15 gü

Erkeklere soruyorum siz görücü tanıştığınız 2 ay konustuğunuz bir kızın böyle birşeyini görseydinizneyapardınızne hissederdiniz?

6 yıllık bir ilişkimz vardı. En son konuştuğumuz dönemde aramız çok iyi değildi ama yine de iletişimimiz devam ediyordu. Bir gün beni aradı ve “Şunları kabul et, tamam de, evlenelim, aileleri devreye sokalım.” dedi. Ben de bunun telefonda konuşulacak bir konu olmadığını, yüz yüze oturup konuşmanın daha doğru olacağını söyledim. Bir anda soğuk davrandı. İki gün sonra ben mesaj atıp “Tamam, kabul ediyorum. Evlenelim.” dedim. Daha sonra görüntülü konuşurken bir anda bana hakaret etmeye, beni kötülemeye başladı. Tartıştık ve beni engelledi. Yaklaşık iki gün sonra başka bir kızı eklediğini gördüm. “Benimle konuşurken biriyle mi görüşüyordun?” diye sordum. Bana ailesi üzerine yemin ederek kimseyle konuşmadığını söyledi. İnanmadım ve kıza ulaştım. Kız, “Sizi biliyorum, bana sizden bahsetti. Onu rahat bırakın.” dedi. Ben de elimdeki kanıtları gönderdim. Kız ona söyleyince bu kez “Biz zaten görüşmüyoruz.” diyerek beni engelledi. Sonradan anladım ki iki gündür tanıştığı kızla birlikte bana oyun oynuyorlarmış. Ben tepki gösterince yine kimseyle konuşmadığına dair yeminler etti. Sırf kıza ulaştığım için ailemi, hatta babamı arayıp beni rezil etti, Allah'tan babam bakmadan ben baktım ağır küfürler etti. Yaşadıklarım yüzünden hastanelik oldum. Oysa sadece bir hafta önce bana “Sensiz olmuyor, seni özlüyorum, hemen görüşelim, evlenelim.” diyen aynı kişiydi. Daha sonra araştırınca o kızı TikTok’ta buldum. Erkeklerle konuşuyor, canlı yayınlar yapıyordu. Farklı bir hesap açıp yazdım. İlk başta görüştüğü biri olduğunu söylemedi. Sohbet ilerledikçe yaklaşık bir aydır görücü usulü biriyle uzaktan konuştuğunu, ailelerin tanıştırdığını anlattı. Bahsettiği kişi eski sevgilimdi. En acı tarafı ise şuydu: Benimle evlilik konuşulurken 150 gram altını bile çok görüp “Seni satın mı alıyorum?” diyen, masrafların yarısını bana ödeten kişi. Ben ise sonunda “Hiçbir şey istemiyorum, ne takıyorsanız takın.” demiştim. Buna rağmen bu kıza 500 gram altın takmayı ve tüm masrafları karşılamayı kabul etmişlerdi. Sırf kapalı ve kendi memleketlerinden olduğu için bana gösterilmeyen değeri ona göstermişlerdi. Kız daha sonra başka bir erkekle konuşurken, “Bu çocukla olmazsa sana yazarım. Ama şu an görüştüğüm biri var, çocuğun var oluşu seni rahatsız ediyor mu, bunu kabul ediyor musun?” ya da biterse sana yazarsam bunu da kabul ediyor musun diye sordu. Fotoğraflarını gönderip “Nasılım?” diye soruyordu. Bu konuşmaların ekran görüntülerini aldım. Ayrıca TikTok canlı yayınlarında başka erkeklerle yaptığı konuşmaları da kaydettim. Bir yayında bir erkeğe “Organınızda en iyi çalışan yer çeneniz demek ki.” diyor, erkek de “Başka bir yerim daha iyi çalışıyor.” cevabını veriyor, kız kahkaha atıyordu. Başka bir yayında “Ben kızları ham diye yemiyorum.” sözüne “Lütfen bizi yemeyin.” diyerek gülüyordu. Bir diğerinde ise bir erkek “Tatlılarını gördüm canım çekti.” deyince “Bir tane daha yaptım, ismini koymadım.” diyerek nazlanıyor, erkekler kendi isimlerini önerince yine gülüyordu. Üstelik eski sevgilim kızın TikTok hesabında ekli bile değildi. Muhtemelen diğer erkekleri görmesini istemediği için onu gizliyordu. Yaklaşık iki ay sonra tüm ekran görüntülerini ve videoları farklı bir numaradan eski sevgilime gönderdim. Yanına da “Bana tercih ettiğin kızın nasıl biri olduğuna bak. Altı yıl boyunca benimle ilgili böyle tek bir şey bile görmedin. Sırf açık olduğum ve farklı memleketten geldiğim için ailene beni kabul ettiremedin. Ben sana fazlaymışım, haklıymışsın. Sırf kıza görüştüğünüzü sordum diye ailemi arayıp beni rezil ettin. Şimdi kimin rezil olduğunu gördün.” diye çok şey yazdım. Sonra da onu engelledim. O da bana başka hiçbir yerden ulaşmadı. Daha sonra öğrendim ki bunları görünce hemen kıza göndermiş ve tartışmışlar. Kız da TikTok’ta konuştuğu iki erkeğe ulaşıp durumu düzeltmelerini istemiş, çocuğu aratmış. Erkekler canlı yayındayken kız daha da mahvettiniz, sürekli görüştüğümüzü, konuştuğumuzu söylemişsiniz, çok üzgünüm diyordu. Önce “Tamam abi, sorun yok.” diyordu, “Bu çocuk ne oldu?” diye şaşırdılar, sonra “Bu adam dayaklık, erkekliğine tükürürüm.” gibi sözler söylediler. Bunların da kayıtları bende duruyor. Ardından kız önce TikTok hesabını, ertesi sabah da Instagram hesabını kapattı. Bana zamanında çok ağır sözler söylemişti. Aileler işin içinde olduğu için tekrar görüşmeye devam etmiş olabilirler mi? Erkek olsaydınız, görücü usulü yaklaşık iki ay konuştuğunuz bir kız hakkında bunların hepsini öğrenseniz ne hisseder, ne yapardınız? Son durum ne olmuştur?

Erkeklere soruyorum siz görücü tanıştığınız 2 ay konustuğunuz bir kızın böyle birşeyini görseydinizneyapardınızne hissederdiniz?