18 gü

Cimri ve odun kocayla evlilik yürür mü, bu evlilik bitecek kadar kötü mü?

4 yıllık evliyiz. Öyle öküz ve cimri biriyle evliyim ki canımdan bezdim. Sorsanız çok sever, her şey sana feda olsun der her şey sözde ancak. İkimiz de çalışıyoruz. Kira ve ödememiz gereken birtakım borçlar var ama bunları da çıkarınca aylık toplam ikimize 90-100 arası net bir rakam kalıyor. Maaşlarımız da benzer aşağı yukarı, ben de eşek gibi çalışıyorum yani. Hem de hem işte hem evde. İş yerinde evine temizlikçi gelmeyen tek kadın benim. Tatile de ailesinin eski ama tatil beldesinde olan bir evine geliyoruz masraf olmasın diye. Bir markete gireriz ben ihtiyaçları almaya çalışırım sürekli buna ne gerek var, şuna ne gerek var diye azaltmaya çalışır. Mesela bugünkü ürünümüz 30-40 TL’lik bir şeydi. Daha yeni gelmişiz ben ona rağmen gelir gelmez menemen hazırlayıp sofra kurmuşum sonra ikimiz de dinlenmek için uzanmışız ama koca olacak kişi saatlerce uyumuş. Oysa bir önceki gece de o pineklerken ben evi topluyor, valiz hazırlıyordum. Yani dinlenmeyen aslında yine bendim. Neyse sonra canım sıkıldığı ve akşama da yemek olmadığı için mutfağa köfte yapmaya geçmişim. Kendisi salonda sızdığı için ses ona gidiyor da bir iki tabak çanak sesi o kadar. 4 saattir uyuyan adam napıyorsun dedi. Madem uyuduğumu görüyorsun neden tıkırtı yapıyorsun deyip uykusuna devam etti. Akşam 7’ye geliyor. Biz oysa gündüz 12’de geldik 2’den beri yatıyor. Deniz 5 dakikalık mesafede gün bitti bile hiçbir şey yapamadan. Benim bu evlilikte nasıl bir şeyler yapmaya hevesim kalsın. Birazdan kış uykusundan uyanıp az önce rahatsız edilmek istemeyen adam uyandırsaydın da denize gitseydik diye üste de çıkacak.

Cimri ve odun kocayla evlilik yürür mü, bu evlilik bitecek kadar kötü mü?