Eşimin ailesi ve akrabalarına karşı neden sıcaklık hissedemiyorum, sorun bende mi?

Bir senedir evliyim, eşimin ailesiyle aynı binada yaşıyoruz, eşimle tanışma sürecinden sonra evlenmeye karar verdik. Kısa süre sonra aileler tanışmaya tamam, fazla zaman geçmeden nişanlandık, nişanda annem annesinden telefon numarasını istedi fakat kayınvalidem benim telefonum yok diye söyledi, halbuki telefonu var, telefon numarası da var, sosyal medyada kullanıyor. Nişanlılık döneminde bizi eve hiçbir zaman davet etmediler, babam birkaç kez davet etti onları ama gelmediler. Ev inşaatdayken annemle birkaç iş yapmaya geldiğimizde havalar buz gibiydi, yani kışın ortasındaydık, annesi bir kere kapıyı çalıp da bir ihtiyacınız var mı diye sormadı, bir tas çorba veya çay bile getirmedi. Evlendiğimiz gün akrabaları falan annesinin evindeydi, ertesi gün beni ve eşimi kahvaltıya çağırdı. Ben de ona evliliğimizin ilk gününde bu kahvaltıya katılmayacağımı, uygun olduğunu görmediğimi, evliliğinin ertesi günü oraya gidilmesinden hoş görmediğimi söyledim. Birisini içerisinde defalarca yemeğe çağırdım, doğum günlerinde her zaman yemek yapıp evime davet ettim. Hiçbir zaman beni yukarı bir yemeğe davet etmediler. Eşim bana evlenmeden önce annesinin biraz değişik olduğunu söylemişti ama bu kadarını da beklemiyordum.
Konu ama akraba ziyaretine gelince akrabaları 400 km uzakta yaşıyor, her zaman oraya gitmem beklenirdi, orada yatılı kalmam beklenirdi. Zaten akrabalarını tanımıyorum ve bu olaylardan dolayı da hiçbir şekilde sıcaklık hissedemiyorum ailesine karşı. Ona akraba ziyaretinde yatılı kalmak istemediğimi söyledim, çok büyük büyük tartışma çıktı. İnsanların evinde günler boyu kalmak bana saçma geliyor. Yani bunlar birbirlerinde yatılı kalıyor günler boyu, bi onlar geliyor bi bunlar gidiyor. Yani evleneli buraya 3 4 kez geldiler. Her geldiklerinde ben de misafir karşılamak zorunda kalıyorum. Eşim bana benim onun akrabalarına sıcak davranmadığımı, o benim aileme uyum sağladığını ama ben onun ailesine uyum sağlamadığımı söylüyor. Şimdi size soruyorum böyle bir aileye nasıl uyum sağlanabilir? Gerçekten sorun bende mi sizce? Akrabalara geldiğinde evimin her köşesine dip köşe baktılar, tuvalete girdiler, yatak odasına bile girdiler, elleri boş geldiler, sadece bir ailenin elinde bir şey vardı. Hani ben böyle şeylere dikkat etmem ama bu kadar da artık göze batıyor. Madem sen evimi görmeye geliyorsan bir zahmet elinde de bir şey getir, tuvaletime kadar, yatak odama kadar gireceksen.
Güncellemeler
9 sa
Bu arada iki kız kardeş var onlar da hiçbir zaman düşünüp de evine davet etmediler yani beraber yaşıyorlar annesini düşünmediği diyelim iki tane kaç yaşında kızları var
Güncellemeler
9 sa
Bunu da belirtmek istiyorum birkaç kez eşimle birlikte kapısına gittim eşime dedim sen önce gir müsaitse ben de girerim o da her seferinde basi ağrıdigini belirtti ve biz geri döndük
Eşimin ailesi ve akrabalarına karşı neden sıcaklık hissedemiyorum, sorun bende mi?