11 gü

Hayat tarzı ve karakteri çok farklı biriyle gerçekten arkadaş olunur mu?

İş yerinde samimi olduğunuz biri, başka bir iş arkadaşınızla arkadaşlık kurmamanızı söylese ne yapardınız?

25 yaşındayım. İş yerinde 26 yaşında bir kadın arkadaşım var. Kendisiyle herhangi bir sorunum yok. Bana karşı kötü niyetli olduğunu da düşünmüyorum. Aksine kalbinin temiz, iyi niyetli ve zararsız biri olduğunu düşünüyorum. Ve

İş yerine ilk geldiğinde aslında kendisini pek tanımıyordum. Sadece gördüğümde “kolay gelsin” deyip geçiyordum. Bir süre sonra iş yerinden iki kişiyle arkadaşlık kurdu, ancak zaman içerisinde aralarında büyük tartışmalar yaşandı ve arkadaşlıkları bozuldu. Daha sonra benimle arkadaş olmaya başladı.

İlk zamanlarda bu arkadaşlık beni gerçekten zorlamıştı. Birçok konuda ona yardımcı olmaya çalışıyordum. Örneğin alışveriş yaparken fikir veriyor, neyi nereden ve nasıl alabileceği konusunda destek oluyordum.

Fakat hayatlarımız, ilgi alanlarımız ve hayata bakışımız birçok konuda farklı. Ben gezmeyi, yeni şeyler öğrenmeyi, araştırmayı ve kendimi geliştirmeyi seven biriyim. O ise farklı şartlarda büyümüş, erken yaşta evlenmiş ve benden farklı hayat deneyimleri yaşamış biri. Bu yüzden bazen sohbet ederken ortak nokta bulmakta zorlanabiliyoruz.

Kendisi biraz alıngan ve çabuk kırılan bir yapıya sahip. İlk zamanlarda bu durum beni oldukça yormuştu. Zaman zaman birbirimizi yanlış anladığımız, kırıldığımız ve tartıştığımız oldu. Ama zamanla birbirimizi daha iyi tanımaya başladık. Çok tartışmalarımız oldu.

İş yerinde uzun zamandır tanıdığım ve güvendiğim bir abla bana onunla çok fazla arkadaş olmamamı söyledi. Neden böyle düşündüğünü sorduğumda “Senin dengin değil.” dedi. Fakat bunu onu küçümsemek için söylemediğini düşünüyorum. Aslında anlatmak istediği şeyin “Senin karakterine ve hayata bakışına daha yakın insanlarla arkadaşlık kurmanı isterim, sen daha iyilerine layıksın.” olduğunu söyledi.

Ben kimseyi yaşam tarzı, maddi durumu veya geçmişiyle değerlendiren biri değilim. Her insanın farklı bir hikâyesi ve güzel yönleri olduğuna inanıyorum.

Benim için arkadaşlıkta önemli olan şey; iletişimimizin uyumlu olması, birbirimizi anlayabilmek ve hayata benzer yönlerden bakabilmek.

Sizce karakterlerimiz ve yaşam tarzımız farklı diye biriyle çok yakın arkadaş olmamak yanlış mı? Yoksa iş ortamında iyi geçinip, saygılı bir ilişki sürdürmek daha mı doğru?

Hayat tarzı ve karakteri çok farklı biriyle gerçekten arkadaş olunur mu?