KPSS ye çalışırken akrabalarla ve arkadaşlarla aram bozuldu, motivasyonumu ve sınav odaklı hayatımı nasıl korurum?

Sıkı bir program hazırladım kendime, zorunlu olmadıkça ve derslerden çok sıkılmadıkça sosyalleşmiyorum. Bu sene sınava hazırlandığımı sadece ailem ve yakın arkadaşlarım biliyor. Çünkü olmayınca "Dershane sana yaramamış, acaba beddua mı aldı aileniz de sana vurdu atanamıyorsun" gibi saçma laflara maruz kaldım. Bu yüzden akrabalara hiç söylemedim. Hâl böyle olunca da akrabalarla aram açıldı. Çünkü küçük çocukları bizim eve gelince ilgilenmiyorum, hemen dersime dönüyorum. Ya da annem "Ablanın başı ağrıyor" deyip çocukları gönderiyor. Bir anda çocuk sevmeyen biri ilan edildim. Sonra şehir dışından gelen ve davet bekleyen akrabalar var. Her geldiklerinde onları ağırlardım ama şimdi kimseyi ağırlamayıp ders çalışıyorum. Onlar da epey bir bozuldu. Bazı arkadaşlarım da onları arayıp sormadığım için bana bozuk. Nedir bu milletten çektiğim ya? Neden herkes ilgi bekliyor? Bu süreçte anlayışsız insanlardan çok bıktım

KPSS ye çalışırken akrabalarla ve arkadaşlarla aram bozuldu, motivasyonumu ve sınav odaklı hayatımı nasıl korurum?