İslam dininde var ya bir erkek 4 kadınla evlenebilir ancak kadınlar anlaşırsa... sizce bu düşünce ne kadar kötü... ya da kötü mü... ciddi olun lütfen
6 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer İslam dininde var ya bir erkek 4 kadınla evlenebilir ancak kadınlar anlaşırsa... sizce bu düşünce ne kadar kötü... ya da kötü mü... ciddi olun lütfen
Cevap
18Cevap
Yanlış bilinenlere azıcık değinelim. Kadınların iznine gerek yok, Muhammed seferdeyken Safiyye ile Cüveyriye ile hatta diğer birkaç kadınla evlenirken nikahlı eşlerinin haberi dahi olmamış, Ömer sokaklarda kızımı alan yok mu dediğinde, Muhammed ise ben alırım dediğinde dur eşlerime bir sorayım demiş mi? Kadının karar hakkı yok, konuyu yumuşatmak için din tüccarları söyler durur çok takılmayın. Ayrıca ayette ikişer üçer dörder alın diyor, 4 olunca bırakın demiyor yani bir şeyi dörder diz dendiğinde dört tane bırakmıyorsak ee neden dört? Kaldı ki Muhammed öldüğünde 9 ile 11 arası eşi dul kalmıştır yani 4 sayısına takılıp kalmamış, durmamış kendisi. Ee peygamberin yaptığını yapmak nedir? Sünnet. 11 eşle evlenmek sünnettir kısacası. Bu arada dinen flört yasak olduğu için kızlara fikri de sorulmaz, babası verir yani Ömer mevzusuna dönelim, Ömer kızına koca ararken, Muhammed ben alırım derken gidip Hafsa'ya fikrini soran olmuş mu? Git bana sokakta koca ara mı demiş babasına? Karışık işler amaan. 😌
Bunlar yobaz araplarin hikayeleri sadece. Akılari fikirleri bel alti oldugu icin yobazlarin hep kadin üstünden dini sözler paylasimlar yapar. Bu yobazlar öldüklerinde 72 huri ile olacagini bile düşünüp msstrbasyon yapacak kadar boş ve gereksiz ucubelerdir.
Eskiden öyleymiş ama yapan varsa bence gerek yok yani ayrılsın başkasıyla olsun
Erkek adam sevdiği kadının üstüne gül koklamaz kadında erkeğine sadık kalır ben cidden boyle düşünüyorum sen ne düşünüyorsun merhaba ettim
Merak ettim *
öyle olsa güzel olur
Evet bence de 4 kadın muhabbeti saçma daha kendi karnını doyuramıyorlar 😅
Bu hüküm Kuran'a Kerim'de geçiyor Müslüman bir kimse bunu kabul etmesi gerekiyor ama 4 kadın izni verildi diye de erkek 4 kadınla Evlenecek değil sadece izin verilmiş Bu da savaş afet gibi Olağanüstü haller durumunda kadını korumak Amaç özellikle İslam'ın ilk yayıldığı yıllarda ama kur'an-ı Kerim'de de bir eş sizin için daha hayırlıdır der kur'an-ı Kerim sadece izin veriyor teşvik etmiyor
peki bunu cidden yapan insanlar... gerçekten iğrenç
Bunu yapan insanlara bir şey diyemeyiz herkesin zihniyeti dünya görüşü farklıdır Genelde zaten Ortadoğu Arap coğrafyasında oluyor
İyi araştır öyle bir hak yok bi kere uygulanmış savaş zamanı dul kadın sayısı çok artınca
Tabiki hiç güzel bir kural değil. Ama Allah böyle izin vermiş ne yapalım. Yinede ben evlenince anlaşma imzalarım zaten benden başka kimseyle evlenemezsin diye. Evlenirse yüzüne bir iz bırakmak zorunda kalabilirim🔪
Deist olduğum için saçma sapan kurallar beni bağlamıyor
Kadınlar anlaşırsa diye bir şey yok. İstediğini alır. Araplarda cok yaygın 😃
Keşke bunlara kafa yormak yerine birazda namazı düşünsek hayatı yaradılışı ve dengeyi düşünsek
1 kadınla baş edemiyoruz 4 kadını nasıl idare edecez. Eskiden erkekler cevval sert mert erilmiş kadınları itaat eder o hice boyun eğermiş. Şimdiki 1 kadının tribiyle baş edemiyoruz
öyle güzel... biraz korkun kadınlardan
Saygı yerine korku olursa o evlilik değil boyunduruk olur
o zaman korkmanı gerektirecek şeyler yapma... ki karşılıklı saygı olsun
Çok boş muhabbetin var ergen kız
olabilir
Kadınlar islamda 2. Planda bile değil 3. 4. Planda
Şimdi anlaşır yarın kavga ederler bence saçma
Şartları yerine getirmek lazım. İmkansıs bu.
Eşinin rızası olmadan olmuyor kardeşim
yani rızası olursa yapılabilirmi
Evet kadın derse evet yoksa evlenemez
bence tamamen öyle bir şeye yol verilmemeli
Sebebini araştır neden 4 rvlilik olduğunu
Yok öyle bir şey artık
hala var
Nadir
oda beni buldu
Nasıl kabul ettin
ben değil yani öyle bi ilişkim yok... benimle alakalı ama ben değilim bunu yaşayan
Belki de adam çok iyi tatmin ediyordur, kadın da gözyumuyordur
Kötü tabi ki
akpli kadınlar svunsun
Bu zamanda olmaz
Verilmiş bir sey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, İslam'da çok eşlilik konusu, günümüz ilişkilerinde birçok dinamiği beraberinde getiriyor. Kadınların rızası olsa bile, bir evlilikte sevgi, saygı ve özel bağ çok değerli. Bu tür bir düzenlemede her bireyin duygusal ihtiyaçlarının eşit şekilde karşılanması, kıskançlık gibi hislerin yönetilmesi oldukça zorlayıcı olabilir. Empati kurarak düşününce herkes için büyük bir çaba gerektirir. ❤️🩹✨ Çok derin düşünülmesi gereken bir konu bu.