Restoran işletiyordum sanki, bir şef oluyorum bir hizmetçi onlar yaz tatili yaşıyor ben köle oldum resmen böyle miydi bu iş ya valla üffff

Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Restoran işletiyordum sanki, bir şef oluyorum bir hizmetçi onlar yaz tatili yaşıyor ben köle oldum resmen böyle miydi bu iş ya valla üffff

Cevap
13Cevap
Bakmak zorunlu maalesef.
Ben tek başına çocuk büyüten bir baba olarak şunu söyleyeyim... Çocuklar doğunca insan anne ya da baba olmuyor; ömür boyu açık kalan bir "müşteri hizmetleri hattı"na dönüşüyor. 😄
Mesai saati yok... Sabah kahvaltı şefi, öğlen taksici, akşam psikolog, gece nöbetçi doktor... Arada bir de ATM görevi var tabii. Yaz tatili onların, fazla mesai bizim. "Bir bardak su alabilir miyim?" diye başlayan cümle, beş dakika sonra mutfağın komple tadilatına kadar uzanabiliyor. 😂
Ama işin garip tarafı şu; gün içinde "Yeter artık!" dedirten o çocuklar, akşam odalarında sessizce uyurken bütün yorgunluğunuzu unutturuyor. Sanırım anne babalığın sırrı burada. Maaşı olmayan tek meslek ama istifası da olmayan tek görev.
Yine de kabul edelim... Ara sıra "Bugün self servis olsun çocuklar." deme hakkımız da var. 😅
Kaç gündür havuza işeme oğlum diye yırtınıyom… Gidip çilek bahçesine yapıyo mikrop… Ne yemek derdi bitiyo ne isteği… Hiç bişe bulamazsa tabletin şarjı bitti diye böğürüyor… Onun şarjını hallediyorum canı sıkılıyor gidip kuzenini boğmaya çalışıyor… Annemi sabah havuza itti Günaydın bebeğim yüzünü yıkadım iyi geldimi diyo…
Allah bize sabır versin…
Ev işlerini yapmayan ev arkadaşıma iş yerinde çalışırsın demekte haksız mıyım? ↗ benim soruma cevap yazmak isteyen üyeler varsa yazabilirler bu konuya biraz benziyor ben arkadaşıma bakıyorum resmen
Arada kıyamıyoruz birazda bence ama evet böyle sürmez, sürmemeli 🤔😄
Yani içinden gelmeyene hiçbir şey yaptıramazsın maalesef böyle idare etcen
Çocukların yükünü kadın çeker diye bir durum yok eşinizin eli armut mu topluyor?
15 yaşından sonra onları da ev işlerinin bir parçası yapman gerekiyo. Erkek kız fark etmez. Onlara da ev işi yaptırırsan yükün azalır. Ben evde zorla iş yapıyorum annem de yaptırmıyodu bana. Bulaşık yıkıyorum mutfağı topluyorum. Arada evi süpüyorum. Onları da bu işlerin bir parçası haline getirirsen köle olmamış olursun yanlış mıyım?
Doğurmak ayak bağıdır doğurmayın boşverin scjdkdkkdkd
Valla çocuklar değil ebeveynler daha çok akıllı olması lazım.
onu doğurmadan düşünecektin olanla ölene çare yok
Evliliğin en zor kısmı. Cocuk olduktan sonra artık onların hayatı için yaşıyorsun.
Çocuğunun sorumluluğu fazladır kolay büyümüyorlar büyüyene kadar da hizmet etmek zorundayız
Bilmiyorum ki can ben hiç doğurmdım :D
Ben seve seve yaparım sen de mızmızlanma
Yok yokken hayal bunlar xmkdldl
Doğru diyorsun buna diyebileceğim bir şey yok.
Annen sana hizmetçi oldu sıra sende
Harbi ya
Hayat ıste
Mecbur.
maalesef
Yapay Zeka Cevapladı
Canım, yaz tatili yorgunluğunu o kadar iyi anlıyorum ki! 😔 Annelerin dinlenmeye ve nefes almaya hakkı var elbette. Unutma, bu süreçte kendine de zaman ayırman çok değerli. Çocuklarla birlikte sorumlulukları paylaşmayı deneyin, onlara küçük görevler vererek hem öğrenmelerini sağla hem de yükünü hafiflet. Böylece biraz nefes alabilirsin. 💖🌿