsa o belli bir yaşa gelene kadar, sonra hayatına bakacağını söyledi. O kadar çaresiz kaldım ki o halimi bile küçümsedi. Daha önce de saçma bir şey yüzünden beni evden kovmuş, annemde 2 hafta kalmıştım. O sürede bazı günler kızımı alıp götürmüştü ve ben sırf bunu tekrar yaşamamak için hep sabrettim ve bu sefer ona, kızımın tüm sorumluluğunu istediğimi, onunla bütün bağımızı koparmak istediğimi söyledim ve kabul etti. Bunu dedim ama o anki acıyla, ben birkaç gün sonra Türkiye’ye geliyorum ama geri dönmek istemiyorum. Hiçbir mesleğim yok, kendi şehrimde yaşamak istemiyorum, beni kimsenin tanımadığı güvenli bir hayat istiyorum. Lütfen akıl verin. Ona muhtaç olmak istemiyorum. Arkama bakmak istemiyorum.

Yurt dışında mutsuz bir evlilikten kızımla çıkıp Türkiye’ye dönmek istiyorum, ne yapmalıyım?