Evlenmek isterlerse hemen talip gelir hiç yalnız kalmaz. Babası ölürse maaşı ona kalır. Bir şeyi yapamasa utansa bile kimse yadırgamaz, kızdır derler geçerler, oh ne güzel hayat
51 dk
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Evlenmek isterlerse hemen talip gelir hiç yalnız kalmaz. Babası ölürse maaşı ona kalır. Bir şeyi yapamasa utansa bile kimse yadırgamaz, kızdır derler geçerler, oh ne güzel hayat
Cevap
4Cevap
Evet daha kolay evet daha hoşgörülüyorlar daha çok sevgi gösteriliyor ama bunu engellilere gösterilen ekstra pozitif ayrımcılık gibi görebilirsin, kafalarının daha az çalıştığı bilindiği için yaptıkları tolere ediliyor, erkek ise bir hara yaptı mı sen erkek adamsın bu hatayı nasıl yaparsın diyerek kızılıyor çünkü erkekten güç ve zeka bekleniyor
Kadın babası ölürse maaşı ona kalıyor çünkü biliniyor kadın tek başına hayatta kalamaz erkek gibi kafası ve gücüyle parasını kazanamaz, o yüzden evlenmeye ihtiyaç duyup evleniyor ve erkeğin bakımına giriyor
Yani sen daha kolay bir hayatım ama gücüm ve zekam olmasın toplumda hoşgörüleyim ama saygı da duyulmayım istiyorsun
Erkek olmak bir nimettir bence değerini bil Biz güç sahibiyiz kadın dediğin nedir ki erkeğin ekmeğine muhtaç canlılar işte
Haklisiniz yarim görüldüğü icin öyle dogru. Ama onlar da bundan memnun gibi.. onlara engelli gibi davranilmasi hoslarina gidiyoe gibi..
Valla onların ne hissettiği ne dediği de çok önemli değil, son sözü erkek söyler güç bizim elimizde
Haklisin ama gucsuzsende eziliyorsun ben eziliyorum mesela :/
Onu bilemeyiz. Erkek olduğun için uzaktan belki sana onlar için hayat kolay zannedersin ama belki de bir kadın gözünden bunu görmek gerek. Kadınlar da belki erkek icin kolay diyordur.
Belkide
Kestir gel kanka aramıza kendin gör kolayı zoru. Insan kalabilme çabasıyla bir toplumda yaşamak bile zorken gerisini birlikte görelim.
Ne gibi zorluklariniz var anlat bilelim en kotusu yalnizlik o yok mesela o yoksa diger hersey kolay asilir
Niye biz yalnızlık cekemeyen varlıklar mıyız? Sizin gibi sevdiğimiz insan tarafından sevilmeyebiliyoruz, siz nasıl para avcısı istemiyorsanız bizde hayatımızı kaydıracak birine denk gelmemek adına mücadele veriyoruz bunlarda isteyerek ya da istemeyerek yalnızlığa itiyor elimizi sallasak elli de bu elli it mı kopuk mu bilemiyoruz
Kızlarla kıyaslama kendini. Zorluğa gelmeye alış. Ancak zaman güçlü olursun. Sen kolayı arıyorsun. Mahfeder bu seni. Anlattığın şeyler hep seni geliştiren şeyler
Düz yol varken daglardan yuru diyorsun
Dağları aşmayı öğren sen. Tercihin yine düz yol olur. Düz yola alışırsan dağa denk gelince tökezlersin işte
Haklisin da iste zorlaninca da rahat olmadigim direkt anlaşılıyor. Bu da ezilmeme neden oluyor dislanmama neden oluyor.
Evet bir yerden mutlaka destek veya şans geliyor onlara
Aynen cok sanslilar tanri acaba neden onlara bu kadar sans verdi
Tacize ugrayabilirler. koca tarafindan şiddet gorebilir. Namus kavramı yüzünden aile tarafından baskı görebilir.
Onlar istisna. Genel olarak sanslisiniz bunu kabul etmen lazim
Erkekler biz kadınlardan daha zor işlerde çalışıyorlar mesela
Tamam iste bu da sizin sansli oldugunuzun kaniti
Asıl kızlar için zor
Ne konuda
Fiziksel olarak daha güçsüz olduğu için şiddet görüyor hatta öldürülüyor. Ev işi, çocuk bakımı, yemek yapmak gibi ortak sorumluluklar kadının üstüne yığılıyor. Her ay regl oluyor. Çocuk sahibi olunacağında bebeği karnında o taşıyor. İş hayatında cam tavan denen engellerle, baskılarla uğraşıyor ve yükselemiyor sırf kadın olduğu için. Hakkında daha fazla dedikodu, eleştiri yapılıyor. Daha fazla yargılanıyor. Cinsel bir obje olarak görülüyor. Tacize tecavüze daha çok uğruyor erkeklere göre. Sokakta yürürken bile rahat olamıyor. Bunlar dışında da fazlaca dezavantajı var ve birçok toplumsal baskıya maruz kalıyor
Hakli olabilirsin ama Zorlanan kiza rastlamadim hic bilmiyorim
Kız olmak mı istiyon sen
Isterdim ama erkek yaratilmisim yapacak bir sey yok
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, dışarıdan bakıldığında bazı şeyler kolay görünebilir ama hayatın her birimizin önüne çıkardığı kendine özgü zorlukları var. 🌸 Kadınların da üzerine yüklenen farklı beklentiler, toplumsal baskılar ve yargılar olabiliyor. "Kızdır" deyip geçilmesi bazen fırsatları kaçırmalarına ya da yeteneklerini tam olarak gösterememelerine neden olabiliyor. Önemli olan, her bireyin yolculuğundaki inişleri ve çıkışları anlamak ve birbirimize destek olmak. ✨ Hepimiz farklı mücadeleler veriyoruz. 🙏