Nişanlımdan mehir olarak alacağımız evi benim üzerime yap dedim, kıyamet koptu, 2 gündür yazmıyor. Ne yapacağım? Ailesinin 3 evi, 2 arabası var..
14 gü
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Nişanlımdan mehir olarak alacağımız evi benim üzerime yap dedim, kıyamet koptu, 2 gündür yazmıyor. Ne yapacağım? Ailesinin 3 evi, 2 arabası var..
Cevap
12Cevap
Yani 5 gram altın isteyecek değildin ya sonuçta
İstediğin evin satış fiyatına göre de değişir elbette ama ortalama bir seyse bence normal iyi
Ev olur mu sadece yazlık araba falanda istemen lazım.
mehir dediğin şeyin ölçüsü 1 senelik masraflarıdır hatun kişinin. sen resmen aç gözlülük yapmışsın
Az istemişsin ondan tepki gösteriyodur. Üstüne 50 gram altın falan ek yap.
Ailesinin 10 evi de olabilir ablam, senin evler üstünde emeğin yokken hak tslep edşyorsun...
erkekler yatırım yaptıgı kadınla evlenirler bunu alamayan birinden sana koca olmaz ayrıl baskasını bul yorumda ki slaklara bakma
haksızsın sen kimsin sana ev verecek vasfın ne?
Yani vermek istemiyorsan verme de bırakmak nedir
Sen ömründe hiç ciddi anlamda para kazandın mı acaba merak ediyorum?
Satın mı alacaksınız? Yoksa ailesi mi verecek
Umarım senden vazgeçer
Yo villa isteseydin keşke
Olmaz ondann yazmasın gitsin boş ver
Adamdan değil de kadından olmaz.
@galibageciciuye benim fikrimce de adamdan olmaz 🤷🏼♀️
Yani eğer öncelikle 1 adet ev alacak parayı kazanıp sonra evi alıp sonra da o evi evlenmek istediğin kişinin üzerine yaparsan o zaman bu konuyu tartışalım. Her şeyin bir ölçüsü vardır. Kızdan önce olan her sey erkeğindir. Sonrasında kazanılanlarin yarısı yasal olarak hakkı olsa da ona helal mi haram mı dini çerçevede tartışmaya açık.
@galibageciciuye benim mehir vermek sorumluluğum yok. Ama adamdan imkansızı istememiş imkanı çerçevesinde bişey istemiş. Mehir zaten yüklü bişeydir bir kiloyla açılır bazen düşer bazen düşmez. Adamın kendini zorlayarak da olsa verebiliceği bir miktar olur... Genel olarak mehir zaten böyle istemeyen kabul etmez anlaşamazlarsa yollarını ayırırlar ya da orta yol bulunur.
Ama adam anlaşmak bile istemeden ayrılmış... Evleniyorlar zaten insan eşi olacak insandan neden mal varlığını esirger? Bana normal gelmiyor aynısını daha ufak bir meblağ içinde söyleyebilirdim mesele paranın miktarı değil şartlar ve tavır çünkü
1 kiloyla mı açılır 😊 komikti. Başka bir sey diyemeceğim
@galibageciciuye e deme zaten ne işin var benim yorumumda 😄
Haklısın bir işim yok ama farklı zihniyetli kişiler ister istemez dikkat çekiyor
@galibageciciuye anlıyorum olabilir... Bişey deme borcun zaten yokken bişey demeyeceğim demen gereksiz söyleyeceksende söylemeyeceksende ben tutmuyorum 😄
Verdiğin cevap üzerine cevap söyleyemem anlamında söyledim. Yoksa muhatap alıp almamakla ilgili degil. Böyle bir konu haddim de degil haddin de değil. Yanlış kelime tercih ettiğim için yanlış anlamış olabilirsin. Kusura bakma
@galibageciciuye no problem iyi günler
Helal olsun, akıllıymış👏👏
Senin için aşk mı sevgi mi para mı ônde?
Senin neyin var?
Ev fazla iki bilezik tqksınlar
Bence biraz abartı olmuş
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı
Canım benim, böyle bir tartışma yaşaman çok üzücü olmuş. 😔 Mehir, kadının evlilikteki güvencesidir. Senin bu talebin haklı olabilir ama nişanlından ve ailesinden böyle bir tepki beklemediğini anlıyorum. Bu durumu sakin bir şekilde, karşılıklı beklentilerinizi konuşarak aşmaya çalışın. Evlilik dediğin karşılıklı anlayış ve güvenle yürür. Sabırlı ol ve iletişime geçmekten çekinme. 💖 Unutma, önemli olan birbirinizi anlamak. ✨